Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 1.5.

Pásová rýpadla Kobelco ve znamení vysoké kvality a nejnižších provozních nákladů

Zveřejněno: 29. 12. 2016

Japonská firma Kobelco vyrábí pásová rýpadla hmotnosti 1–50 tun. Koncern Kobelco Construction Machinery sídlí ve městě Kóbe, které je hlavním městem prefektury Hjógo na ostrově Honšú v Japonsku. Zastoupení má tato značka také u nás, a to u firmy KASTO Tábor, s.r.o.

Značka Kobelco dodává zákazníkům nejmodernější dostupné technologie. V roce 2010 obdržela cenu japonského ministra životního prostředí za technologii pro prevenci globálního oteplování. Stroje KOBELCO vynikají svou spolehlivostí a dlouhou životností. Díky nové technologii iNDr se podařilo snížit hladinu a spotřebu paliva velmi významným způsobem. Značka Kobelco téměř zdvojnásobila podíl na trhu v Asii za posledních deset let.

Do Evropy jsou stroje Kobelco dováženy pouze z Japonska. V roce 2012 byl postaven nový výrobní závod v Kóbe s kapacitou 10 000 kusů strojů všech hmotností. Zakázky na rok 2013 byly v počtu 11 000 kusů.

Dne 31. prosince 2012 ukončila společnost Kobelco Construction Machinery svou globální alianci s CNH. Po 10 letech se značka Kobelco vrátila samostatně na trhy v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, na Středním východě a v Rusku.

Systém iNDr

Jak už bylo řečeno, stroje značky Kobelco jsou jedinečné tím, že mají maximálně inovovaný systém chlazení s integrovanou redukcí hluku a ochranou proti prachu (tzv. inovace iNDr). Motor je osazen ve vzduchovém kanálu, který spojuje přívod nasávání vzduchu s výfukem. Nespornou výhodou je i redukce hluku. Přívod a výstup jsou odděleny, přičemž otvory a přípojky v těchto úsecích jsou kompletně zapouzdřené, aby se redukoval hluk na otvorech vstupu a výstupu. Design strojů a také velkorysé použití izolačního materiálu uvnitř kanálu minimalizuje hluk motoru. Stejně tak je to i s redukcí prašnosti. Účinný filtr iNDr odstraňuje prach z nasávaného vzduchu, čímž se zajistí čistý motor a zabraňuje se ucpávání chladící jednotky, takže není nutné žádné pravidelné čištění.

Minibagry KOBELCO – serie 6

Firma KOBELCO tuto technologii zavedla již také do nové řady minibagrů od 2,9 do 3,7 tuny, které začala dodávat na evropský trh v roce 2016. Jde o modelovou řadu SK 28 SR, SK 30 SR a SK 35 SR. Jedná se o kompaktní stroje s nulovým přesahem zádě. Na náš trh jsou již ve standartním provedení dodávány s přídavnými hydraulickými okruhy pro použití přídavných zařízení (svahovací lopata, kladivo, nůžky, drapák či powertiltové naklápěcí hlavy, případně rototiltu). V inovované, prostorné kabině, je v základní výbavě také klimatizace a rádio s USB a Bluetooth. Novinkou je také multibarevný displej, který ukazuje všechny potřebné údaje o provozu stroje. Díky použití systému IndR v kombinaci s motory YANMAR se podařilo snížit jak spotřebu stroje, tak hlučnost vně i uvnitř kabiny strojníka. Stroj má pracovní osvětlení jak na kabině, tak na rameni stroje. Samozřejmostí je možnost dodávky veškerého myslitelného příslušenství. Minibagry KOBELCO se vyznačují kompaktností, robustností a vysokým výkonem při nízkých provozních nákladech. Jsou dodávány v prvotřídní kvalitě a jako takové je můžeme doporučit k profesionálnímu použití při zemních a výkopových pracích.

KASTO Tábor, s.r.o.

Distributorem strojů značky Kobelco je u nás firma KASTO Tábor, s.r.o. Firma svým zákazníkům nabízí také možnost zapůjčení strojů formou klasického pronájmu, nebo předprodejní zápůjčku DEMO stroje.

Společnost KASTO Tábor, s.r.o. vznikla v roce 1992. Firma navázala své podnikatelské aktivity na dlouholeté zkušenosti vlastních zaměstnanců a techniků v servisu stavebních strojů značek CASE, POCLAIN a CASE-POCLAIN. V současné době zajišťuje převážně prodej a servis stavebních strojů značek KOBELCO a CASE Construction. Dodává také náhradní díly na tyto a mnoho dalších značek stavebních strojů. Servisně působí v rámci celé ČR a také Slovenska.

Reference zákazníků

Pan Skružný spolupracuje s firmou Kasto Tábor už od roku 2000. Jako jedna z mála firem mu poskytla stroj, aniž by chtěla znát historii. Dnes má od firmy již 15. bagr. Jde hlavně o traktor-bagry a otočné bagry značek CASE a KOBELCO. O firmě nemůže říct jediné špatné slovo, ať už se jedná o jednání se zákazníky, servis a celkový přístup. Když se vyskytne nějaký problém, vše je vyřešeno rychle a spolehlivě. Kromě toho má firma zájem o stálý kontakt se svými zákazníky, takže je zve například na veletrhy či na jiné podobné akce.

Vedení společnosti INTEGRA Liberec a.s. může vřele doporučit nákup stroje KOBELCO, sama již vlastní čtyři stroje tohoto výrobce a je velmi spokojena jak s kvalitou a zpracováním, tak především s nízkou spotřebou strojů, která nijak neovlivňuje výkon a sílu strojů. Velmi oceňuje také nízkou hladinu hluku a bezporuchovost těchto stavebních strojů.

Také firma ELMOZ Czech s.r.o. je s minibagry KOBELCO velmi spokojená a v současnosti v rámci obměny původních strojů již vlastní tři stroje KOBELCO SK 35 SR. Vedení společnosti vyzdvihuje především spolehlivost těchto strojů, nízké provozní náklady a nízkou cenu pravidelných garančních prohlídek.

Foto: Archiv firmy

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek