Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Nízkozdvižné vozíky STILL efektivní pomocníci v intralogistice

Zveřejněno: 17. 9. 2009

Nové nízkozdvižné vozíky STILL modelové řady EXU o nosnostech 1600 kg, 1800 kg, 2000 kg a 2200 kg představují díky své individualitě, spolehlivosti a efektivitě správné řešení pro každé nasazení. Středem pozornosti při jejich vývoji nebylo jen snadné a bezpečné ovládání, ale i kompaktní konstrukce.

Nízkozdvižné vozíky EXU jsou kratší, obratnější a poloměr otáčení je jen 1495 mm. Světlá výška nad zemí byla zvýšena o 20 %, což umožní přejíždět rampy až s 24% stoupáním.

Rychlost jízdy nízkozdvižného vozíku je závislá na úhlu vychýlení ovládací oje

Bezpečnost obsluhy

Všechny vozíky EXU jsou vybaveny inteligentním řízením pojezdu OPTI SPEED 3.0, které zajišťuje vysokou bezpečnost obsluhy, protože rychlost jízdy je závislá na úhlu vychýlení ovládací oje (ovládací oj lze navíc natáčet o 90 stupňů doleva a doprava). Pokud řidič vychýlí hlavici oje směrem od vozíku, zvýší se maximální možná rychlost jízdy. Naopak rychlost jízdy se automaticky sníží, pokud se hlavice oje vychýlí směrem k vozíku.


Nový nízkozdvižný vozík STILL modelové řady EXU

Snadná manipulace v těsných prostorách

Je tedy možná i pomalá jízda při vertikální poloze ovládací oje, což při zachování vysoké bezpečnosti velmi usnadňuje manipulaci s vozíkem v těsných prostorách. Jako bezpečnostní brzdový systém a parkovací brzda slouží zapouzdřená elektromagnetická kotoučová brzda, která se aktivuje automaticky při vodorovné a svislé poloze ovládací oje.


Vozíky EXU jsou vybaveny inteligentním řízením pojezdu

Univerzální pomocník

Vozík EXU byl zkonstruován s orientací na vysokou disponibilitu a nízké náklady na údržbu. Řídicí jednotka v hlavici oje je proto utěsněna před prachem a zapouzdřena před stříkající vodou ze všech směrů. Společně s velmi úsporným třífázovým pohonem a širokou nadstandardní výbavou je EXU ideálním nízkozdvižným vozíkem pro intralogistické úkoly v průmyslu, obchodu a logistice.

Autor: Ing. Pavel Trojan
Foto: Archiv společnosti
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek