Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

Liebherr RoadShow ve velkém stylu

Zveřejněno: 16. 6. 2009

Turné předváděcí akce RoadShow stavebních strojů Liebherr, spojených s jejich testováním přímo v provozu, zavítalo také k nám do České republiky a představilo hned několik zajímavých novinek. Místo konání bylo letos v pískovně v Bratčicích u Brna ve dnech 29. a 30. dubna. Společnost Liebherr se prezentovala dynamickou a zajímavou show a celkem akci navštívilo přes 1200 návštěvníků.

Již tradiční akce společnosti Liebherr přinesla i letos zajímavou a dynamickou show se stavebními stroji, možnost vyzkoušení vystavených strojů i vozidel a současně mimo bohatého cateringu také doprovodný program, soutěže a aktivity pro pobavení návštěvníků. Akci opět uváděla známá moderátorka Pavla Charvátová a v nabitém předváděcím programu se postupně objevilo 17 stavebních strojů Liebherr jako průřez výrobním programem. Podobný počet vozidel představil i Mercedes-Benz, který se jako partner RoadShow účastnil také. Bohatý program završovaly připravené soutěže pro účastníky, jako například jízda zručnosti s nakladačem nebo známý Evropský pohár jeřábníků. Program výborně doplňovala motoshow několikanásobného mistra ČR a nově i světa v trialu, Pavla Balaše.


Stroje na RoadShow 2009 v Bratčicích u Brna

Novinky z výrobního programu Liebherr na RoadShow 2009

Liebherr využil příležitosti letošní RoadShow k oficiálnímu představení a uvedení nových produktů na náš trh – nová řada pásových rypadel kategorie 21–28 t a vrtací stroj LB 20.


Také Pavel Balaš, mistr ČR v trialu bavil návštěvníky svojí show

Nová 6. generace pásových rypadel Liebherr

Především nová pásová rypadla 6. generace budila pozornost a zájemců, kteří stroj vyzkoušeli bylo, stejně jako technických otázek na naše instruktory, velké množství. Rypadla prošla významnými konstrukčními změnami, počínaje zesílenou a optimalizovanou konstrukcí podvozku rypadla, výložníky se zvýšeným průřezem a tedy pevností, novým řídícím a regulačním systémem Positive Control, tak i optimalizovaným dvouokruhovým hydraulickým systémem s důrazem na plynulé a efektivní sladění zapojení více hydraulických funkcí současně. Samozřejmě pro pohodlí obsluhy jsou k dispozici nové kabiny a také designově jsou stroje velmi pečlivě zpracovány.


Stroje na RoadShow 2009 v Bratčicích u Brna

Vrtací stroj LB 20

Na obdobných akcích není zvykem představovat tyto speciální stroje, možná právě proto byl do předváděcího programu zařazen i tento vrtací stroj jako unikát ve své třídě. Koncepčně je vyvinut pro vysoké nároky na robustnost provedení a současně přepravu stroje v jednom celku. Vrtačka je dimenzována na vrtání děr o průměru až 2 m při hloubce až 40 m. Maximální točivý moment vrtné hlavy je 20 kNm. Díky velmi kompaktním rozměrům je možné také nasazení v úzkých prostorech. Základní stroj LB 20 včetně vrtacího zařízení lze přepravit v jednom kuse, hlava a vrtací rameno jsou sklopné. Transportní rozměry stroje jsou délka 16 m, výška 3,5 m a šířka 3 m.


Rypadla Liebherr patřila mezi nejžádanější testované stroje

Na RoadShow nechyběly samozřejmě ani ostatní stroje Liebherr, zejména kolové nakladače zde byly zastoupeny početnou flotilou, od malých Stereo-nakladačů až po velké lomové stroje – nejvyšším modelem L 586. Příležitost pro aplikaci aktuálních trendů v praxi se našla na dvou strojích vybavených nivelačním systémem Trimble – kolovém rypadle A 904 C a buldozeru PR 724 LGP. Také kloubové dumpery Bell, reprezentoval nový kompaktní model B 25 D.


Vlajkova lońs kolovych naklada.. Liebherr, model L 586

Mimo nabitého programu se vydařilo i počasí a na akci panovala přátelská atmosféra. Dosáhli jsme také několika prodejních úspěchů a návštěvníci odcházeli s dobrými pocity, což byl náš cíl. Celkový počet návštěvníků RoadShow byl za oba dny 1217 osob, což považujeme za velký úspěch.

Autor: Ing. Jan Hort
Foto: Archiv společnosti
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek