Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Motorové oleje řady TEXACO URSA od společnosti PRISTA OIL

Zveřejněno: 21. 11. 2015

Společnost PRISTA OIL CZECH s.r.o. má více než dvacetiletou historii na českém trhu i přesto, že prakticky vznikla teprve v srpnu 2013. Je totiž nástupnickou organizací původní společnosti Chevron Czech Republic. Nyní přichází na trh s prémiovými motorovými oleji řady TEXACO URSA.

Společnost působí jako autorizovaný český a slovenský importér produktů špičkové kvality značky Texaco, která je součástí globálního nadnárodního koncernu Chevron a nově se věnuje v České republice a na Slovensku také rozvoji vlastní značky olejů a maziv Prista, která je cílená na specifické segmenty tuzemského trhu, především pro oblast průmyslové výroby, zemědělství, těžebního průmyslu, stavebnictví a podobně. Prista Oil Group je obchodní skupina registrovaná v Holandsku, s aktivitami primárně na evropských a dalších trzích. Jako globální producent olejů a maziv se zaměřuje na vyhledávání nových ropných nalezišť, vývoj moderních těžebních technologií, samotnou těžbu a rafinaci ropy, výrobu širokého spektra vysoce kvalitních olejů, maziv a dalších petrochemických výrobků.

Díky dlouhodobému výzkumu a vývoji probíhajícímu ve spolupráci s předními výrobci strojů, technologií, vozů a další techniky, dosahují všechny produkty vynikajících parametrů, které napomáhají optimalizaci nákladů, zvyšování výkonnosti strojů a technologií, prodlužování životnosti a tím zefektivnění výroby a tím i snížení nákladů na provoz a údržbu. Splnění a překročení náročných požadavků výrobců v podobě splnění jejich vlastních i obecných specifikací (ACEA, API a dalších), mnohá výslovná doporučení světových výrobců z oblasti průmyslu i automobilové výroby a velké množství efektivních aplikací produktů ve všech průmyslových oborech na našich trzích i celosvětově jsou dokladem mimořádné kvality nabízených produktů.

PRISTA OIL CZECH s.r.o. je součástí skupiny Prista Oil Group BV, a v České republice a na Slovensku je významným partnerem společností, které pracují s oleji a mazivy, provozními kapalinami a produkty pro průmysl obecně a pro segment osobních i nákladních automobilů a další techniky.

Řada TEXACO URSA

V oblasti olejů pro segment stavebních a tzv. „off road” strojů můžeme nabídnout komplexní portfolio prémiových motorových olejů řady URSA, určených pro těžkou techniku, dále speciálních olejů do převodovek, oleje pro transmisní převodovky, plastická maziva, chladicí kapaliny, hydraulické oleje i speciální kapaliny jako např. brzdové kapaliny či aditiva do nafty.

Hlavním krédem společnosti, kladeným obecně na oleje a maziva a především na motorové oleje řady TEXACO URSA je spolehlivost, prodloužené servisní intervaly výměn, zvýšená provozuschopnost zařízení, vyšší účinnosti zařízení a nižší spotřeby paliv, snížení údržbářských nákladů, minimalizace spotřeb olejů a filtrů, zvyšování výkonů.

Společnost má spolehlivý softwarový program RbL (Reliability-based Lubrication), který na základě velmi široké databáze produktů je schopen spočítat celkové úspory nákladů při přechodu na oleje řady TEXACO URSA.

Technologie ISOSYN®

Při výrobě prémiových motorových olejů je využita speciální patentovaná technologie ISOSYN® Technology, což je ojedinělý způsob, kdy Chevron kombinuje své prémiové základové oleje s moderní technologií aditiv s cílem poskytnout zákazníkům maximální ochranu proti opotřebení a zvýšenou životnost motoru s cílem zvýšit produktivitu svých vozidel. URSA ISOSYN® technologie pomáhá:

  • Zajistit lepší ochranu motoru.
  • Zvýšení životnosti motoru.
  • Snížení celkových provozních nákladů.

ISOSYN® Technologie se již používá v našich produktech řady Ursa Ultra.

Zároveň se společnost Chevron Corp.stala od roku 2013 celosvětovou jedničkou ve výrobě polosyntetických základových olejů Group II a Group III, které úspěšně využívá při výrobě finálních produktů, především motorových olejů tzv. nízko a středně popelnatých (mid and low SAPS).

Produkty TEXACO-motorové oleje řady URSA Ultra či URSA Heavy Duty či URSA Premium v příslušných viskozitních třídách, které můžeme nabídnout do oblasti stavebních strojů, splňují veškeré nejnovější výkonnostní specifikace např. dle ACEA, dále dle API či JASO, rovněž mají velké množství schválení OEM prvovýrobců strojů jako např. Caterpillar, Ford, MAN, MB, Renault, Volvo, Cummins, Deutz, MTU, DAF, Iveco, Mack, John Deere, Detroit Diesel, Eaton či vojenských specifikací US Military aj.

Aktuální nabídka

Z hlediska nabídky speciálních převodových olejů je nabídka Texaco pestrá, jmenuji pouze řady Texaco Multigear, Syn-Star či Geartex, jež rovněž dosahují výkonových specifikací dle API či dle SAE, dále mají schválení či specifikace MAN, MB, Renault, Volvo, DAF, Scania či opět US Military.

V nabídce transmisních kapalin má Texaco řady Textran, ATF, Syntetic ATF Heavy Duty či známé řady Texamatic v odpovídajících viskozitních třídách a OEM schváleních jako např. Ford Mercon, GM Dexron, MAN, MB, Volvo, Renault, Eaton aj.

Z hlediska nabídky hydraulických olejů do stavebních strojů lze nabídnout řady Rando HD, řady Hydraulic Oil AW nebo nově syntetické hydraulické oleje řady Clarity Syntetic Hydraulic Oil AW.

V oblasti plastických maziv je nabídka opět velmi široká, a to jak z hlediska použitého zahušťovadla, tak i z hlediska použitého typu základového oleje, ať už na bázi minerální, polosyntetické nebo plně syntetické na bázi PAO či dle NLGi třídy, vše dle aplikace.

Zde je možné jmenovat řady TEXACO Starplex EP, Hytex EP, Molytex EP, Multifak EP, Texclad, Ultiplex Syntetic Grease, Novatex EP, Cooper Grease a další.

Z hlediska nabídky chladicích kapalin můžeme využít speciálních nemrznoucích kapalin na bázi moderní patentované protikorozní aditivace na bázi karboxylových kyselin s monoethylenglykolem či propylen glykolem jako základové kapaliny. Zde je možné jmenovat produkty Texaco Havoline Xtended Life Coolant, Havoline GHC, Antifreeze/Coolant – tzv. „hybrid produkt” či Havoline QFC jako tzv. „lobrid produkt” nebo nově speciální produkt Ursa XLC Colourless Coolant. Produkty jsme schopni nabídnout jako koncentráty i naředěné na příslušnou zámrznou teplotu. Do nabídky speciálních kapalin řadíme brzdovou kapalinu Texaco Brake Fluid DOT 4 a speciální aditivaci do nafty pod názvem Techron.

Autor: Ing. Tomáš Krenželok
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek