Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Lehké sklápěcí nástavby z materiálů Ruukki

Zveřejněno: 5. 5. 2014

Je možné vyrobit ocelovou sklápěcí nástavbu, která váží téměř stejně jako hliníková a současně má stejnou trvanlivost a víceúčelovost jako běžné sklápěcí nástavby, a navíc dosáhnout významných úspor ve výrobě?

Společnost Ruukki dodává na trh jedinečné materiály jako např. přímo kalené oceli, které společně s laserovým svařováním poskytují možnosti všestranného využití, pomáhají koncovým uživatelům dosáhnout stále lehčích aplikací a umožňují jim zefektivnit jejich výrobní procesy.

Otěruvzdorné a vysokopevnostní oceli

Lehčí konstrukce je jedním z aspektů řídícím návrh moderních sklápěcích nástaveb a může pomoci snížit spotřebu paliva během dopravy a redukovat s tím spojené dopady na životní prostředí. Ruukki má vynikající rozsah produktových řad k uspokojení potřeb všech výrobců lehkých sklápěcích nástaveb.

Společnost Ruukki je jediným dodavatelem velmi tenkých otěruvzdorných ocelí Raex od tlouštěk 2,5 mm až do úrovně tvrdosti 500 HBW. Vysokopevnostní duté a otevřené profily Optim doplňují rozsah produktů plochých ocelí až do úrovní mezí kluzu 960 N/mm2.

Tenké a široké laserem svařované plechy

Kari Salin, aplikační manažer Ruukki pro segment otěruvzdorných aplikací vysvětluje řešení Ruukki pro výrobce sklápěcích nástaveb: „V Ruukki konceptu sklápěcích nástaveb jsou boční panely vyráběny laserovým svařováním přesně řezaných tenkých otěruvzdorných plechů Raex do podoby tenkých širokých plechů, které pak mohou být naohýbány dle specifikací zákazníka. Laserové svařování u Ruukki umožňuje také spojení různých tlouštěk materiálu nebo i různých jakostí oceli do jedné komponenty připravené ke svaření."

Sendvičové konstrukční komponenty v konstrukcích dna sklápěcích nástaveb a střešních konstrukcí kontejnerů
Sendvičové konstrukční komponenty v konstrukcích dna sklápěcích nástaveb a střešních konstrukcí kontejnerů

„Nahrazení tradičních tlustých kvarto desek tenčími materiály vytváří lehčí výsledné produkty. Výhody pro koncové uživatele zahrnují vyšší užitné zatížení a úspory ve spotřebě paliva. Naši zákazníci dosahují běžně úspory hmotnosti přesahující 10 % díky využití tenkých laserem svařovaných plechů Raex," pokračuje Kari Salin.

Ruukki koncept lehké a trvanlivé konstrukce z komponent připravených ke svaření (vysoká pevnost pro konstrukční části a otěruvzdornost dna a bočních panelů)
Ruukki koncept lehké a trvanlivé konstrukce z komponent připravených ke svaření (vysoká pevnost pro konstrukční části a otěruvzdornost dna a bočních panelů)

Snížení výrobních nákladů

Díky výborné ohýbatelnosti a snadným úpravám povrchu tenkých otěruvzdorných materiálů uspoří naši zákazníci na výrobních nákladech. Vzhledem k menšímu množství svařovacích prací a současně menšímu množství přídavných materiálů (díky tenčím plechům), lze dosáhnout dalších úspor.

Vzhledem k rozsáhlým možnostem služeb v servisních centrech a zpracovatelské síti Ruukki je sestavování sklápěcích nástaveb velmi snadné. Trubky, profily, plechy nebo svitky mohou být přesně nařezány do velikostí a tvarů přizpůsobených přání zákazníka. Svařovací práce při sestavování výrobku u zákazníka se významně redukují, pokud jsou přímo dodávány laserem svařované boční panely od Ruukki.

Výborné vlastnosti povrchu přesně dělených plechů poskytují skvělý vzhled bočnic sklápěcích nástaveb
Výborné vlastnosti povrchu přesně dělených plechů poskytují skvělý vzhled bočnic sklápěcích nástaveb

Například společnost VCA, španělský výrobce sklápěcích nástaveb, byl schopen snížit výrobní náklady o 20 % při použití dílů od Ruukki připravených ke svaření.

Spočítejte si Vaše úspory s kalkulátorem efektivity Ruukki

  • O kolik větší zatížení unese moje sklápěcí nástavba vyrobená ze speciálních ocelí Ruukki Raex a Optim?
  • Jaká bude úspora spotřeby paliva za celý životní cyklus vozidla?

  • Odpověď naleznete nawww.ruukki.cz/efficiencycalculator

Nové inovace přinášejí zákazníkům užitek

Otěruvzdorné sendvičové panely Ruukki jsou jedním z příkladů inovativního řešení – kombinace různých jakostí ocelí pro jednotlivé komponenty připravené ke svaření. Mohou být použity při výrobě dna sklápěcích nástaveb jako extrémně odlehčená konstrukce.

Více informací: Kari Salin, aplikační manažer, tel.: +358 20 592 3055, e-mail: kari.salin@ruukki.com.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek