Dnes je 8.5.

Laserově řízené stavební stroje HERKULES

Zveřejněno: 4. 9. 2008

Společnost N.O.P.O.Z.M. s.r.o. Slatiňany je známá výrobou širokého sortimentu zemědělské techniky, zemědělských strojů pro přípravu půdy a od roku 1996 také stavebních strojů, používaných především pro stavbu a údržbu dopravní sítě a za-kládání staveb.

Oblíbený je také její kompletní sortiment čelních a zadních nesených radlic pro úklid sněhu. Od roku 2004 je společnost držitelem certifikátu systému řízení jakosti ČSN EN ISO 9001:2001

Stavební stroje vyráběné pod obchodním názvem HERKULES se vzhledem ke svým užitným a konstrukčním vlastnostem prosazují při zakládání staveb. Jedná se především o stavby, kde je nutné velice přesné urovnání povrchu před pokládkou asfaltu, betonu nebo zámkové dlažby.

Ideální je osazení těchto strojů laserovým řídícím systémem dodávaným firmou GEODIS Brno. Takto vybavený stroj umožní vyrovnání ploch s přesností několika milimetrů.

Nivelátor HERKULES PLUS

Konstrukční uspořádání stroje HERKULES PLUS umožňuje agregaci od traktorů přes teleskopické manipulátory, traktorbagry a čelní hydraulické nakladače. Kompaktní uspořádání stroje, jehož hydraulický systém umožňuje urovnání pozemku v podélném i příčném směru zároveň, oceňují především majitelé, kteří jsou nuceni pracovat uvnitř hal a ostatních pevných ohraničených prostor. Konstrukce stroje HERKULES PLUS, který je určen pro agregaci s traktorem o minimální výkonu 50 kW, umožňuje rozhrnování stavebního materiálu přímo z navezených hromad.

Technické parametry HERKULES PLUS

Hmotnost785 kg
Pracovní šířka2,5 m
Přepravní šířka2,2 m
Dosah mimo obrys traktoru1,3 m
Příčné naklápění± 20 %

Přípojné zařízení HERKULES PLUS

Nivelátor HERKULES FRONT

HERKULES FRONT je určen pro čelní agregaci. Pomocí upínacího zařízení, které rovněž firma na přání zákazníka dodává, je možné provést montáž na čelní hydraulické nakladače, traktorbagry, teleskopické manipulátory a smykem řízené nakladače.

Rovněž konstrukce tohoto stroje umožňuje při jednom přejezdu pozemku urovnat povrch ve dvou rovinách současně. Samozřejmostí je montáž laserového navádění.


Nivelátor HERKULES FRONT

Všem zájemcům o informace výše popsaných stavebních strojích zdarma zašleme předváděcí CD a prospekty.

Autor: Ing. Josef Novák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek