Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 6.5. – svátek slaví Radoslav

Nová rypadla od BC Stavo s.r.o.<br />Pomocí nových rypadel YUCHAI lze nabídnout provedení zemních prací za dosud bezkonkurenční ceny.

Zveřejněno: 30. 11. 2005

Plzeňská firma BC Stavo s.r.o., známá v oblasti dodávek strojů především svojí dosavadní orientací na techniku použitou až zánovní, přichází s nabídkou nových pásových rypadel zn. YUCHAI od 1,5 t po stroje hmotnosti 22,5 t. Další novinkou v nabídce BC Stavo jsou italská kráčející rypadla firmy CEREMACH.

Pořízení a provozování nových pásových rypadel nikdy nebylo lacinou záležitostí. Proto mnoho stavebních firem do nynějška raději volilo subdodávku zemních prací, než aby si pořizovaly vlastní stroje. Také nasazení kopáčů na malé akce vycházelo ve srovnání se strojními pracemi levněji. To vše je zapříčiněno u nás relativně levnou pracovní silou a relativně vysokými náklady na provoz dosud rozšířených nových strojů.

Pásová rypadla

Plzeňská firma BC Stavo s.r.o., známá v oblasti dodávek strojů především svojí dosavadní orientací na techniku použitou až zánovní, přichází s nabídkou nových pásových rypadel zn. YUCHAI (čti „jušaj“) počínaje kategorií MINI (od 1,5 t) po stroje hmotnosti 22,5 t. Tyto stroje jsou charakteristické absencí regulační elektroniky a elektrohydrauliky. Ani v průběhu své životnosti nevyžadují tedy speciální diagnostické a seřizovací přístroje a software.

I v současné nabídce automobilek se objevují stále častěji vozy bez složitých elektronických prvků, které ne každý využije. Typová řada strojů YUCHAI má obdobné řešení.

Rypadla YUCHAI jsou vyráběna v Číně, podobně jako řada jiných známých, uznávaných a rozšířených stavebních strojů renomovaných výrobců, kteří ovšem tento fakt nezveřejňují (.....) s využitím japonských a amerických komponentů (motory, hydraulická čerpadla a hydromotory, rozvaděče, koncové převody, pryžové pasy atd.). Jsou konstruována s ohledem na minimální potřebu kvalifikovaného (a tudíž drahého) servisu po celou dobu jejich životnosti.

Samozřejmě jsou po všech stránkách schválena pro provoz v Evropské unii, kam jsou již úspěšně dodávána po dobu přibližně 2 let, podobně jako jejich dodávky na náročné trhy USA a Kanady. Stroje od hmotnosti 3 t mají standardně zabudovanou klimatizaci. Veškerá rypadla jsou vybavena všemi čepy pracovního ústrojí v mosazných pouzdrech a přídavnou hydraulikou pro ovládání svahovací lžíce a drapáku. Není problémem jejich dovybavení jednosměrnou hydraulikou pro bourací kladivo, ovšem je možné také dodat jako příslušenství i kladiva určená k montáži na okruh ovládající drapák. Sortiment lžic, rychloupínačů, vrtacího zařízení a kladiv činí výbavu těchto rypadel jednoznačně konkurenceschopnou.

Stroje jsou snadno servisovatelné a mnoho náhradních dílů a celků (samozřejmě kromě zajištěných dodávek cestou BC Stavo) lze pořídit z běžného sortimentu na trhu. Obrátkové náhradní díly ke každému dodanému typu, respektive provedení, stroje lze dodat skutečně během hodin nebo dní s využitím „národního“ skladu v Plzni, ostatní pak z evropského skladu v Bavorsku, nebo výjimečně letecky z Číny, ovšem v rámci obvyklých cen.

V žádném případě nelze hledět na stroje YUCHAI jako na levný sortiment asijských tržnic, kde kvalita často pokulhává za parametry a životností.

Filozofie je zde zcela odlišná: jedná se o bagry pro toho, kdo se nepotřebuje obklopovat špičkovým výtvarným ztvárněním a množstvím tlačítek ovládajících nevyužívané funkce, pro toho, kdo chce pohodlně, výkonně a spolehlivě bagrovat bez nutnosti utrácet nadstandardní peníz. Dokladem kvality je poskytovaná záruka po dobu až tří let.

Pomocí nových rypadel YUCHAI lze nabídnout provedení zemních prací za dosud bezkonkurenční ceny.

Kráčející rypadla

Další novinkou firmy BC Stavo jsou kráčející rypadla firmy CEREMACH z Itálie. Na tento specializovaný segment trhu tedy vstupuje další hráč, čímž byl rychle zaplněn výpadek po ukončení výroby kráčejících rypadel u firmy Schaeff. Zatím je nabízen jeden typorozměr v horní velikostní třídě 11 tun, ovšem v brzké budoucnosti přijde na trh i sedmitunový model.

Pohon typu P 100 zajišťují osvědčené komponenty s rozsáhlou servisní sítí, jako např. přeplňovaný motor Perkins, hydraulika od firmy Rexroth atd. Navíc nově vybudované servisní zázemí firmy BC Stavo představuje spolehlivou záruku i pro velmi náročné zákazníky. Podvozek může být ve třech provedeních: pohon 4 x 2, 4 x 4 nebo bez pohonu. Velkoprůměrová zadní kola umožňují lepší průjezd tohoto robustního a výkonného stroje těžkým a členitým terénem. Výhodou je možnost nakrčení pracovního ústrojí těsně ke kabině, čímž kromě malého rádiusu zádě je docílen i malý celkový pracovní rádius stroje, umožňující pohodlné nasazení stroje například v břehových porostech, v lesích apod.

Autor: Martin Čížek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m&sup2; byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek