Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Komponenty pro podvozky stavebních strojů

Zveřejněno: 8. 10. 2008

Značku BERCO – podvozkové komponenty pro stavební stroje – znají již mnoho let všichni vedoucí pracovníci v odvětví stavební a strojní technologie. To platí jak pro obchod s originálním vybavením, tak také pro obchod s náhradními díly.

V České republice zastupuje BERCO SpA. společnost František Čeliš EVROPS a.s. se sídlem v Ústí nad Labem. Přitom se nejedná pouze o prodej komponentů na stavební stroje, činnost firmy je daleko rozsáhlejší.

Uznávaný strategický partner

Společnost BERCO SpA Italien vlastní již více než 20 let firma ThyssenKrupp Technologies AG. Koncernový holding poskytl za posledních 20 let za účelem dalšího vybudování aktivit společnosti BERCO investiční objem ve výši více než 400 mil. EUR. Díky rozvoji společnosti BERCO, jejích investic do výzkumu, vývoje a vybudování rozsáhlé distribuční a servisní sítě má dnes tato firma více než 600 obchodníků.

S obratem ve výši téměř 600 mil. EUR za uplynulý obchodní rok je BERCO uznávanou společností s vedoucím postavením na trhu v oblasti výroby podvozkových dílů na stavební stroje. Ve čtyřech výrobních dílnách v Itálii a s 3 500 zaměstnanci bylo za poslední obchodní rok s dodržením přísných kvalitativních norem DIN EN 9001 a ISO 104001 vyrobeno 250 000 tun hotových výrobků. Není tedy divu, že všichni významní výrobci stavebních strojů využívají společnost BERCO jako uznávaného strategického partnera ve výrobě originálních dílů. Proces začíná u společného vývoje výrobků s ohledem na technické požadavky výrobce a zákazníka.

Široký sortiment náhradních dílů

Oblast využití je široká: rýpadla, pásové nakladače, buldozery, silniční stroje pro pokládku vozovky, silniční frézy, drtiče, jeřáby, důlní stroje a komponenty pro dopravní zařízení, deskové dopravníky nebo speciální základní desky.

Společnost BERCO nabízí na trhu s náhradními díly nejširší program, tzn. že v jejím elektronickém katalogu je možno najít všechny významné výrobce stavebních strojů. Kromě toho se společnost BERCO vyznačuje hloubkou svého programu, tzn. u každého výrobce strojů najde zákazník kompletní spektrum výrobků pro každý typ stroje, tzn. olejem mazané řetězy, tukem mazané řetězy, utěsněné nemazané řetězy, desky pasu, pojezdové kladky, nosné kladky, turasová kola, hnací kola, skupiny segmentů atd.

Jinak řečeno nabízí společnost BERCO následující přísliby s ohledem na výrobky ,,co je dobré pro zákazníka originálních dílů, musí rovněž platit pro zákazníka, který kupuje náhradní díly.”

Nižší provozní náklady

Předčasné opotřebení podvozků stroje vede ke zbytečnému zastavení provozu stavebního stroje a tedy k výpadku práce, dodatečným předčasným nákladům na opravu stroje, a také k dodatečným nákladům na přepravu. Na základě dlouholetých zkušeností ve výrobě podvozků, na stále nových podnětech ze strany zákazníků, kteří nakupují originální díly, a na základě často prováděných analýz v této oblasti jsou všechny komponenty společnosti BERCO zkonstruovány tak, aby je bylo možné použít v náročných podmínkách terénu. To vede ke kratší době prostojů strojů.

Provozně-ekonomické posouzení celkových nákladů na stroj musí odpovídat konceptu „cost per working hour”. V tom jsou sdruženy všechny náklady, které vznikají použitím stroje v průběhu celé životnosti, tedy také již zmíněné náklady, ke kterým často dochází právě u komponentů nízké kvality. Není proto výjimkou, že podvozkové díly značky BERCO vydrží i v nejnáročnějších podmínkách hnědouhelných dolů najezdit na dozerech 7500 motohodin provozu.

Výrobky společnosti BERCO jsou zde v jasné výhodě o proti konkurenčním dílům, i přestože je cena jednotlivých komponentů o něco vyšší. Kvalita má svou cenu, a přesto jsou provozní náklady na pracovní hodinu stroje nižší, než u levnějších konkurenčních výrobků.

Společnosti František Čeliš EVROPS a.s. nestačí nabízet pouze kvalitativně hodnotné náhradní díly, které jsou zcela zaměnitelné za díly originální. Naším cílem je hlavně spokojený zákazník. Teprve tak se uzavírá okruh zákazníků společnosti BERCO a uvádí do života motto: Společně zvládneme více pohybu!

Autor: Josef Veselý
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek