Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nové stroje od společnosti BCD STAVO

Zveřejněno: 9. 5. 2014

Také v roce 2014 přichází plzeňská firma BCD STAVO s.r.o. se zajímavým sortimentem pro (nejen) stavební firmy. Značný pokles výkonnosti stavebního odvětví je snad nejvíce patrný v oblastech inženýrského a dopravního stavitelství.

V dnešní době tak investování do stavebních strojů musí být mnohem uvážlivější, než tomu bylo dříve. Právě tak dodavatelé stavebních strojů musí reflektovat situaci svých zákazníků a přicházet s adekvátními, případně variantními řešeními.

Moderní kolová a pásová rypadla

Na pořadu dne jsou alternativy ke stávajícím strojům. BCD STAVO je výhradním smluvním partnerem firmy TEREX na západě České republiky pro oblast jejích kompaktních stavebních strojů. Tato oblast byla dříve doménou rypadlo-nakladačů, kolových smykových nakladačů a minirypadel do 3 t. Vzhledem k přesycenosti trhu těmito stroji (i když je TEREX rovněž dodává), zákazníci stále více žádají alternativy k posílení své konkurenceschopnosti. A tak se zčásti na úkor rypadlo-nakladačů uplatňují moderní kolová rypadla hmotnosti 6,8 až 11 t s mimoosým hloubením a krátkou zádí. V této oblasti má TEREX např. dominantní postavení na velmi náročném německém trhu, což svědčí o konstrukční vyzrálosti a kvalitě dodávaných strojů. Tyto stroje ve většině nasazení předčí rypadlo nakladače nejen svojí schopností neomezeného otáčení, ale i rychlostí pohybů, plynulostí změny vyosení rypadlového ústrojí, spotřebou nafty a potřebou menšího záboru plochy při nakládání na vozidla.

Analogicky k těmto kolovým rypadlům nabízí TEREX i rypadla pásová, počínaje hmotností 1 100 kg až po robustní třináctitunové midibagry. Dřívější zvyk v ČR omezovat se na kategorii 1,5 t (přeprava na vleku za osobním autem) a 3 t (na korbě avie) už dávno neplatí a zájem se soustřeďuje spíše na větší tonáž, kde konkurují traktorbagrům podobně jako výše uvedená kolová rypadla, navíc se schopností jízdy těžkým terénem. Tradice výroby v Německu od 80. let, prostorné kabiny konstruované pro evropského strojníka a příznivá cena náhradních dílů evropské provenience oslovují rostoucí počet zákazníků.

Vysoce pohyblivý kompaktní kolový nakladač TEREX TL 80 je jedním z představitelů jemně odstupňované
typové řady
Vysoce pohyblivý kompaktní kolový nakladač TEREX TL 80 je jedním z představitelů jemně odstupňované typové řady
Zemní práce pomocí kompaktního kolového rypadla TEREX mají často větší efektivitu než práce pomocí traktorbagru
Zemní práce pomocí kompaktního kolového rypadla TEREX mají často větší efektivitu než práce pomocí traktorbagru

Staveništní dempry TEREX

Pro technologickou dopravu na malých a středních stavbách byla dříve nezbytná starší tatra nebo „vétřieska”. Provozní náklady těchto aut, zejména udržování jejich provozuschopnosti, jsou vedle omezených manévrovacích schopností jejich podstatnou nevýhodou. Naproti tomu staveništní dempry TEREX nosnosti 1 t až 10 t konstruované pro nejtěžší zacházení v těžkém terénu, vybavené kloubovým rámem, mají vynikající průchodnost a ovladatelnost. Jejich kapotáž nepoužívá choulostivé plastové díly, ale snadno opravitelné díly plechové s kvalitní povrchovou úpravou.

Kompaktní nakladače

Běžným strojem na našich staveništích jsou kolové smykové nakladače, „úencéčka”, dnes už od různých výrobců. TEREX nabízí jako alternativu k nim svůj tradiční výrobek, kompaktní nakladače s kloubovým rámem, případně pro nejvyšší požadavky na stabilitu i konstrukci s rejdovými koly. Obě tyto skupiny nakladačů podstatně méně poškozují pojížděný povrch, mají plynulé ovládání volantem a nízkou spotřebu. Do aplikací i v těžkém terénu pak pásové nakladače TEREX řady PT s odpruženým podvozkem, umožňujícím plynulou a příjemnou rychlou jízdu i po hrbolatém terénu. Kromě podstatně vyšší průchodnosti těžkým terénem mají vyšší sílu při vnikání do materiálu než stroje kolové.

Malý pásový nakladač TEREX PT-60 a  největší ze staveništních demprů TEREX nosnosti 10 t
Malý pásový nakladač TEREX PT-60 a největší ze staveništních demprů TEREX nosnosti 10 t

Celkovou nabídku kompaktních stavebních strojů TEREX můžete vidět na našich webových stránkách www.bcdstavo.cz.

Kráčivá rypadla

Kráčivá rypadla BATEMAG hmotnosti 3,8 až 12 t doplňují naši nabídku strojů pro produktivní zemní práce v nejnáročnějším terénu. Vysoký standard jejich výbavy, promyšlená konstrukce a kvalita zhotovení je navíc umocněna příznivou cenou ve srovnání s konkurencí.

Kráčivé rypadlo OSMA-BATEMAG s mulčovačem OSMA při čistění přepadu na horské přehradě
Kráčivé rypadlo OSMA-BATEMAG s mulčovačem OSMA při čistění přepadu na horské přehradě

Přepravní technika

Pro přepravu stavebních strojů i jiných nákladů nabízí BCD STAVO nově podvalníkové a nízkoložné tandemové přívěsy zn. ZANDT. Vznikají v německo-české spolupráci a poskytují nosnost 8,7 až 31,5 t. Menší typy jsou konstruovány s tandemovou nápravou a plošinou prostou, valníkovou nebo sklápěcí, s možností sklopných nebo vložených nájezdů, vždy s šířkou plošiny 255 cm. Větší typy pak jako přívěsné tří- nebo čtyřnápravové podvalníky s točnicí.

Použité stroje

Ne vždy a ne za všech podmínek je možné a ekonomické se vybavit stroji novými. Pro tento účel nabízí BCD STAVO i mnoho konkrétních strojů použitých. Stroje procházejí před dodáním naším odborným servisem a můžeme je vybavit dalšími lžicemi aj. běžnými a speciálními příslušenstvími dle technických možností stroje a přání zákazníka. Dále se o ně můžeme servisně starat.

Náhradní díly

BCD STAVO dodává tradičně spotřební a náhradní díly pro provoz stavebních strojů, bez ohledu na značku. Týká se to zemních apod. strojů a jedná se jak o díly originální pořizované alternativními, cenově výhodnějšími obchodními cestami, tak neméně kvalitní díly neoriginální.

Příslušenství k zemním strojům

Nikoli naposled je namístě zmínit nabídku příslušenství k zemním strojům. Ať už lžíce pro těžbu i svahování, tak speciální příslušenství pro recyklaci stavebních materiálů (lžíce drticí a třídicí), hydraulická kladiva, kleště, nůžky, sortýrovací aj. drapáky a příslušenství pro využití zemních strojů v jiných oborech (zemědělství, lesnictví, průmysl....). Používání takovýchto speciálních příslušenství umožňuje zvýšit využití zemních strojů, které je díky situaci ve stavebnictví, jak bylo v úvodu zmíněno, nanejvýš žádoucí.

S nabídkou zmíněných výrobků se můžete předběžně seznámit na webových stránkách www.bcdstavo.cz a dále po kontaktování této společnosti.

Autor: Martin Čížek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek