Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Konference Těžba a životní prostředí ve střední Evropě EIECE 2007

Zveřejněno: 16. 4. 2007

S vývojem a růstem civilizace stále rostou požadavky na využívání přírodních zdrojů, půdy a energie. Z dlouhodobého hlediska nelze očekávat změnu tohoto trendu, ale naše zdroje nejsou neomezené. Klíčovým tématem institucí EU, vlád členských států, nevládních organizací i jednotlivých podniků se stává udržitelný rozvoj.

V loňském roce se Těžební unie České republiky rozhodla přispět k tomuto tématu a uspořádala první ročník mezinárodní konference Těžba a životní prostředí ve střední Evropě EIECE 2006. Akce pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, evropské asociace těžebního průmyslu Euromines, Jihomoravského kraje a primátora města Brna se ve dnech 12.–13. června 2006 zúčastnilo v Brně téměř 200 odborníků. Na programu byly přednášky z oblasti aktuálního stavu těžebního průmyslu, vztahu těžby a životního prostředí nebo nových technik a postupů pro těžební průmysl, předneslo je 38 odborníků z celé Evropy. Velká pozornost se věnovala nové legislativě vyplývající z našeho členství v Evropské unii.

Po úspěšném prvním ročníku připravuje Těžební unie České republiky ve spolupráci s evropskou asociací těžebního průmyslu Euromines 2. ročník mezinárodní konference Těžba a životní prostředí ve střední Evropě EIECE 2007. Konference se bude konat ve dnech 12.–14. září 2007 v brněnském hotelu Holiday Inn.

Záštitu nad konferencí převzal ministr průmyslu a obchodu České republiky Ing. Martin Říman, hejtman Jihomoravského kraje Ing. Stanislav Juránek a primátor města Brna Roman Onderka. Mediálními partnery akce jsou odborné časopisy Minerální suroviny – Surowce Mineralne, Stavební informace, Uhlí – rudy – geologický průzkum, Stavební technika a server Bagry.cz. V rámci konference budou vyhlášeny výsledky 2. ročníku soutěže o nejlepší rekultivaci těžebních prostor Zelený most 2007.

Téma druhého ročníku, Udržitelný rozvoj a konkurenceschopnost těžebního průmyslu v EU, je rozdělen do tří okruhů:

  1. Trvale udržitelný rozvoj/oprávnění těžit
  2. Konkurenceschopnost těžebního průmyslu v EU
  3. Legislativa EU a těžební průmysl

V současné době probíhá výběr přednášek na daná témata. Pokud máte zájem na konferenci vystoupit se svým příspěvkem, spojte se, prosím, s organizátorem akce Mgr. Davidem Póčem, poc@tezebni-unie.cz, tel.: +420 545 193 411.

Více informací o konferenci Těžba a životní prostředí ve střední Evropě EIECE 2007 naleznete na našich internetových stránkách www.tezebni-unie.cz.

Autor: Renata Netoušková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek