Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Nové kolové nakladače Paload od společnosti MANATECH CZ

Zveřejněno: 16. 4. 2007

Palazzani Indrustrie S.p.a. je italská společnost s více než šedesátiletými zkušenostmi, dobře fungující prodejní sítí a vyrábějící vysoce kvalitní a výkonné stroje. Tato společnost se rozvinula do dvou větví, které se specializují na stroje pro zemní práce – nakladače a rypadlo-nakladače Paload a vysokozdvižné pojízdné plošiny Palift.

Divize Paload vyrábí širokou řadu výrobků:

  • Kolové nakladače řízené nápravami s motory o výkonu 52 hp.
  • Kolové nakladače kloubové – modely s motory o výkonu od 63 hp do 122 hp.
  • Teleskopické kolové nakladače kloubové – modely s motory o výkonu od 85 hp do 110 hp.
  • Rypadlo-nakladače řízené nápravami – modely s motory o výkonu od 52 hp do 71 hp.
  • Rypadlo-nakladače kloubové – modely s motory o výkonu od 102 hp do 115 hp.

V roce 2003 se v nabídce Palazzani objevila výjimečná řada kolových nakladačů s teleskopickým výložníkem. Tři teleskopické stroje mají označení PT 62, PT 72, PT 82. Teleskopické nakladače jsou univerzální stroje koncipované tak, aby nahradily těžší a dražší stroje, které se používají pro manipulaci se zeminou, zrnem, lehkými materiály, pro úklid. Všechny tyto stroje mají ve standardu teleskopický výložník s integrovaným hydraulickým teleskopickým výsuvem, který má zvýšenou odolnost vůči krutu. Stroje se vyznačují vysokým zdvihem, výložníkem se „Z" kinematikou, vynikajícím výkonem a dosahem, pohodlnou kabinou, dokonalým výhledem, na přání klimatizací pro nastavení teploty a pro práci v prašném prostředí.

U všech strojů Paload si obsluha prostřednictvím selektoru uvnitř kabiny může vybrat mezi dvěma způsoby ovládání: ovládání jako nakladač s lopatou, nebo ovládání nakladače s paletizačními vidlemi. Pro zajištění bezpečnosti jsou na stroji nainstalovány 2 elektrohydraulické kompenzátory: první aktivuje stroj pro nakládání zeminy, druhý při použití vidlí. Kompenzátory přispívají k paralelní poloze při zvedání či snižování. Jiné zařízení vypočítává průběžně náklon, automaticky zabraňuje jakémukoliv pohybu, který by poškodil stroj, a zabraňuje převrácení stroje při naplněné lopatě materiálem. Senzor umístěný na výsuvné části výložníku a snímač na válci upozorňuje obsluhu uvnitř kabiny rozsvíceným světlem a akustickým alarmem. Tímto způsobem může obsluha zastavit stroj a vrátit jej do stabilní a bezpečné polohy.

Abychom si však stroje Paload přiblížili spíše obecně, řekněme si o nich pár základních údajů. Komponenty, ze kterých se stroje skládají, se vyznačují vysokou kvalitou a spolehlivostí. Srdcem každého stroje je motor. Stroje Paload používají motory Perkins v několika výkonových řadách a provedeních (atmosférické, přeplňované, přeplňované s mezichladičem stlačeného vzduchu). Vyznačují se nízkou hlučností, nízkou úrovní znečištění a nízkou spotřebou. Pro pohodlnou údržbu je k nim velice snadný přístup. A to platí i v případě potřeby servisu – pro motory Perkins funguje mezinárodní servisní síť s akreditovaným zástupcem pro ČR.

Brzdy s posilovačem, nápravy Dana Spicer, hydrostatická převodovka Bosch-Rexroth, homologovaná kabina ROPS FOPS z materiálu absorbující hluk – to je jen malý výčet znaků, které jsou typické pro tyto stroje.

Na českém trhu zastupuje výrobce strojů Paload společnost MANATECH CZ s.r.o, na kterou se můžete obrátit pro podrobnější informace. Kontakty na tuto společnost najdete v záhlaví článku.

Autor: Miloš Lesina
Foto: Archiv společnosti Manatech
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek