Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Nová mobilní betonárka Liebherr-Easymix 1.0

Zveřejněno: 25. 6. 2007

Poprvé na veletrhu Bauma 2007 v Mnichově prezentovala společnost Liebherr nově vyvinutou mobilní betonárnu Easymix 1.0. Jde o kompaktní zařízení, navržené tak, aby náklady na dopravu a montáž byly co nejnižší. Easymix je ideální volbou pro případy, kdy je pro výrobu betonu zapotřebí obzvláštní flexibilita.

Easymix 1.0 byl navržen jako standardní 40" kontejner s osvědčení CSC (International Convention for Safe Containers). Samotné mísící jádro, sila na kamenivo, nádrž na vodu a velín s nejnovějším mikroprocesorovým řízením jsou zcela integrovány do kontejneru.

Jediné části, které je nutno přepravovat odděleně, jsou:

Váha na vodu, zařízení pro vážení cementu, dopravníkový pás pro plnění automíchačů a části cementového hospodářství.

Transport mísícího zařízení Easymix 1.0 je snadný a cenově velmi výhodný. Finanční výhody jsou zvláště patrné v případech častého přemisťování betonárny na místo nasazení.

Jelikož kontejnerová jednotka je zároveň ocelovým základem zařízení, není potřeba budovat žádný další betonový základ.

Betonárka Easymix 1.0 má i další přednosti. Uvedení do provozu v místě nasazení probíhá velmi rychle. Boční stěny zásobníku na kamenivo se jednoduše vyklopí a dávkování kameniva do komor probíhá standardně přímo kolovým nakladačem.

Dle přání a požadavků zákazníka se dodává talířová míchačka o objemu 1 m3 s použitím vířiče, nebo bez něj.

S výkonem 35 až 40 m3 za hodinu dosahuje Easymix 1.0 pozoruhodný výkon pro zařízení takto malých rozměrů. Moderní řídící systém pro betonárky Litronic BCS II (Batching Control System) také zajišťuje kvalitu betonu, jež je absolutně shodná s požadovanou recepturou.

Pro dávkování cementu lze variantně dodat buď násypný trychtýř pro plnění přímo z pytlů, nebo jednodílné či dvoudílné silo na cement.

Vysoký užitek při nízké pořizovací ceně dělá z betonárny Easymix 1.0 velmi výhodný koncept pro případy, kdy je zákazníkem požadovaná dočasná a jednoduchá výroba kvalitního betonu přímo na staveništi.

Technická data
Betonárka
Míchač
Výkon35 až 40 m3 / hodina TypTalířová míchačka
Rozměry rámu v metrechl×vך 12,2×2,9×2,44 Objem1 m3
Celková hmotnost17 t Výkon motoru míchačky37 kW
Kameniva2 – 4 sila Uzávěr míchačkyHydraulický
Objem2 × 9 m3 (nebo 4 × 4,5 m3) DoplněkSystém míchadel
Cement2 druhy DoplněkMazací systém
Nádrž na vodu1 500 l

Napájení400 V/50 Hz/90 kVA

Základní znaky betonárky Easymix 1.0

snadný transport
snadné postavení
snadná výroba




1 Přeloženo a redakčně upraveno z tiskových podkladů společnosti Liebherr
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek