Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Palivově úsporná, komfortní, výkonná: Nová rýpadla o hmotnosti 6 až 10 tun od Wacker Neuson

Zveřejněno: 19. 1. 2016

Nová rýpadla ušetří až 20 procent paliva a při současně vyšším výkonu tak výrazně bodují po stránce hospodárné a profitabilní práce.

S funkcemi, jako je hydraulický systém Load Sensing pro snadné a přesné ovládání, inovativní kinematika pro výkonné hloubení a přepracovaný design stroje a kabiny pro ideální výhled na celou pracovní oblast, tak Wacker Neuson nastavuje standardy pro přesnou a bezpečnou práci. „Zákazník a jeho každodenní nároky jsou v centru pozornosti vývoje ve Wacker Neuson. To se opět významně projevuje u našich nových modelů rýpadel. Technické inovace zajišťují nejen snadné a intuitivní ovládání stroje, ale také účinné a hospodárné využívání, a to především na úzkém prostoru”, říká Gert Reichetseder, generální ředitel společnosti Wacker Neuson Linz GmbH. Zvláště vysoká úspora paliva o 20 procent ve srovnání s předchozími modely při současně vyšší produktivitě byla rozhodující pro to, že současně všechny modely byly oceněny pečetí ECO. Tu uděluje koncern Wacker Neuson zvláště ekologickým a hospodárným produktovým řešením.

Pro bezpečnou obsluhu a rychlou práci na staveništi je nezbytný dobrý výhled kolem dokola a výhled na obě strany na pás a nástroj. Nová rýpadla tyto požadavky díky bočnímu odsazení výložníku a silně dopředu zaoblenému krytu ventilů splňují optimálně. Díky vyššímu točivému momentu a zvětšení úhlu natočení lžíce na 200° jsou nové modely po stránce výkonu při hloubení nejlepšími ve své třídě. Výsledek? Hospodárnější práce. Díky inovativní kinematice je možné lžíci ještě hlouběji svisle zanořit do podkladu a tato současně rýpadlu dodává výrazně více síly při odebírání materiálu. Systém Load Sensing zajišťuje, aby s regulací průtoku (LUDV), která je nezávislá na zátěži, byla rychlost veškerých pohybů stále konstantní a – jak je patrné z názvu – zůstala nezávislá na zatížení. A to i při současném provádění několika pohybů.

U nových modelů je k dispozici až pět přídavných řídicích okruhů: rychlé, plynulé nastavení jednotlivých okruhů se provádí pomocí „Jog Dialu”, systému, který je znám z automobilového průmyslu. Díky tomu možné – i během pracovního procesu – bez problémů provést individuální uložení a nastavení přídavných zařízení. Třiapůlpalcový displej umožňuje pohodlnou kontrolu všech funkcí stroje. Ve spojení se 7palcovým displejem, který je dostupný jako volitelné příslušenství, mohou být rýpadla ET65, EW65 a ET90 navíc vybavena kamerou v zadní části.

Kompaktní rozměry, velký dosah

S novým 6tunovým pásovým rýpadlem ET65 řidič i na tom nejstísněnějším prostoru na stavbě pracuje bezpečně a přesně, neboť rýpadlo je díky výšce pouhých 2,5 metru a šířce méně než 2 metry maximálně kompaktní a zároveň obratné. Jedinečné ve své třídě: volitelně dostupný přestavitelný výložník pro větší flexibilitu, plus pro dosah, hloubku hloubení a násypnou výšku. Desetitunové pásové rýpadlo ET90 s vynikajícím výkonem motoru a hydrauliky se po stránce výkonnosti řadí mezi špičkové stroje. Výkon motoru a hloubicí síla rýpadla přesvědčí i při náročném využití, například při výstavbě silnic. Hydraulický systém Load Sensing přispívá k vysoké účinnosti stroje.

Na cestu po vlastní ose

Wacker Neuson EW65 představuje další model v segmentu 6tunových strojů. Vyznačuje se plynulým jízdním pohonem až do maximální rychlosti 30 km/hod a současně kompaktními rozměry. Díky režimu jízdy na silnici není při přejezdu na jiné staveniště nutné používat žádné přepravní vozidlo. Mobilní rýpadlo EW65 je navíc optimální nosič nástrojů: To zajišťuje pět řídicích okruhů (tři jsou s možností nastavení), hydraulika Load Sensing a uzavřený jízdní okruh pro optimální synchronizaci a bez omezování pracovního nebo jízdního okruhu.

Další informace najdete na stránkách www.wackerneuson.cz.

¹) Překlad: Ing. Přemysl Bartoš
Autor: Silke Oberhauser
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek