Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

NEW HOLLAND představuje novinky z řady nakladačů, manipulátorů a rypadel

Zveřejněno: 16. 4. 2007

Světový výrobce stavebních strojů nesmí nikdy zůstat ani krok pozadu a vždy musí mít nové nápady a také je uvádět do reality. Pro letošní rok přišla společnost CNH, výrobce značky NEW HOLLAND, s několika novinkami v podobě technických vylepšení nebo zcela nových koncepcí strojů.

Kolové nakladače W170B a W190B

Nyní se startuje s prodejem nové řady kolových nakladačů, které jsou zcela nové koncepce. Nejen nové motory splňující emisní normu TIER III pomocí elektronického vstřikování Common Rail jsou zdrojem síly. Také nový hydraulický systém tuto sílu ještě zvýrazňuje, a to vyšší citlivostí a přesností manipulace.


Obr. 1: Kolový nakladač W170B

Obr. 2: Kolový nakladač W170B

Hlavní změnou v konstrukci a obrovským přínosem pro stabilitu stroje je nově vyvinutý chladičový modul, který je integrován mezi kabinu a motor. Tím dochází k posunutí motoru více vzad a tím k jeho bezkonkurenčnímu odkrytí a zpřístupnění obsluze. Nově uspořádaný chladičový modul umožňuje přístup čistého čerstvého vzduchu ke všem chladičům, a tak dochází ke zlepšení hydraulického výkonu a ke snížení nároků na údržbu chladičů. Ke zjednodušení údržby určitě přispěje i standardně dodávaný reverzní chod ventilátoru.


Obr. 3: Kolový nakladač W190B. Celkový pohled

Obr. 4: Kolový nakladač W190B při nasazení

Pásová rypadla E215B

Stejně jako před časem, tak i v současnosti se jako první začíná s modernizací rypadla E215B, které je vlajkovou lodí mezi rypadly. Je osazeno novým motorem, z důvodu dodržení limitů normy TIER III.


Obr. 5: Modernizované pásové rypadlo E215B

Obr. 6: Pásové rypadlo E215B při nasazení

Smykem řízené nakladače LS160 pilot

Spolehlivý jednoduchý pomocník dostává nový kabát a samozřejmě moderní pilotní ovládání pojezdu a pracovního zařízení. V součinnosti s již dříve představeným novým ovládacím panelem, který diagnostikuje celý stroj, je teď k dispozici nový výrobek nabízející nejvyšší komfort svému majiteli.


Obr. 7: Smykem řízený nakladač LS160 pilot v akci

Obr. 8: Smykem řízený nakladač LS160 pilot v akci

Teleskopický manipulátor LM732

Společnost CNH připravila pro letošní rok novinku v podobě manipulátoru LM. Novinka je to v tom pohledu, že jde o malý stroj s dosahem 7 m a nosností 3 tuny. Tyto parametry nejsou pro klasické stavebně-manipulační práce dostačující, ale věříme, že svého zákazníka si tento stroj najde, např. v oblasti skladové manipulace.


Obr. 9: Smykem řízený nakladač LS160 pilot. Pohled do kabiny

Speciální pásové rypadlo E150 BR

Revoluční řešení přináší výrobce v oblasti pásových rypadel, kde se nově nabízí stroj E150. Jedná se o kombinaci rypadla a dozeru. Občas je třeba výkop zahrnout, a to je přesně práce pro tento stroj. Robustní podvozek splňuje požadavky na práci s dozerovou radlicí, která se nabízí ve verzi PAT, tedy plně hydraulicky naklápěná ve všech směrech. Zároveň lze mechanicky sklopit boční části radlice pro snazší přepravu stroje.



1 Ing. Pavel Zháňal, školení a technická podpora – Stavební technika Agrotec
Autor: Ing. Pavel Zháněl
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek