Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Pardubický Silniční veletrh lámal rekordy. Navzdory koronaviru

Zveřejněno: 29. 9. 2020

Jednodenní venkovní prezentační výstava pro odborníky z oboru silničního hospodářství a stavitelství se uskutečnila v září v Pardubicích. Na programu byly komentované ukázky a prohlídky nákladních automobilů, stavebních strojů, silniční techniky a materiálů, dopravního značení, prací komunální techniky a další.

V září se v areál Správy a údržby silnic Pardubického kraje v Pardubicích uskutečnil již 19. ročník mezinárodního Silničního veletrhu.

V září se v areál Správy a údržby silnic Pardubického kraje v Pardubicích uskutečnil již 19. ročník mezinárodního Silničního veletrhu. „Letošní ročník bych i navzdory protikovidovým nařízením velice úspěšný. Rekordní počet vystavujících firem přesáhl 74 firem. Počet návštěvníků byl také největší v historii, kdy veletrh navštívilo přes 700 hostů,” uvedl Radek Mašík z Máša agency.

Silniční veletrh má v Pardubicích již mnoho let své místo

Jedná se o jednodenní venkovní prezentační výstavu pouze pro zvané odborníky v oboru silničního hospodářství a stavitelství. Veletrh je určen pro firmy z oblasti silničního hospodářství, výrobce a prodejce silniční techniky, stavebních materiálů, dodavatele měst, obcí, SÚS, ŘSD, prodejce nákladních automobilů, stavebních strojů, technologických zařízení a jejich příslušenství, dodavatele dopravního značení, osvětlení a komunální techniky, dodavatele stavebních prací, autosalony, prodejce automobilů a dodavatele SÚS a ŘSD.

Na veletrh přijali pozvání hosté a osobnosti nejen z Pardubického kraje. Kromě toho na vystavovatele a návštěvníky čekal doprovodný program. Pozvání přijal předseda Krajské hospodářské komory Pardubického kraje Jozef Koprivňanský, předseda dopravního výboru Pardubického kraje Petr Fiala a ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje (SÚS Pk) Miroslav Němec. Nechyběl ani křest knihy s názvem Modernizace silnic Pardubického kraje za rok 2016 až 2019.

Během dne byl také slavnostně předán vůz značky Tatra, který složili žáci Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí v rámci projektu v oblasti vzdělávání odborných škol. Žáci dostali šanci zúčastnit se vzdělávacího projektu Tatra do škol kopřivnické automobilky TATRA TRUCKS, který podporuje mládež v technickém vzdělávání a praxi. Pro 11 studentů druhého a třetího ročníku, kteří na složení vozu pracovali, to byla opravdová výzva: tatrovku totiž kopřivnická automobilka dodala do školy rozloženou na součástky uložené ve 30 velkých bednách. Vozidlo na veletrhu převzala Správa a údržba silnic Pardubického kraje, která ho zařadí do své flotily.

Kromě inovativních produktů jednotlivých firem, mohli návštěvníci zhlédnout také historické automobily a traktory nebo výstavu Dopravní uzel Pardubice. Na programu byly ale také sportovní ukázky, o něž se postarali prostřednictvím Biketrial show mistr světa ve skákání na kole Martin Šimůnek a mistr republiky Vlastislav Kabeláč Čiháček,” uvedla Správa a údržba silnic Pardubického kraje.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Silniční veletrh

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek