Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Mezinárodní veletrh řemesel I.H.M. 2004

Zveřejněno: 18. 4. 2004

56. Mezinárodní veletrh řemesel I.H.M. v Mnichově proběhl ve dnech od 4. do 10. března 2004 a nabídl na ploše Nového výstaviště v Mnichově mnoho nových produktů a zajímavých programů. Účast českých firem se stala se svým počtem 85 vystavovatelů rekordní. Současně s tímto veletrhem proběhl v prvních čtyřech dnech veletrh Garten München, který oproti loňskému roku zdvojnásobil svoji výstavní plochu.

V únorovém čísle časopisu Stavebnictví a interiér jsme vás v článku pod názvem »Mezinárodní veletrh řemesel I.H.M. Nabízí špičkový program« informovali o připravovaném veletrhu. Dnes přinášíme o této akci další zprávy. Dle statistických údajů zde vystavovali zástupci 50 zemí. Vůdčí veletrh – I.H.M. - byl rozčleněn do dvou oblastí – oblast »Business« a oblast »Lifestyle«. V obou oblastech se především prezentovaly malé a střední podniky. Oblast »Business« podporoval střední podniky.
Bylo zde nabízeno to nejnovější k tématu potřeby investic a vybavení pro opracování kovů, zpracování kovů a svářecí techniky. Zabezpečovací technika, bezpečnost práce, techniky zabývající se ochranou životního prostředí a solární techniky byly zastoupeny silněji než v loňském roce. Nezapomnělo se ani na nová zařízení pro řezníky a pekaře, informační a komunikační techniku, zařízení kanceláří i zařízení pracoviš. pro tělesně postižené. Oblast »Lifestyle« zaujala na veletrhu I.H.M. opět důležité místo. Tento obor nabídl umělecké řemeslo, šperk a desing, návrhy pro utváření zahrad, stavení, vnitřní stavební práce atd. V celkem čtyřech halách byly prezentovány »Svět bydlení« (vize bydlení, klasické bydlení, venkovská stavení a hudební nástroje), »Bydlení na míru« (vnitřní stavební práce, kuchyně a koupelny), »Umělecké řemeslo a šperk« a »Svět hostem«. Účast zahraničních společností a četní jednotliví vystavovatelé ze zahraničí propůjčili oblasti »Lifestyle« intenzivní mezinárodní atmosféru.
Výstava EXEMPLA se věnovala při I. H. M. v olympijském roce 2004 tématu řemeslné výroby sportovního nářadí. Pro zdůraznění toho, že mezinárodní veletrh řemesel se svými více než 90 profesemi, které reprezentuje, má také širokou nabídku pro řemeslnický dorost - od vzdělávání až po veletržní nabídky pro mládež - charakterizovalo tuto výstavu již po druhé motto »Young Generation«.
Česká republika na veletrhu I.H.M. Již po osmé v řadě se Česká republika prezentovala svojí oficiální účastí na tomto veletrhu, tentokrát pod hlavičkou Ministerstva průmyslu a obchodu. Ministerstvo hradilo českým vystavovatelů až 10 % nájemného výstavní plochy, max. však 100 000 Kč/vystavovatel. Letošního ročník veletrhu se zúčastnilo neuvěřitelných 85 českých malých a středních firem, a tak tu Česká republika měla největší zahraniční zastoupení. Vystavující firmy byly umístěny především v pavilonu A1, kde nabízely umělecké řemeslo – keramiku, sklo, porcelán, výrobky ze dřeva, dřevěné hračky. Přihlásily se však i firmy s interiérovými prvky (nábytek, zařízení interiéru), firmy nabízející zahradní nábytek, venkovní krby a firmy vyrábějící kovoobrábějící a dřevozpracující stroje.

Samozřejmě jsme se rozhodli české vystavovatele navštívit a optat se jich na jejich dojmy z veletrhu. Naše zjištění bylo následující. Ty firmy, které zde vystavovaly v minulých letech již několikrát, měly lepší postavení hned z několika důvodů:

1. zástupci firem věděli, že není možné jet na veletrh a nebýt schopen se zde domluvit. Hovořili tedy plynně německy, popřípadě sebou vzali člověka z oboru, který německy hovořil;

2. dobře znali místní podmínky a požadavky návštěvníků, proto se předem a doma dobře na veletrh připravili. Na prodej následně přivezli takový sortiment výrobků, který byl především zajímavý svojí cenou a nepokulhával za vystavovaným zbožím místních vystavovatelů svojí kvalitou;

3. věděli, že obchod je nutné uzavírat, pokud návštěvník projeví zájem, přímo na místě. Ihned vybírali zálohové platby a též se zaručili dovozem zboží do 14 dnů na místo určení.

Firmy vystavující poprvé sbíraly především zkušenosti a rozkoukávaly se. I pro ně však účast na Mezinárodním veletrhu byla přínosem a někdy i ponaučením. Velké množství českých vystavovatelů a návštěvníků na českých stáncích mile překvapili Vladimíra Podhrackého, který zde zastupoval Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Sám byl na tomto veletrhu poprvé a jeho zážitky a spokojenost z českého úspěchu byly velmi bezprostřední.
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhalková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek