Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Mercedes-Benz Tour 2008

Zveřejněno: 2. 10. 2008

Koncem června pořádala společnost Fa RENE s.r.o. pro všechny milovníky značky Mercedes-Benz v areálu královéhradeckého letiště předváděcí akci. Zájemci měli možnost vyzkoušet a otestovat velké množství osobních, užitkových i nákladních automobilů této značky. K dispozici byly i užitkové vozy Mitsubishi FUSO, konkrétně modely Canter sklopka a Canter natahovák, které firma úspěšně prodává již třetím rokem.

Také my jsme se zúčastnili a pokusíme se nyní celé dění přiblížit. Již při parkování bylo rušno. Parkovací místa, přestože jsme přijeli hned v 16.00 hodin, kdy vše začínalo, se rychle zaplňovala. Není se čemu divit. Počasí přálo, návštěvníky čekal vskutku nabitý program plný adrenalinu a aby toho nebylo málo, tento den dítka školou povinná dostala vysvědčení. A tak mnozí pozvaní rodiče využili akci i k tomu, aby odměnili nejen sebe, ale i své ratolesti.


Návštěvníky čekal vskutku nabitý program

Stříbrné vozidlo Actros 1844 LS – tahač návěsů ve speciální úpravě pro výuku řidičů s instruktorem k ekonomice a stylu jízdy Vozidlo Actros červené – tahač návěsů nový model 1844 v koudelové úpravě podvozku

Stříbrný Actros 4144 v provedení 8 × 8 pro stavební dostavbu – nový model Actros červený 1844 LS – klasický tahač – nové provedení

Testování vozů

Nejvíce rušno bylo v místech vzletové a přistávací dráhy letadel. Zde probíhalo testování osobních vozidel tříd: GL, ML, R, CLS, C, SLK a S 4×4. Dále vozů pro volný čas: Viano Exklusive, Viano 2,2 CDI s audiovizuální technikou, Vito Start a Vito Sport, Sprinter (plyn, pohon) a Sprinter 4×4.



Ukázka části vozového parku, modrý Sprinter s úpravou pro provoz na zemní plyn, světlý Sprinter – podvozek k dostavbě

Nechyběla však ani nová modelová řada nákladních vozů Actros 3! A to bychom nebyli my, abychom si nezajezdili a sami se nepřesvědčili o výborných jízdních vlastnostech předváděcích vozů.

Co nás zaujalo? Jednoduché ovládání řízení testovaných automobilů, snadné řazení, spolehlivé brzdy, výborný výhled díky dokonalejší a modernizované kabině.


Actros 4144 stříbrný – boční pohled na podvozek


Oranžové vozidlo Mitsubishi Fuso pro svoz komunálního a jiného odpadu, bílé Mitsubishi Canter 3S13 v provedení sklápěč

Doprovodný program

Během každého dne vystoupil třikrát profesionální motocyklový kaskadér Josef Šiler, zvaný Sršeň, tovární jezdec značky Yamaha, držitel 7 světových rychlostních rekordů.

Dále probíhala prezentace značky Honda – motocykly, oblečení, nechyběla možnost testování motocyklů. Připraven byl trenažer F1 – race simulátor, trenažer Honda pro motocykly. Jezdilo se na čtyřkolce Bombandier 800 (určeno pro dospělé).



Část vystavených osobních a užitkových vozidel

Děti i dospělí jezdili na mini čtyřkolkách. Náctiletí se mohli zúčastnit autoškoly – motorka i auto včetně instruktáže a ježdění po ploše. Skákalo se zde na elastických lanech (jak dospělí, tak děti). A když měl někdo žízeň či hlad, nechybělo tu občerstvení a s pestrou nabídkou různých pokrmů a nápojů podle chuti snad i toho nejvybíravějšího návštěvníka.

Jízdy vozy Mercedes a všechny doprovodné atrakce neutichaly až do úplného ukončení akce. Návštěvníci si mnohdy až do sytosti užívali všech příležitostí z pestré a vzrušující nabídky pořádající organizace, společnosti Fa RENE, s.r.o. Hradec Králové – autorizovaného prodejce značek Mercedes – Benz a Mitsubishi FUSO, který působí na trhu již 18 rok.

Když akce ve 20.00 hodin končila, většině z nich se ani nechtělo domů.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek