Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Originální elektrocentrály Honda – Kvalita s 5 letou zárukou

Zveřejněno: 2. 5. 2005

Pokud vyslovíme jméno Honda, automaticky se nám vybaví automobily, motocykly a s nimi spojené závodní dění. Honda nepředstavuje jen svět závodů, ale i celou škálu spotřebního zboží technického charakteru, jako např. elektrocentrály, sekačky na trávu s příslušenstvím a mnohé další výrobky.

HONDA – jméno, které v podvědomí každého člověka vybaví dráždivou atmosféru závodů vozů F1, Grand Prix motocyklů nebo představu o jízdě na elegantním motocyklu, je dnes velmi známé po celém motoristickém světě. Věhlas si dobývá také v řadách spotřebitelů technického zboží. Když v roce 1928 mladý Sóičiró Honda zakládal vlastní dílnu na výrobu motokol a komponentů k motorům v japonském městě Hamamatsu, nikdo tehdy nemohl tušit, že Honda nemalou měrou přispěje k tzv. „japonskému zázraku“. Po celou dobu až do svého odchodu na odpočinek, pan Honda udával směr a razil cestu k prosperitě japonského průmyslu. Celý život vkládal do vývoje svého konstruktérského ducha a energii, jež přinesly lidstvu nejedno překvapení a úžas nad dokonalostí konstrukce motorových vozidel.


Všechny vynálezy a technické „finesy“ jsou okamžitě ověřovány v extrémních podmínkách. Tuto činnost zajišťuje vývojové středisko „Honda Research & Development“ patřící k nejlepším na světě. Pan Sóičiró Honda byl člověk s obrovskou schopností předvídat. Díky tomu byl schopen zachránit podnik v dobách odbytových krizí, kdy svými nápady, jak novinkou oslovit trh a zákazníky, dokázal dovést továrnu na cestu prosperity a úspěchu.
V roce 1953 se Sóičiró Honda rozhodl vyrábět účelové zboží technického charakteru. Vývojem malých průmyslových spalovacích motorů a elektrocentrál započal v Hamamatsu rozvoj třetí divize firmy Honda, tzv. „Power Eqipment“. Honda dnes nabízí celou škálu technických výrobků, jejichž srdcem a pohonnou jednotkou je motor značky Honda, který si získává zákazníky vysokou spolehlivostí, výkonem, kvalitou, nízkou spotřebou paliva a dnes již zcela nezbytným a velice důležitým šetrným přístupem k životnímu prostředí. Právě díky těmto vlastnostem a dlouholeté zkušenosti s výrobou automobilů a motocyklů se Honda snaží dostát slibu ve svém sloganu „THE POWER OF DREAMS – SÍLA SNŮ“. Katalog Honda – motorové stroje dnes představuje široké veřejnosti co vše Honda vyrábí, čím je možné doplnit strojní park, jak si s Hondou usnadnit práci či řešení svěřených úkolů.


Poj.me se podívat na nabídku strojů a zařízení, které dnes ovlivňují mnohé z nás. Elektrocentrály HONDA si během více než 12 let vybudovaly pevné místo na českém trhu. Potřebujete-li svítit, vytápět, vrtat, řezat, svařovat, chladit, poslouchat rádio či sledovat televizi, můžete se na ně stoprocentně spolehnout. V minulosti byla jejich bezkonkurenční kvalita vyzkoušena při několikerých záplavách a jejich služeb využívají hasiči, policie a dokonce armáda. V mnoha situacích doslova pomáhaly zachraňovat lidské životy, když s jejich pomocí bylo možné pohánět čerpadla nebo elektrické vyprošťovací nářadí v místech kde nejbližší zásuvka byla na kilometry vzdálená. Výrobní program elektrocentrál je u Hondy rozdělen do čtyř kategorií vzhledem k dodávanému elektrickému proudu. Každý spotřebič má určitou citlivost na napájecí proud a Honda svým výrobním programem pokrývá veškeré požadavky na kvalitu elektrického výstupu.
Lze zvolit elektrocentrálu na dodávku jednofázového proudu (230 V), třífázového proudu (400 V) nebo kombinované. Samozřejmostí jsou různé výkonové kategorie. Zvláštností v nabídce je elektrocentrála se svářečkou, umožňující kromě 230 V a 400 V napájení svařovat elektrodami o Ř 4 mm. Honda nabízí více než 30 různých modelů elektrocentrál o výkonu od 0,7 kVA do 12 kVA. Originální elektrocentrály HONDA se vyznačují perfektním dílenským zpracováním a především komplexním vývojem. Každý model je vyvíjen od základu jako jeden celek a není pouhým spojením alternátoru s motorem. Pohonná jednotka je dostatečně dimenzovaná a zaručuje svým výkonem bezproblémové dosažení uváděného výkonu a i při plném zatížení.


Uživatel má díky tomuto řešení elektrocentrálu, splňující parametry uvedené na štítku. V zájmu snížení ceny elektrocentrály totiž mnohý výrobce volí nižší výkon motoru, se kterým není možno uváděný elektrický výkon dosáhnout. Před schválením a uvedením na trh je u Hondy samozřejmostí dlouhodobé testování každé modelové řady v těch nejtěžších podmínkách. Tím je možné zaručit odpovídající kvalitu, spolehlivost a především spokojenost zákazníků. HONDA si je kvalitou svých strojů tak jista, že poskytuje od letošního roku na všechny své originální motorové stroje pětiletou záruku. „Vlajkovou lodí“ elektrocentrál HONDA je řada generátorů GENE 21 dodávaná v rozmezí výkonů od 600 VA do 7 kVA. Díky naprosto nové a ojedinělé konstrukci alternátoru došlo ke snížení hmotnosti o 50%, snížení spotřeby paliva až o 40 % a snížení hlučnosti až o 9 % oproti běžným typům elektrocentrál. Elektrocentrály řady GENE 21 svým kvalitnějším výstupem umožňují pohon i velmi jemných elektronických, telekomunikačních, medicínských a regulačních přístrojů.
Můžete na ně napojit počítače, televize, ale i vaši vrtačku. Díky jejich menší hmotnosti a jednoduchosti obsluhy zvládne manipulaci s nimi i žena. Jsou velmi oblíbené například u horolezců nebo turistů cestujících ve stanech nebo karavanech. Jako novinku letos Honda představila elektrocentrálu, která je kromě běžných parametrů opatřena i řídící jednotkou, která umožňuje uživateli na displeji zobrazit během provozu nejdůležitější provozní informace a upozornit i na případné nedostatky v základní údržbě elektrocentrály. Prostě nabízí pocit naprosté volnosti a nezávislosti ve spojení a bezkonkurenční cenou.


Ať již tedy zákazník potřebuje jakýkoliv výkon, vždy si v nabídce HONDA vybere. Jak je patrné z výše uvedených informací, vždy se vyplatí rozhodnout se pro originální výrobek a. již kvůli bezproblémovému servisu, dodávce náhradních dílů, tak především kvůli jistotě, že za své peníze zákazník dostane skutečně stroj s výkonem, který požaduje a který je stroj skutečně schopen dosáhnout. Chcete-li se přesvědčit na vlastní oči, navštivte některého z více než 100 autorizovaných prodejců Honda, nebo navštivte www.hondastroje.cz.
Autor: Ing. Zdeněk Novák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek