Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nákladní vozidlo na dlouhé vzdálenosti IVECO S-WAY

Zveřejněno: 16. 9. 2019

IVECO S-WAY představuje první silniční vozidlo v nové řadě IVECO WAY, které je vyvinuté tak, aby zajišťovalo kompletní škálu funkcí a služeb zaměřených na řidiče, parametry udržitelnosti a špičkové úrovně propojenosti, což umožňuje poskytovat další služby dle požadavků zákazníků.

IVECO S-WAY přebírá veškerá vylepšení od předchozích generací a doplňuje kabinu zcela novým designem

Nový těžký silniční vůz IVECO S-WAY byl uveden na celosvětové akci konané v Madridu, konkrétně na výstavišti IFEMA, a to nejen prodejcům sítě IVECO, ale také obchodníkům, zákazníkům i zástupcům mezinárodního tisku.

Pan Mühlhäuser, generální ředitel CNH Industrial, uvedl: „V rámci CNH Industrial je IVECO součástí něčeho většího a využívá synergie z celého uskupení. Tato nová vlajková loď vozidel těžké řady není jen úspěchem značky IVECO, ale je také významným milníkem pro CNH Industrial jako celku.

Těžké silniční vozidlo pro příští desetiletí

IVECO S-WAY přebírá veškerá vylepšení od předchozích generací a doplňuje kabinu zcela novým designem podle potřeb řidiče a majitele. Tváří v tvář tvrdé konkurenci je personál logistiky povinen zajistit pro své vozové parky maximální provozuschopnost, efektivitu a produktivitu. Nový vůz IVECO S-WAY tento požadavek dokonale splňuje, neboť bez rozdílu poskytuje kompletní škálu funkcí a služeb vyvíjených se zaměřením na řidiče, udržitelnost a novou rozšířenou úroveň konektivity s cílem snížit celkové náklady spojené s pořízením a provozem vozu.

Není to pouze produkt, ale nabídka obchodního modelu pokrývající celý životní cyklus vozidla a tím napomáhající zákazníkům společnosti IVECO splnit jejich požadavky.

Konstrukce nové kabiny orientovaná na potřeby řidiče poskytuje prvotřídní životní a pracovní podmínky s prostorným prostředím, vynikající ergonomií řízení a dobře rozvržené uspořádání, které kombinuje funkčnost s komfortem. Díky vyztužené konstrukci (kompatibilní s kabinou ECE R29.03) a mnohem lepší viditelnosti po okolí za všech podmínek je též pamatováno na bezpečnost řidiče.

Při tvorbě zcela nového designu kabiny společnost IVECO využila všech možností k dosažení úspor nákladů a zvýšení produktivity ve prospěch ziskovosti majitele. Nový design optimalizuje aerodynamický odpor a dále snižuje vynikající spotřebu paliva až o 4 %. K nízkým celkovým nákladům na provoz přispívají také konstrukční prvky, jako je vícedílný nárazník, který výrazně snižuje náklady na opravy, protože v případě poškození je třeba vyměnit pouze poškozenou část.

Vozidlo se 100% konektivitou

Nový pokročilý „Connectivity Box”, instalovaný do vozů IVECO S-WAY, fungující na platformě služeb vyvinuté ve spolupráci se společností Microsoft, je významnou inovací. Systém v reálném čase sbírá, zpracovává a sdílí množství dat, která jsou dostupná prostřednictvím uživatelsky přívětivé aplikace MyIVECO. Majitelé a řidiči tak mohou být prostřednictvím mobilního zařízení nebo PC stále ve spojení se svým vozidlem.

Přímo z vozidla je posádce dostupná aplikace MyIVECO EASY Way App. Ta díky připojení na centrální systém může nabídnout množství pokročilých asistenčních systémů a služeb umožňujících řidiči efektivně pracovat. Dostatek důležitých informací samozřejmě přispívá i ke snížení stresu a zvýšení komfortu práce.

Logističní operátoři se k sdíleným datům dostanou prostřednictvím My IVECO Way Solutions, vyvinutým speciálně pro zvýšení ziskovosti podniků, respektive pro maximalizaci využití vozidel.

V neposlední řadě umožní konektivita vozidel množství dalších individuálních služeb týkajících se personalistiky, správy a údržby vozového parku, poradenství v oblasti pohonných hmot, atd.

Udržitelný nákladní automobil

Nový model IVECO S-WAY navazuje na předchozí úspěšnou řadu těžkých vozidel a dosahuje dalších snížení emisí PM, NOx a CO2. Díky věrnosti svým tradicím kombinuje nízké náklady na provoz s minimalizací emisí. Toho je dosaženo díky exkluzivnímu systému následného zpracování HI-SCR a díky mimořádné spotřebě paliva vyplývající z pokročilé technologie motorů a převodovek Hi-Tronix a několika řešením úspory paliva, jako je Smart EGR.

Pro logistické operátory, kteří chtějí provozovat „zelený” vozový park, zůstává IVECO S-WAY Natural Power jediným nákladním vozem na zkapalněný zemní plyn o výkonu motoru 460 HP schopným ujet na jedno natankování až 1 600 km. S tímto vozidlem budou těžit ze všech výhod, které zemní plyn poskytuje, neboť je jedinou bezprostředně dostupnou nízkoemisní alternativou nafty v segmentu těžkých silničních vozidel, jež v porovnání s dieselovými motory snižuje objem emisí pevných částic o 99%, u objemu NO2 je to o 90 %, a u biometanu je objem emisí CO2 o 95 % nižší, tj. blíží se nule.

Strategie s orientací na zákazníka

Řada IVECO WAY s novým názvem signalizuje přístup výrobce, který plně využívá možností, které konektivita nabízí; tj. nový způsob „orientace na zákazníka”, a to vytvořením sady řešení, která budou zákazníky podporovat na každém kroku při používání vozidla během doby životnosti i po jejím uplynutí. Koncepce orientace na zákazníka se vztahuje i na řidiče, a to zvyšováním kvality pobytu na palubě vozu. Zavádí nový způsob provozu, kdy konektivita pomáhá řidiči, majiteli a společnosti IVECO řešit záležitosti z paluby vozu, a spolupracovat tak na budování obchodního jména vozu a realizovat jeho ziskovost, ostatně jak vyjadřuje slogan určený pro tuto vozovou řadu: „IVECO. DRIVE NEW WAY.”

Nový model IVECO S-WAY je vyvrcholením cyklu inovací produktů s označením IVECO WAY. Oproti svému předchůdci se vyznačuje jedenáctiprocentním snížením spotřeby paliva, a je prvním skutečným řešením pro vozidla dálkové přepravy na zemní plyn i pro třídu lehkých terénních vozů X-WAY. Řeší klíčové trendy v odvětví dopravy, a to tím že stírá hranice mezi vozidlem a náležitými službami, tj. špičkovou konektivitou, potřebou získávat a udržet si vysoce kvalifikované a profesionální řidiče a řešit stále náročnější požadavky na udržitelnost.

Jedinečná událost v rámci průlomového startu

IVECO upozorňuje řidiče na akci spojenou se štafetovým závodem IVECO konaným pod názvem „Naše historie, vaše příběhy”, neboli iniciativou sledující řidiče vozů dálkové přepravy na cestě napříč Evropou se zastávkami na ikonických průmyslových lokalitách společnosti CNH, počínaje průmyslovým centrem CNH v Turíně se zastávkami v závodě na výrobu traktorů v rakouském St. Valentinu, projekčním a testovacím středisku těžkých nákladních vozidel IVECO v německém Ulmu, závodu na výrobu hnacích jednotek ve francouzském Bourbon-Lancy a konče v cílové destinaci ve španělském Madridu. Během cesty se řidiči podělili o své zkušenosti s řízením vozidel IVECO na silnicích, které jsme dále sdíleli i na sociálních sítích a zveřejnili během shromáždění v Madridu.

Cílem tohoto projektu je zdůraznit každodenní náročnou práci řidičů dálkových nákladních automobilů i úlohu, jakou jejich vůz sehrává při pracovních jízdách.

Na každé zastávce předal řidič vozu symbolický „štafetový kolík” v podobě uzavřené krabice s neznámým obsahem dalšímu řidiči určenému na následující úsek. Poslední vůz dorazil právě na úvod shromáždění, během něhož řidič přinesl na pódium onu tajemnou krabici.

Pan Gerrit Marx ji otevřel, aby odhalil její obsah – symbolické písmeno „S” určené pro řadu IVECO S-WAY, čímž byl nový vůz slavnostně uveden na trh.

Foto: Iveco

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek