Dnes je 8.5.

MERKURIS s.r.o. Čáslav – výrobce protektorů SCHELKMANN® pro stavební, těžební a průmyslové stroje

Zveřejněno: 1. 8. 2008

Protektorovací závod firmy Merkuris s.r.o. Čáslav má dlouholetou tradici v protektorování pneumatik od osobních, nákladních a zemědělských strojů, až po stavební, těžební a průmyslové stroje.

Přes technologii protektorování za tepla se zde uplatnila úspěšně i technologie protektorování za studena. Díky dlouhodobým zkušenostem se zde nachází nyní protektorovací závod se špičkovou technologií protektorování pneumatik OTR technologií Marangoni za tepla a protektorování obřích pneumatik EM špičkovou technologií Schelkmann® za studena. V roce 2007 vstoupil do firmy nový majitel a vytvořil se zde nový management, který jde progresivně na trh s touto ojedinělou technologií v ČR a do všech států východní Evropy.

Merkuris s.r.o. vyrábí protektory pneumatik EM v licenci německé technologie Schelkmann® od roku 2004.

Jedná se o technologii za studena, kdy se jednotlivé předvulkanizované segmenty vulkanizují za přísných podmínek v autoklávu. Jedná se o proces, který vyžaduje striktní dodržování jednotlivých pracovních operací.

Dbá se zde důsledně na kvalitu výroby, jelikož firma Merkuris s.r.o. udává u protektorů Schelkmann® až 100 % životnosti v porovnání s životností nové pneumatiky, a to až za poloviční úsporu nákladů na pořízení nových pneumatik. Vyrábí se zde protektory na radiálních pneumatikách především značek Michelin a Goodyear v obdobných dezénech a v rozměrech od 14,00R24 až po rozměry 33,25R35. Hloubka dezénové drážky lze navíc vyrobit od 100 %, 150 % až po 250 % v porovnání se standardní novou pneumatikou. Podle zatížení v provoze lze vybrat z 9 dezénů, které jsou vyzkoušeny v nejtvrdších provozech.

Hlavní činnosti společnosti

  • Protektorování pneumatik
  • Velkoobchodní prodej nových pneu
  • Mobilní pneuservis EM
  • Opravy EM pneumatik vulkanizačním systémem MONAFLEX
  • „Základem je dobrá kostra, na které obnovujeme – protektorujeme po obroušení speciální technologií běhoun a také bočnice ve špičkové světové kvalitě.

    Obnovená radiální pneumatika – protektor, je na pohled téměř shodná s novou pneumatikou a v provoze se chová obdobně, jako nová radiální pneumatika Michelin nebo Goodyear.

    Je dobře, že si naši tuzemští provozovatelé lomů a těžkých provozů uvědomují, že po sjetí dezénu při správném používání a huštění nových pneumatik EM, mají k dispozici kostry, jejichž obnovením – protektorováním technologií Schelkmann®, získají znovu pneumatiku EM ve stejné 100 % kvalitě, čímž ušetří až 50 % z ceny při pořizování nové pneumatiky.”

    Autor: Studýnka Miroslav
    Foto: Archiv Merkuris, s.r.o.
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
     

    Nové

    Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

    Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

    Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

    Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

    ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

    Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek