Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Nová Toyota do těžkých provozních podmínek

Zveřejněno: 9. 10. 2008

Společnost Toyota Material Handling CZ představila na konci minulého roku úplně novou řadu čelních vysokozdvižných vozíků Toyota Tonero se spalovacími motory. Nová řada splňuje pět nejdůležitějších faktorů kvality podle uživatelů a je ideální volbou pro těžké nasazení v náročných aplikacích ve stavebním průmyslu, strojírenství i mnoha dalších intenzivních aplikacích plných prachu, vlhkosti nebo špatných provozních podmínek.

Nečekejte pouze kosmetické změny nebo jen drobný, v dnešní době tolik moderní, facelift. Žádné přejmenování stávajících prvků. Jde o skutečně nové stroje, které svým uživatelům přinesou viditelně vyšší užitek a přidanou hodnotu. Vykonají více práce s menšími náklady a obsluze nabídnou zcela výjimečné pracovní prostředí.

Sedm modelů s různou nosností

Vozíky Toyota Tonero jsou nabízeny v sedmi modelech s nosnostmi od 1 500 – 3 500 kg, s výškou zdvihu až 7 000 mm a s nejmodernějšími motory Toyota, dieselovými nebo LPG. Představují nejvýkonnější hydrodynamický vozík ve své třídě, s vysokou produktivitou, dlouhou životností a nadstandardním komfortem.

Vývojový tým úzce spolupracoval několik minulých let s největšími uživateli manipulační techniky po celé Evropě a využil jejich zkušenosti a požadavky při designu nových modelů. Nové vozíky se vyrábí ve francouzském výrobním závodě Toyoty v Ancenis a jsou plné praktických inovací včetně unikátního Systému Aktivní Stability druhé generace. Na své si přijdou všichni, kteří hledají to nejlepší na poli bezpečnosti, výkonnosti, odolnosti či vlivu na životní prostředí.

Úspěch u zákazníků – rozhoduje pět klíčových faktorů

Důraz na bezpečnost, vysokou výkonnost a produktivitu i v náročných podmínkách, dlouhou životnost, pohodlí a ekologické chování vzešel od evropských uživatelů. V průzkumech se zamýšleli nad tím, jaké parametry a vlastnosti sledují při nákupu nových vozíků, aby jim investice přinesla zásadní přidanou hodnotu a hmatatelné ekonomické i emocionální uspokojení.

Konstruktéři a designéři hydrodynamických vozíků Toyota Tonero se s požadavky uživatelů vypořádali na jedničku a ve všech zmíněných oblastech dosavadní standardy nahradili hodnotami náročnějšími a provozně efektivnějšími. Posuďte sami, co můžete nyní od čelního vozíku se spalovacím motorem očekávat:

Faktor č. 1 – VÝKONNOST

Bezkonkurenční produktivitu a výkon díky odolným a silným dieselovým a LPG motorům Toyota s elektronicky řízeným dávkováním paliva zkonstruovaným a vyráběným speciálně pro vysokozdvižné vozíky.

Snadno ovladatelný, silný a při práci precizní stroj. Žádný druhý vozík vám nenabídne takový výkon díky přesnému měniči momentu, který zajišťuje nejefektivnější a nejplynulejší přenos výkonu z motoru na kola. Řidiči ocení uspořádání pedálů, které je stejné jako v automobilu a které mohou ovládat intuitivně, s plnou koncentrací na vlastní manipulaci a řízení vozíku. Jezdí-li vaše vozíky často po špatném povrchu, oceníte hydraulicky tlumené vidlice absorbující nárazy a chránící tak náklad i při rychlejší jízdě na nerovných površích.

Musí vaši řidiči často couvat?

Při couvání s běžnými vozíky se obvykle velmi namáhají nebo riskují couvání se sníženou viditelností. Toyota Tonero nabízí otočnou sedačku a praktické madlo na sloupku kabiny. Řidič pracuje v pohodlné poloze a perfektně vidí na cestu, kterou projíždí.

Jezdí u vás vozíky často po špatném povrchu?

Hydraulicky tlumené vidlice absorbují nárazy a chrání náklad i při rychlejší jízdě na nerovných površích. Neztrácíte čas, ani peníze.

Faktor č. 2 – ODOLNOST

Toyota nabízí velkorysou kvalitu provedení i použitých materiálů - základní předpoklad pro zajištění vysoké odolnosti a dlouhodobé životnosti.

Mimořádná kvalita všech hlavních komponentů je synonymem značky Toyota nejen v oblasti manipulace, ale i v automobilovém nebo textilním průmyslu. Robustní konstrukce a odolné šasi je úmyslně zkonstruované pro intenzívní aplikace ve vlhkých, prašných a korozívních prostředích, elektrické komponenty vozíku jsou vodovzdorné v mnohem větší míře, než je obvyklé, elektronická řídící jednotka je plně zakrytována.

Eliminovali jsme plastové díly v místech náchylných k poškození, přidali jsme vysokootáčkový ventilátor nebo chladič hydraulické kapaliny pro zlepšení chladícího výkonu v prašném prostředí.

Faktor č. 3 – BEZPEČNOST

Špičkové bezpečnostní funkce, včetně vylepšeného výhledu řidiče při spuštěných vidlicích, při vidlicích ve výšce ložné plochy kamionů i při práci v maximální výšce zdvihu. Lepší viditelnosti bylo dosaženo díky nové konstrukci stožáru a ochranného rámu řidiče a díky snížené palubní desce. Vozíky také nabízí prvotřídní bezpečnostní technologie, včetně systému aktivní stability (SAS), který dynamicky chrání řidiče i náklad, a systému kontroly přítomnosti obsluhy, který umožňuje provoz vozíku pouze tehdy, sedí-li řidič na sedadle. Sedačka s dobrým bočním vedením usnadňuje řízení, zejména v zatáčkách.

Manipulujete-li s náklady velmi odlišných hmotností a rozměrů nebo zakládáte-li do regálů ve velkých výškách, využijte následující doplňující bezpečnostní prvky, které zjednoduší obsluze život, lépe ji ochrání, stejně jako zboží i vybavení pracoviště:

  • Indikátor hmotnosti pomůže při stanovení hmotnosti nákladu – vyhnete se přetížení vozíku.
  • Automatická redukce rychlosti a akcelerace v případě jízdy se zvednutým nákladem – zajistí bezpečnou jízdu bez ohledu na přístup obsluhy.
  • Nastavení snížené maximální rychlosti v situacích, kde je to ve vašem provozu žádoucí a kdy potřebujete mít jistotu, že obsluha tuto rychlost dodrží.

Faktor č. 4 – KOMFORT

Ergonomické uspořádání a design kabiny je na nejvyšší úrovni. Pomáháme chránit zdraví a bezpečí řidičů. Přístup k vozíku usnadňuje nízká nástupní výška a pohodlné a velké madlo na ochranném rámu. Spousta prostoru pro nohy, malý volant, ergonomické sedadlo, maximální utlumení vibrací a tichý motor – to vše zaručuje pohodlné řízení vozíku, neunavuje a přispívá k ochraně zdraví a bezpečí řidičů při práci.

Faktor č. 5 – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Toyota Tonero disponuje technologiemi více než přátelskými k životnímu prostředí. Společnost Toyota ví, že ekologické aspekty podnikání nejsou dnes většině uživatelů lhostejné, protože je sama dlouhá léta na špici vývoje ekologicky šetrných motorů a dalších komponentů. Proto byl, je a bude vliv jejich produktů na životní prostředí při konstrukci vozíků jedním ze základních hledisek. Nová generace motorů Toyota s čistým spalováním již splňuje nejtvrdší emisní limity stanovené evropskou normou 97/68/EC. Z 99 % jsou použity recyklovatelné materiály, vozíky jsou vyráběny v prostředí s certifikovanou výrobu (ISO 14001) a totéž garantují i všichni subdodavatelé.

Autor: Jindřich Přívora
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek