Dnes je 8.5.

Kompaktní kolové nakladače a minirypadla HITACHI. Efektivita, univerzálnost a pohodlí

Zveřejněno: 2. 10. 2018

Společnost HITACHI má ve svém portfoliu širokou škálu strojů, jako jsou kompaktní nakladače a malá rypadla. Tyto stroje, vhodné pro různé typy pracovních prostředí, vynikají svou univerzálností a efektivitou.

Kompaktní nakladač ZW95-6

Mezi jejich hlavní přednosti patří schopnost pracovat na plochách s omezeným prostorem, jako jsou například města, staveniště a výstavby inženýrských sítí. Neopomenutelnou vlastností je také jejich snadná přeprava mezi staveništi. Společnosti HITACHI se mimo jiné podařilo výrazně zredukovat požadavky na údržbu, což z těchto modelů činí mimořádně účinné a oblíbené stroje.

Kompaktní nakladače ZW65-6 až ZW95-6

Při konstrukci těchto strojů jsou využívány nejmodernější technologie, které přispívají k výjimečné produktivitě při nízkých nákladech na provoz. Velmi výkonné a spolehlivé motory Deutz o výkonu 50 až 55,4 kW splňují emisní normy Stage IIIB a jsou osazeny systémy EGR a DOC. Pojezdový mechanismus stroje je vybaven ručně ovládanou uzávěrkou diferenciálu se 100% účinností. Výkonná Z-kinematika zaručuje rychlé vyklápění lopaty a optimální vytrhávací sílu. Pevnost celku je zajištěna výložníkem s vysokou torzní tuhostí a vnitřním vedením hadic a kabelů, který je vyroben z jednoho kusu a ramenem s nízkotorzním tuhým profilem. Výborná stabilita stroje je pak zaručena samostabilizačním kloubovým kyvadlovým spojem. Dalším dílkem do skládanky za cestou k maximální spokojenosti našich zákazníků je důraz na komfort a ergonomii při používání. Strojník zde pracuje v kabině s panoramatickým 360° výhledem, přehledným multifunkčním displejem a joystickem s tlačítkovými ovladači.

Volitelně lze stroj dovybavit: bezpečnostním ventilem, který zabraňuje klesání ramene v případě poruchy hydraulického vedení; technologií HDrive, která umožňuje ruční nastavení otáček motoru; volitelnou zvýšenou rychlostí pojezdu 30 km/h; pomocným hydraulickým okruhem, klimatizací, tažným zařízením; atd.

Malá rypadla ZX10U-2 až ZX85USB-5

Malá rypadla HITACHI jsou díky malému přesahu zádi dokonalá pro práci ve stísněných prostorech. S přihlédnutím k jejich nízké celkové šířce je možno tato rypadla přepravovat na přívěsu a vhodném tažném zařízení, čímž je docíleno vysoké flexibility používání. Motory Yanmar se vyznačují vysokou spolehlivostí a nízkou spotřebou, které je u modelů řady ZAXIS-5 docíleno pokročilým systémem úspory energie. Hydraulický systém HHH pak přispívá k nadprůměrné účinnosti strojů. Tato řada je mimo jiné vybavena pojezdovým systémem s automatickým řazením, zesílenými předními klouby, chráničem válce výložníku, novým multifunkčním LCD displejem a snadno dostupnými kontrolními body. Odolné gumové pásy lze na přání vyměnit za univerzálnější PAD pásy. Pro lepší komfort obsahují modely ZX33U-5 a vyšší (v kabinovém provedení) ve standardní výbavě také klimatizaci.

Na přání lze stroje dovybavit: pomocným potrubím, joystickem s doplňkovými funkcemi; bezpečnostním ventilem, který zabraňuje klesání ramene v případě poruchy hydraulického vedení; pomocnými hydraulickými okruhy; atd.

Autor: Bronislav Indra
Foto: Bronislav Indra, HITACHI
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek