Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Odolná, dobře vybavená a nenáročná na údržbu. Hydraulická kladiva Renomag se vyplácí

Zveřejněno: 23. 12. 2022

Hydraulická kladiva českého dodavatele Renomag se na tuzemském trhu etablovala jako spolehlivé a výkonné pracovní nástroje. Bez ohledu na to, zda jsou používána při demolicích nebo v těžbě, svou konstrukcí zajišťují provozovatelům vysokou produktivitu, bezpečnost a také snadnou údržbu. V nabídce jsou k dispozici kladiva v hmotnostní třídě od 55 kg do 10 000 kg. V článku si představíme některé vyspělé konstrukční prvky kladiv včetně ohlasů přímo z praxe.

Hydraulické kladivo RENOMAG XR1600.

Hydraulickými kladivy Renomag lze osadit kompaktní lehké zemní stroje i těžké demoliční, a to jak pro občasné použití při stavebních činnostech, tak i pro pravidelné nasazení při demolicích a lomové těžbě. Jsou to zejména smykem řízené nakladače, minirýpadla, traktorbagry a rýpadla hmotnostní třídy 0,8 až 100 tun. Široká nabídka modelů umožňuje najít ideální kladivo pro individuální potřebu každého zákazníka, danou aplikaci a maximální produktivitu.

Základem je odolnost

Klíčovou vlastností hydraulických kladiv je vzhledem k mechanickému namáhání, kterému jsou vystavována, pevnost a robustnost. Aby byla tato vlastnost splněna, jsou kladiva Renomag vybavena ochranným pláštěm a spodní část je zpevněna otěruvzdornou ocelí. Zesíleny jsou také svorníky uvnitř kladiva, které mají větší průměr. To umožňuje použít větší utahovací moment, takže nedochází k uvolňování matic a vnitřní díly jsou lépe chráněny. Aby se minimalizovaly zpětné rázy, přenášené do stroje, masivní tlumič umístěný v horní části kladiva pohlcuje vibrace a chrání tak výložník. Výhodou kladiv Renomag je také menší počet pohyblivých dílů, takže údržba je nenáročná.

Kladiva RENOMAG jsou k dostání pro stroje hmotnostní třídy 0,8 až 100 tun.
Kladiva RENOMAG jsou k dostání pro stroje hmotnostní třídy 0,8 až 100 tun.

Volitelně je kladiva možné dovybavit tzv. Dust Protectorem, což je systém, zabraňující pronikání prachu a nečistot. Všechna výše zmíněná řešení snižují opotřebení a namáhání kladiva i nosiče a tím šetří zákazníkům provozní náklady.

Výhody hydraulických kladiv Renomag

  • Pro všechny typy aplikací (velký výběr modelů).
  • Vysoce odolná konstrukce.
  • Bezpečný provoz.
  • Náklady na hodinu práce pouze 0,02 % z celkové investice.
  • Servisní sady.
  • Prodloužená záruka 3 roky.

Vyspělá konstrukce díky neustálému vývoji

Pojďme se ale podívat na některé další vyspělé konstrukční prvky kladiv. Použitím automatických mazacích systémů se podařilo zvýšit spolehlivost, životnost a zabránit neplánovaným odstávkám. Hydraulická kladiva Renomag jsou vybavena tepelně upraveným oškrtem pro maximální tvrdost, rázovou houževnatost a trvanlivost. Jsou vyrobeny pomocí nejmodernějších CNC strojů a k jejich výrobě se používají speciálně vybrané druhy oceli. Oškrty jsou pravidelně podrobovány továrním testům kvality, což ostatně platí i pro celá hydraulická kladiva.

Servisní intervaly jsou každých 600 motohodin, což znamená o 20 % kratší prostoje.
Servisní intervaly jsou každých 600 motohodin, což znamená o 20 % kratší prostoje.

Pohon centrálního mazání může být zajišťován buď vibracemi (systém s kovovou plnitelnou kartuší nebo s výměnnou plnitelnou plastovou kartuší), nebo hydraulikou (systém s výměnnou plnitelnou plastovou kartuší). K dispozici jsou náhradní kartuše se speciálním mazivem, odolným vůči vysokým teplotám a tlakům.

Zkušenosti z KMK Granit, a.s., Krásno

Celkem máme nyní od Renomagu tři hydraulická kladiva řady XR, a to na strojích Cat 323 F a 324 E. V našem provozu těžíme žulu s obsahem živců a kladiva jsou používána pro zdrobňování horniny před tím, než projde čelisťovým drtičem. Spolupráce začala tak, že jsme nejprve vzali na zkoušku jedno kladivo a když se osvědčilo, hned jsme ho odkoupili. Další jejich kladivo jsme pořídili asi zhruba po dvou měsících. Z hlediska konstrukce a spolehlivost jsou kladiva velmi dobrá. Oceňuji také přístup servisního oddělení Renomag, které nám vychází vstříc. Také termíny dodání náhradních a spotřebních dílů jsou krátké. O kvalitě kladiv svědčí i to, že jedou permanentně ve dvousměnném provozu, takže denně odpracují minimálně 15 hodin.

(Miroslav Navrátil, směnový technik)

Snadná údržba přináší menší náklady

Uživatel ocení velmi snadnou údržbu kladiva. I to je argument, který stojí za to při koupi zvážit. Výrobce poskytuje ke kladivům vlastní servisní soupravu, která obsahuje vše potřebné pro rychlou výměnu nástrojů a provádění kontrol v rámci údržby. Atraktivní je také mimořádná prodloužená záruka 3 roky, která platí v případě, jsou-li předepsané údržby prováděny autorizovaným servisem s využitím originálních náhradních dílů. Servisní intervaly jsou naplánovany každých 600 motohodin, což znamená o 20 % kratší prostoje a významnou úsporu času a nákladů. Při servisu hydraulických kladiv se zákazníci mohou opřít o proškolené technické specialisty Renomagu, stejně tak o bohatě zásobený sklad dílů, který se nachází přímo v Rosicích u Brna.

Při servisu se zákazníci mohou opřít o proškolené technické specialisty.
Při servisu se zákazníci mohou opřít o proškolené technické specialisty.

Veškeré informace o tomto sortimentu lze zjistit na webových stránkách společnosti RENOMAG nebo na níže uvedených kontaktech. Pro rychlý kontakt slouží také speciální „zelená” linka na telefonním čísle 800 100 943.

Autor: Jan Rybář
Foto: RENOMAG
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek