Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Otěruvzdorné materiály ESCO pro těžební průmysl

Zveřejněno: 12. 11. 2015

František Čeliš EVROPS a.s. Vám představuje ucelený sortiment otěruvzdorných materiálů společnosti ESCO Corporation. Firma je zástupcem této americké společnosti na českém trhu. Specializuje se hlavně na dodávku zubových systémů všech velikostí, otěruvzdorných materiálů a přesných odlévaných břitů.

Společnost ESCO Corporation se sídlem v americkém Portlandu má více než stoletou tradici a zaměstnává několik tisíc lidí po celém světě. Kvalitu výrobků ESCO garantuje i fakt, že pod licenční značkou jsou otěruvzdorné materiály dodávány také prvovýrobcům.

Zubový systém Ultralok

Tento geniálně jednoduchý systém, kdy zajištění je součástí každé korunky, usnadňuje výměnu. Celý systém je nyní pouze dvoudílný narozdíl od konkurence, kdy ke každé korunce musí zákazník skladovat ještě zajišťení. Zubový systém Ultralok se dodává ve velikostech U20 a U25 pro malé stroje kategorie 6 až 15 tun, U30, U35 a U40 pro střední stroje kategorie 15–30 tun nebo U45, U55 a U60 pro velké stroje nad 30 tun. Ve většině velikostí je tento systém dostupný s různými tvary korunek. Běžné bagrové a nakladačové korunky, špice a dvojšpice do extrémních podmínek, plochá „dláta” pro dokončovací práce nebo zesílené provedení do těžkých provozů. U zubového systému Ultralok nyní můžete využít akce: při výměně jakéhokoli staršího zubového systému (i jiných výrobců) na systém Ultralok dostanete navařovací adaptér zcela zdarma.

Zubový systém Ultralok pro těžební stroje

Společnost ESCO vyvinula nový zubový systém Ultralok také pro těžební stroje. Novinkou jsou postupně nahrazovány starší systémy Super V a SV2. ESCO ještě vylepšilo již tak špičkový systém a svým zákazníkům nabízí úspornější řešení než starší systémy. Aerodynamický profil korunky a tvar zajišťující ostrost po celou dobu životnosti, to jsou jen některé výhody nového systému. Zajištění je skryto a není tak namáháno. Díky optimálnímu tvaru je zároveň chráněn i adaptér před přílišným namáháním. Samozřejmostí je již standardní systém bez nutnosti použít kladivo při montáži a demontáži.

Nemisys – kompletní systém ochrany velkých lopat

ESCO systém Nemisys znamená jednoznačnou volbu pro velké lomové lopaty. Jedná se o od základu nově vyvinutý systém, který podstatně zvyšuje produktivitu a snižuje časovou prodlevu při výměně opotřebených dílů. Nemisys nabízí 4 základní velikosti pro zvolení ideální velikosti vzhledem ke stroji, na kterém budou nasazeny. Zkušenosti zákazníků po celém světě prokazují, že celkové náklady při použití systému Nemisys se snižují. Například spotřeba stroje klesla v průměru o 7 %, čas potřebný na výměnu opotřebených dílů o 67 % a životnost se prodloužila o 27 %.

Toplok – ochrana boků a mezizubních prostor

Systém Toplok společnosti ESCO nabízí ucelenou řadu bočních či mezizubních ochran. Několik základních tvarů a různých velikostí zaručuje, že systém ESCO dokáže vyjít vstříc jakémukoli požadavku. Oba systémy, jak pro ochranu boků, tak pro mezizubní prostory jsou založeny na stejném jednoduchém principu výměny. Na lopatu je navařena základní deska, na kterou se poté jednoduchým zajištěním uchytí ochrana. Tím, že je základní deska kryta proti otěru, nedochází k jejímu poškození a nahrazuje se pouze samotná ochrana se zajištěním.

Otěruvzdorné desky Kwik Lok II

Otěruvzdorné desky nové konstrukce Kwik Lok II společnosti ESCO představují vynikající volbu pro otěrem exponovaná místa. Výborně se hodí k nahrazení místo navařovacích plátů. Jedná se o podobný systém jako Toplok, kdy se na určené místo navaří základová deska, která slouží jako nosič ochranných desek. Díky unikátnímu tvaru a systému zajištění je základová deska chráněna po celou dobu životnosti otěrové desky. Díky tomu je následná výměna opotřebených dílů mnohem jednodušší a rychlejší. Různorodostí tvarů otěrových desek je možné tento systém nasadit v mnoha aplikacích. Typickým použitím jsou spodní strany lopat, korby nákladních vozidel, dozery, násypky třídících a drtících linek apod.

Autor: Lukáš Veselý
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek