Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Již žádná ohnutá táhla!

Zveřejněno: 17. 5. 2015

Nová dimenze vážení od společnosti TAMTRON „SMART“ posouvá hranice tradičního palubního vážení bez použití táhel a spínacích magnetů.

Od března 2015 uvádíme oficiálně na trh nejprve novou pokročilou technologií vážení „SMART” pro kolové nakladače a následně v druhé polovině roku i pro bagry s podkopovou lžící.

Nová generace inteligentního vážení mění celkový pohled na vážní systémy a posouvá možnosti využití vah k vyšší efektivnosti využití stroje. V současné době jsou všechny váhy při provozu omezeny hlavně povrchem, kde dochází k vážení. Povrch musí být zpevněný bez výrazných nerovností, jinak dochází k odmítání vážení a opětovnému zdvihu lžíce pro korekci zvážení. Nová technologie vážení „SMART” váží v celém rozsahu a je schopna případné extrémy způsobené nerovnostmi eliminovat. Počet odmítnutých vážení je téměř nulový a tím se extrémně zvyšuje produktivita stroje.

Úhlové čidlo místo táhla
Úhlové čidlo místo táhla

Neomezené možnosti

Nová generace vážení „SMART” posouvá možnosti využití vah při každodenním provozu stroje. Přetěžování aut je protizákonné a navíc zkracuje životnost stroje i pneumatik. Ale taktéž nedoložení je problém, který omezuje jak Vás, tak Vaše zákazníky. Snižuje se tím efektivita vašich strojů, zatěžuje životní prostředí, ale taktéž navyšuje náklady na přepravu materiálů pro zákazníky.

Vážení v celém rozsahu umožňuje zvážit materiál i ve spodním úseku zdvihu ramene lžíce a tím šetřit jak čas, tak zvyšovat bezpečnost při manipulaci s materiálem.

Jednoduchá instalace (instalace, zapojení, nastavení, kalibrace a proškolení) a zdokonalené nastavování parametrů váhy v závislosti na potřeby obsluhy stroje během jednoho dne zkracují dobu pro odstávku stroje. Spolehlivost a rychlost vážení Tamtron „SMART” byla velmi důkladně testována v reálných provozech v různých zemích (Polsko, Finsko, Švédsko, Německo) nevyjímaje Českou republiku, kde je stále možno váhu vidět pracovat v reálných podmínkách (zeptejte se nás a my Vám domluvíme prohlídku).

Díky inteligentnímu vážení se připravují i nové funkce, které budou zákazníkům představovány po jejich uvedení v průběhu následujících let. Malá ochutnávka z toho, co již testujeme, je například neomezená kontrola nad nakládkou stroje, kdy bude váha monitorovat všechny zdvihy ramene při vyklápění lžíce s materiálem s možností jejich tisku a exportu pro následnou kontrolu.

Společnost TAMTRON je Váš partner pro vážení již více než 40 let. Našim cílem je být stabilní partner přinášející pomocí našich moderních výrobků a inovací vyšší hodnotu jak pro Vás, tak pro Vaše zákazníky.

Autor: Jindřich Mareček BBA
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek