Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Liebherr na veletrhu Intermat 2018 představí řadu inovací

Zveřejněno: 3. 3. 2018

Na veletrhu Intermat 2018 na výstavišti Villepinte v Paříži na otevřené ploše v stánku Liebherr E6/E035 bude prezentována řada novinek. Skupina Liebherr představí průřez nejmodernějšími technologiemi stavebních strojů na veletrhu Intermat 2018, který se koná od 23. do 28. dubna v Paříži.

Kromě představení nových výrobků pro evropský trh představí společnost Liebherr několik světových premiér. Návštěvníci se také mohou dozvědět více o nejnovějších řešeních digitalizace společnosti Liebherr ve speciálním pavilonu.

Na venkovní ploše E6/E035 o rozloze cca 4 500 m2 výrobce ukáže stroje pro zemní práce, manipulační techniku, stroje pro stavební inženýrství, mobilní a pásové jeřáby.

Nakladače a rýpadla

Liebherr bude na veletrhu pro návštěvníky vystavovat novou řadu nakladačů Stereo®. Dva malé nakladače Stereo® oslaví svou premiéru na Intermatu. Společnost Liebherr představila v létě loňského roku dva větší modely Stereo®; nakladačů L 514 a L 518. Stereo® nakladač L 514 je vhodný pro komunální služby, pro stavbu silnic a jako spolehlivý pomocník pro širokou škálu prací. Větší model L 518 je zase určen pro průmyslové použití. Premiéru si na veletrhu odbyde také kolové rýpadlo A 914 Litronic emisního stupně IV. S provozní hmotností 14 900 až 17 200 kg a výkonem motoru 105 kW/143 koní, model A 914 Litronic dokonale padne pro klasické zemní práce, stejně jako pro výstavbu kanalizací a potrubí. Poprvé ve Francii bude možné vidět i pásové rýpadlo R 936 Compact. Má provozní hmotnost přibližně 35 tun a je ideální pro použití v uzavřených prostorech, např. městských staveništích.

Věžový jeřáb

Liebherr přepracoval úspěšný věžový jeřáb 172 EC-B 8 Litronic a nástupce bude odborné veřejnosti prezentován na veletrhu Intermat 2018. Výložník byl prodloužen o 2,5 metru na 62,5 metru. 172 EC-B 8 Litronic nyní zvyšuje 1 800 kilogramů na konci výložníku s dosahem 62,5 metru. Maximální nosnost je stále 8 000 kg. Nový věžový jeřáb bude vystaven na novém věžovém systému 16 EC a s vnitřním jeřábovým výtahem LiUP. Na výstavní ploše bude k vidění i repasovaný vznětový motor V12.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek