Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nový nákladní vůz Stralis X-WAY značky IVECO

Zveřejněno: 31. 8. 2017

Zcela nová řada určená pro profesionální stavební přepravní mise rozšiřuje širokou nabídku značky IVECO. Stralis X-WAY je perfektní pro nasazení na silnicích, kde je potřebná pohyblivost i v lehkém terénu. IVECO představilo nové vozidlo ve své madridské výrobní továrně při příležitosti předání zlaté medaile v programu World Class Manufacturing.

V madridské továrně IVECO se 2. června konalo odevzdání zlaté medaile v rámci programu World Class Manufacturing, a to za přítomnosti Sergia Marchionneho, předsedy CNH Industrial, a Richarda Tobina, který je na pozici CEO CNH Industrial a správní rady společnosti.

První ukázka vozidla

Tato důležitá událost s sebou přinesla možnost prohlédnout si zcela nové vozidlo, které přijde na evropské trhy v září. IVECO se totiž připravuje na uvedení nákladního vozu Stralis X-WAY, který zvyšuje úroveň vozidel ve stavebnictví, pyšní se nejvyšším užitečným zatížením ve své třídě a kombinuje efektivitu paliva vyvinutého v IVECO a bezpečnostní technologie se zvýšením robustnosti podvozku této značky.

Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, uvedl: „Stralis X-WAY je průkopníkem na poli dopravních úkolů, které mají velice specifické požadavky. Je navržen pro použití jak na cestách, tak i pro pohyblivost v lehkém terénu. Náš nový X-WAY spojuje podvozek legendárního modelu Trakker s veškerými úspornými vlastnostmi spotřeby paliva modelu Nový Stralis. Nabízí veškeré benefity výkonu a pohodlí našich nejvyspělejších nákladních vozidel dálkové dopravy, jakým je nejnovější model XP, dohromady s robustností našich nejhouževnatějších terénních vozidel. X-WAY přináší našim zákazníkům jistotu, že při svých přepravních úkolech lehce zvládne „poprat se” s nerovnými cestami a obtížnými podmínkami stavenišť. Vysoká produktivita, bezpečnost a vynikající TCO při dopravních úkolech s vyššími nároky na trakci – to mohou naši zákazníci očekávat od zbrusu nového vozidla.

Nejlepší užitečné zatížení

Stralis X-WAY posouvá hranice v oblasti výjimečně nízké pohotovostní hmotnosti, která v kombinaci s robustním podvozkem zajišťuje nejlepší užitečné zatížení na trhu v této kategorii. Ve verzi Super Loader (SL) podvozku 8×4 dosahuje pohotovostní hmotnost pouhých 9 tun – a je nejnižší v celém odvětví.

Varianty motorů

Široká nabídka vysoce výkonných motorů dostupných ve třech zdvihových objemech (9, 11 a 13 litrů) nabízí řešení pohonu vhodné pro každou misi – všechny motory přinášejí výjimečnou kombinaci hospodárnosti paliva a dynamiky. Technologie motoru HI-SCR bez EGR a bez nucené regenerace dramaticky snižuje emise, zvyšuje efektivitu využití paliva a snižuje náklady na údržbu vozidla. Je určen především pro stavební přepravní mise, které se často konají v městských prostředích, kde jsou systémy s EGR postihovány tvorbou sazí. Absence EGR přináší navíc benefit vyššího užitečného zatížení, protože odstraňuje zbytečná kila.

Vozidlo přinášející úspory

Moderní technika, dlouhé servisní intervaly a odolnost na silnici u nového Stralise X-WAY mají za následek úctyhodné úspory v rámci nákladů na údržbu. K další úspoře přispívá nový brzdový systém integrující kotoučové brzdy a SEB pro úsporu obložení brzd. Když tyto faktory přičteme k výjimečné hospodárnosti paliva, získáme excelentní celkové náklady na vlastnictví. Technika snižující spotřebu paliva zahrnuje například HI-CRUISE a SMART komponenty motoru, které přispívají ke snížení spotřeby paliva o 11,2 %, které je potvrzené vedoucí světovou společností v oblasti technických služeb TÜV SÜD na silničním nákladním vozidle XP.

Přizpůsobení se zadanému úkolu

Modulární koncept vozidel orientovaný na dopravní úkol u nového Stralise X-WAY přináší absolutní flexibilitu v přizpůsobení se specifickým požadavkům na nástavby. Nabízí výběr tahačů a podvozků k dostavbě, mnoho variant náprav, variant pérování, vybavení vozidla, kombinací motorů a převodovek, hydropohon přední nápravy Hi-Traction, rozsáhlou nabídku pomocných pohonů pro velký rozsah od silničních do terénních nasazení. Široký výběr vlastností a komponent, konstrukční pevnost a nízká pohotovostní hmotnost z něj činí vozidlo, které může být nakonfigurováno pro široké spektrum misí.

Varianty kabin

Stralis X-WAY nabízí výběr z denních kabin AD, spací kabinu AT s nízkou nebo střední střechou a pro absolutní komfort spací kabinu AS, která byla navržena pro řidiče v mezinárodní dopravě u Nového Stralisu XP. Řidiči se tak budou cítit stejně pohodlně a bezpečně při delších cestách na silnici i při kratších jízdách při nakládce nebo vykládce na staveništi.

Výroba a uvedení na trh

Vozidlo je vyráběno v továrně IVECO v Madridu, první výrobní továrně společnosti CNH Industrial Group, která získala Zlatou úroveň v rámci World Class Manufacturing programu, jednoho z nejvyšších standardů pro integrovaný management výrobních továren a procesů. Stralis X-WAY bude k dispozici v dealerstvích IVECO v celé Evropě od září 2017. Mezinárodní uvedení na trh pro veřejnost proběhne v rámci 14. ročníku přehlídky vozidel pro městskou a silniční dopravu Solutrans, která se koná od 21. do 25. listopadu v rámci Eurexpa v Lyonu. Stralis X-WAY bude soutěžit o prestižní ocenění „Truck of the Year 2018”.

Autor: Klára Rylichová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek