Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

NET - zástupce značek MANITOU a VF VENIERI v ČR se představuje

Zveřejněno: 16. 5. 2006

Společnost Net spol. s r.o. nabízí služby v oblasti prodeje, servisu, pozáručního servisu a prodeje náhradních dílů stavební a manipulační techniky značek MANITOU a VF VENIERI a je pro Českou republiku jejich výhradním zástupcem. Hlavní prodejní a servisní středisko je umístěno nedaleko Uherského Hradiště v obci Huštěnovice, na hlavním silničním tahu směr Přerov, Olomouc. Společnost disponuje dobře dimenzovanou obchodní a servisní sítí po celé ČR.

Manitou

Manitou je významná francouzská společnost s již 50ti letou tradicí, která patří ke světovým leaderům na trhu s terénní manipulační technikou.

  • MANISCOPIC - teleskopické manipulátory
  • MANITOU - průmyslové a terénní vysokozdvižné vozíky s pohonem přední nebo obou náprav
  • MANIACCES - montážní plošiny do hal
  • MANIACCES - montážní plošiny terénní
  • MANITRANSIT - závěsné vozíky pro návěsy kamionu
  • MANIHOE - rypadlo-nakladače s teleskopickým ramenem nakladače i podkopu
  • MANILOADER - čelní nakladače
  • MANILEC – skladová manipulační technika

VENIERI1

Italský výrobce, jehož založení se datuje rokem 1947. Zhruba 20 let vyráběl a vyvíjel i část produkce pro společnost CASE. V jejich současné nabídce zákazník nalezne čelní kloubové nakladače, kloubové rypadlo-nakladače, rypadlo-nakladače s pevným rámem a oběma řiditelnými nápravami 4WS.

Společnost vlastní certifikát jakosti ISO 9001/2001.

Malý velký pomocník

Všichni známe všudypřítomné stroje pod souhrnným názvem „UNC". Stroje jsou základním mechanizačním prostředkem mnoha stavebních firem, obecních technických služeb a zemědělských podniků. Jejich předností je vysoká variabilita a stravitelná cena. Stroje pod výše uvedeným označením mají několik společných atributů: smykem řízený podvozek, pojezdovou rychlost od 9 do 15 km/h a přední výložník s možností použití různých adaptérů. Dobří pomocníci ... Přesto i zde platí, že vše se dá vylepšit.

Novinka – rypadlo-nakladač VENIERI VF 1.33b

Novou alternativou k těmto strojům je výrobek italské firmy VENIERI, který je řešen poněkud jinak, ale přesto si zachovává většinu výhod smykem řízených strojů.

Zajímavá technická řešení rypadlo-nakladače VENIERI VF 1.33b

  • podvozek řízený natáčením všech čtyř kol
  • vyšší pojezdová rychlost 18 km/h
  • výborný přístup do kabiny bočními dveřmi
  • ovládání volantem, vyšší světlá výška a možnost stabilního připojení výkonného podkopového zařízení, které může být navíc osazeno teleskopickým prodloužením.

Hmotnost stroje je stejná jako u průměrného „úencéčka" a pohybuje se kolem 3 t podle použitého vybavení.



Základní technické parametry rypadlo-nakladače VENIERI VF 1.33b

Přínos pro zákazníka

Díky novým technickým řešením na rypadlo-nakladači VENIERI VF 1.33b se např. minimalizuje opotřebení pneumatik. V rámci provozu je také výrazně menší poškození povrchu, po kterém se stroj pohybuje. Díky vysoké pojezdové rychlosti je možnost delších přejezdů. Pohodlnější je i ovládání vozidla volantem. Kabina je koncipovaná klasicky, s bočním přístupem, umožňuje tak dobrou komunikaci s okolím a zároveň i pohodlnější vystupování. Ve verzi s podkopem může stroj používat obě funkce (použití přední lopaty a rypadla nebo kladiva), aniž by se cokoli přehazovalo. Produktivita prudce roste.

Uplatnění našel tento stroj u desítek českých zákazníků, jejichž počet stále roste. Oblasti použití jsou rozmanité, například: technické služby měst a obcí, správy silnic, zahradnické firmy, elektromontážní firmy, drobné a střední stavební firmy a samozřejmě společnosti zabývající se zemními pracemi.

Každého dobrého podnikatele zajímá jistě cena. Té se rozhodně bát nemusí – když se vezme cena průměrného smykem řízeného stroje a přidá se k němu výkonný podkop, ještě ušetří.

Další informace nalezneme na internetu (www.venieri.cz nebo www.vf-venieri.com).




1 O firmě Venieri, konkrétně o kolovém nakladači Venieri 9015, jsme psali v časopise Stavební technika 2/2005
Autor: Ondřej Slavík
Foto: Archiv firmy Net spol. s r.o.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek