Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nákladní Ford opět v ČR

Zveřejněno: 24. 2. 2018

Společnost Ford Trucks International oznámila poslední lednový den na tiskové konferenci v Praze vstup do České republiky.

Tahače v prvé řadě míří na stavební sektor a vnitrostátní dopravu

Jen krátce po druhé světové válce byly na českých silnicích k vidění nákladní Fordy. Poté několik lehčích vozů jezdilo v rámci logistik ambasády USA a příležitostně jsme mohli vidět nákladní Ford na našich silnicích pouze s cizí registrací. Nyní se tedy situace zásadně mění. Nákladní automobily Ford Trucks budou na českém trhu zastoupeny třemi výrobními řadami – silničními tahači, stavebními podvozky a rozvážkovými vozidly. Importér je přesvědčen, že i v tvrdém konkurenčním prostředí má nákladní Ford co nabídnout.

Vozidla Ford Trucks

Vozidla Ford Trucks se opírají především o kvalitu, odolnost, efektivitu a nízké celkové provozní náklady. Tyto vlastnosti jsou zároveň základními kameny globální strategie značky Ford Trucks. Vozidla vyráběná v tureckém Inonu v sobě spojují moderní technologie a dovednosti progresivního týmu vývojových a výrobních pracovníků s inovativním přístupem ve vývoji materiálů a výrobě jednotlivých komponentů a agregátů, včetně moderních motorů. Jen pro doplnění, v Turecku se vyrábí pro evropský Ford také LUV Transit, Connect a Curier.

Tři řady vozidel Ford Trucks jsou nyní v nabídce na českém trhu
Tři řady vozidel Ford Trucks jsou nyní v nabídce na českém trhu

Nákladní automobily Ford Trucks jsou osazeny 13litrovými motory Ecotorq s výkonem 420 a 480 koní, případně 9litrovými motory s výkonem 330 koní. Motory splňují přísné emisní požadavky dle normy Euro 6c. Hnací trakt je doplněn automatizovanými nebo manuálními převodovkami ZF. Nákladní Fordy disponují širokým výběrem kabin a podvozky v konfiguracích 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 a 8×4 nabízí uplatnění pro celou řadu zákaznických aplikací. Řidič má kromě moderní pohodlné kabiny k dispozici řadu asistenčních systémů, jako např. LDWS, AEBS, které mu pomáhají při jeho práci a celkově zvyšují bezpečnost jízdy s vozidly.

S prodejem vozidel Ford Trucks jsou spojeny také vysoce kvalitní poprodejní služby. „Se servisem nákladních vozidel a autobusů máme téměř dvacetileté zkušenosti. V naší síti se pravidelně staráme o více než 6 000 nákladních vozidel a 1 500 autobusů” uvádí Luboš Cekr, předseda představenstva společnosti KAR group, druhého akcionáře importéra vozidel Ford Trucks. „Poskytování poprodejních služeb na vysoké úrovni v rámci naší servisní sítě i u smluvních partnerů podpoří naše prodejní plány s novou značkou nákladních vozidel” doplňuje Cekr, jehož servisní síť patří mezi největší v ČR.

Pokud jde o segment vozidel určených pro stavebnictví, importér nabídne podvozky s konfigurací 4×2, 6×2, 6×4 a 8×4 s celkovou hmotností až 41 tun. Podvozky určené pro distribuci či komunální sektor mohou mít celkovou hmotnost až 39 tun a nabízené konfigurace budou 4×2, 6×2 a 8×2.

Ford Trucks International

Ford Trucks International patří mezi největší výrobce nákladních vozidel s celkovou hmotností nad 16 tun na světě. Ve výrobním závodě v tureckém Inonu se kromě nákladních vozidel vyrábí také motory, nápravy a další komponenty pro modelovou řadu Ford Transit. Ford Trucks prodává svá vozidla ve více než 25 zemích střední a východní Evropy, Ruska a SNS, Blízkého Východu a Afriky s cílem rozšířit distribuční síť do 50 zemí v roce 2020.

Import do České republiky bude zajišťovat společnost F TRUCKS a.s., která vznikla za účelem dovozu a distribuce nákladních vozidel Ford Trucks. Zakladateli a akcionáři společnosti jsou AUTO IN s.r.o., jeden z největších autorizovaných prodejců vozidel Ford v ČR a KAR group a.s, provozovatel jedné z nejširších servisních sítí pro nákladní vozy a autobusy v ČR.

Autor: Mgr. Jiří Krenar
Foto: Archiv firmy Ford
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek