Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Minijeřáby JEKKO

Zveřejněno: 5. 5. 2017

Na českém trhu se začínají prosazovat minijeřáby a špičková zdvihací technika italské značky JEKKO. Prodej, pronájem a servis této jedinečné techniky zajišťuje společnost TONSTAV-SERVICE s.r.o., která je výhradním distributorem pro Českou a Slovenskou republiku.

V situacích, kde je velmi omezen manipulační prostor a jiná technika by tento problém nezvládla, nastupují minijeřáby JEKKO, které byly pro tyto případy speciálně konstruovány. Kompaktní rozměry minijeřábu umožňují ve složeném stavu průjezd dveřmi širokými 80 cm standardní výšky 2 m, což je výhodou v případech, kdy nelze využít jiné řešení nebo je toto řešení mnohem nákladnější. Poměrně nízká hmotnost těchto strojů dovoluje jednoduchý transport, rychlejší, plynulejší a preciznější pohyb a snadnější manipulaci. S uvedením do provozu si zaškolená obsluha poradí velice rychle, bez potřeby dalšího složitého programování.

Tab.: Technické parametry minijeřábu

StrojSPX312SPX424
Max. nosnost [kg]1 2002 400
Přepravní rozměry [mm]2 790 × 770 × 1 6003 150 × 780 × 1 875
Pracovní rozměry [mm]3 700 × 3 7003 700 × 3 700
Hmotnost [kg]1 800 (CP)
1 800 (C+)
2 330 (CDH)
2 430 (C+)00
Max. pracovní výška [m]10,715,0
Max. pracovní délka [m]9,611,9
Výkon [kW]7,9 / 10,4 (CP)
4,0 / 5,5 (C+)
14,9 / 20,0 (CDH)
4,0 / 5,5 (C+)
Délka lana [m]6370

Kompletní škála minijeřábů a doplňkového příslušenství

JEKKO přichází s kompletní škálou modelů minijeřábů v různých rozměrech, disponujících naftovými, benzínovými nebo bezemisními elektrickými motory s možností připojení záložního bateriového zdroje. K zdvihací a manipulační technice JEKKO je nabízena možnost výběru celé škály doplňkového příslušenství, jako např. dálkové rádiové ovládání pro přesný a plynulý pohyb, hydraulické i manuální nakládací nástavce, výložníky, háky, kladky, vakuové přísavky a manipulátory vhodné zejména pro práci s velkoplošnými skly a instalaci skleněných fasád. Minijeřáby JEKKO nabízí možnost zdvihání břemen těžkých až 2,5 tuny do výšek až 15 m s využitím pouze minimální stabilizační základny, to vše v souladu s požadavkem na maximální bezpečnost provozu.

Široké možnosti využití

Techniku JEKKO můžeme využít na mnoha místech, kde nás limituje velmi malý prostor a komplikovaný přístup, v prostorech s velkým množstvím překážek, jako jsou např. průmyslové haly, historická centra měst s velmi úzkými uličkami, nákupní centra, místa vystavena silnému provozu, místa se zvláštním režimem – např. nemocnice, potravinářské provozy, zemědělství, jednotky integrovaného záchranného systému (IZS) nebo místa s nerovným a členitým povrchem.

Při použití se tak vyhneme problémům s rozebíráním stavby, odkrýváním střechy, blokováním provozu a hledáním dostatečné plochy pro stabilizaci velkého jeřábu. Díky bezemisnímu a tichému provozu při napojení přímo do elektrické sítě nachází minijeřáby velké uplatnění i ve vnitřních prostorech např. obchodních center, muzeí, výstavních síní a nemocnic. Vakuové přísavky a manipulátory se zase skvěle hodí pro práci se skleněnými tabulemi a výplněmi, při jejich kotvení zvenčí, zevnitř i ze střechy budov.

Další informace

S návrhem řešení a výběrem vhodného typu techniky vzhledem k velikosti stavby a typu nákladu Vám po předchozí dohodě pomohou zkušení odborníci na některé z divizí společnosti TONSTAV-SERVICE s.r.o. v Českých Budějovicích, Praze, Brně, Ostravě, Berouně nebo Hradci Králové.

V současné době jsou v České republice k zapůjčení 4 minijeřáby JEKKO (typ SPX 312 CP a SPX 424 CDH) s různými výložníky a manipulátory MV600.3E+ s vakuovými přísavkami na sklo s nosností do 600 kg pro extrémní zasklívání. Stroje je možno po dohodě zapůjčit včetně obsluhy.

V případě Vašeho zájmu o podrobnější informace (ceny minijeřábů a volitelného příslušenství, dodací lhůty, možnosti financování apod.) nebo zájmu o zapůjčení či předvedení této špičkové techniky kontaktujte obchodní zástupce společnosti TONSTAV-SERVICE s.r.o.

Více informací naleznete na stránkách www.tonstav-service.cz nebo www.jekko.cz.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek