Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Kvalita mění svět

Zveřejněno: 5. 12. 2008

Hydraulická lopatová rypadla, čerpadla betonu, grejdry, silniční válce, vrtačky pro zakládání staveb a další kvalitní stavební stroje získáte od firmy ND LOR Uničov a.s., autorizovaného zástupce významné čínské společnosti SANY Heavy Industry Co.Ltd. pro Českou republiku. Poznejme značku SANY.

„Kvalita mění svět”– firemní slogan společnosti SANY Heavy Industry Co.Ltd., významného výrobce stavební techniky, není jen prázdnou frází. Důkazem jsou stroje dodávané na evropský a český trh od roku 2004. V České republice máme zkušenost především s hydraulickými rypadly, která SANY vyrábí ve svém závodě v Šanghaji. Zákulisí výroby rypadel představujeme na několika uvedených snímcích v tomto článku.

  • SANY SY 60 s hmotností 6 tun a motorem ISUZU je nejmenší sériově vyráběné rypadlo.
  • Rypadlo SANY SY 420 s hmotností 42 t je naopak v nejvyšší váhové kategorii sériově vyráběných rypadel.

Závod v Šanghaji je moderním výrobním závodem s velmi kvalitním technickým zázemím.

Quality Changes the World

Komponenty

Nejdůležitější komponenty rypadel jsou dodávány od renomovaných světových výrobců. Motory jsou značky ISUZU nebo pro Evropu Cummins. Tyto motory splňují nejpřísnější emisní limity, výkon je optimalizován s cílem dosažení co nejnižší spotřeby paliva.

Do rypadel jsou dodávána čerpadla od 3,9 l do 9 l. Hydraulické komponenty dodává japonský výrobce Kawasaki, který se řadí mezi dva největší výrobce hydraulických komponentů pro stavební stroje.

Continual Improvement – neustálé zlepšování je neodmyslitelnou součástí vývoje. V průběhu dvou let SANY zdokonalilo jednotlivé modelové řady převážně v oblasti hydrauliky a výbavy strojů. Od verze C2, bez hydraulických okruhů na kladivo, až po verzi C8 s okruhy pro přídavná pracovní zařízení, včetně proporcionálního řízení.

Komfort a bezpečnost

Nemalá pozornost je věnována komfortu obsluhy a především bezpečnosti. V kabině jsou opět použity všem známé komponenty (sedačka Grammer), klimatizace, rádio, na vyžádání také GPS navigační systém. Kontrolu nad celým strojem zajišťuje přehledný řídící panel. Ochranná mříž je samozřejmostí pro lomové provozy či demoliční firmy. Kabina splňuje požadavky FOPS a ROPS.

Pracovní zařízení

Pracovní zařízení, kromě standardních podkopových lopat, je dodáváno dle požadavků zákazníků. Verze C8 je standartně vybavena rychloupínacím zařízením. Konstrukce rypadel umožňuje obsluze i servisním technikům pohodlný přístup ke klíčovým komponentům.

Sklad a servis

Výrobce ve snaze se co nejvíce přiblížit zákazníkovi vybudoval centrální sklad náhradních dílů v Antverpách, včetně skladu strojů ve standardním provedení.

V rámci České republiky zajišťuje servis strojů SANY výhradní zástupce ND LOR Uničov a.s. Tato společnost kromě lopatových rypadel nabízí ještě další kvalitní stavební techniku jako jsou například čerpadla betonu, grejdry, silniční válce, vrtačky pro zakládání staveb a další.

Podrobné informace získáte na www.ndlor.cz nebo na telefonních číslech uvedených v záhlaví článku.

Návštěvníci letošní největší výstavy stavební techniky Bauma Čína 2008 v Šanghaji si mohou výrobky SANY Heavy Industry Co.Ltd. prohlédnout ve výstavní hale č. 3 406 a na volné ploše D08.

Autor: Luděk Růžička
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek