Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

JCB Hydradig je perfektní pro čištění koryt a toků

Zveřejněno: 3. 10. 2018

Společnost Selby Area Internal Drainage Board (Selby Area IDB) zakoupila JCB Hydradig 110W poté, co stroj obstál mezi konkurtenty ve výběrovém řízení. Nový model JCB, zvolený pro svou univerzálnost, snížil závislost IDB na externích dodavatelích. Rozsah úkolů, které může stroj provádět, byl popsán jako „úžasný“, a navíc s „desetkrát lepší viditelností“.

JCB Hydradig při čištění koryta, Anglie (zdroj: JCB)

Stroj dodal do společnosti Selby Area IDB prodejce TC Harrison JCB a Hydradig se zapojí do činností, jako je kosení trávy, čištění vodních toků a koryt. Flexibilita Hydradigu je hlavní předností, protože stroj lze využívat i jako příkopovou sekačku, což je schopnost, kterou většina kolových rypadel nemá. Ve výbavě mu nechybí 1,2 m dlouhá žací hlava Bomford. Hydradig může kosit břehy hrází rychleji, než současné kombinace traktorů se sekačkou. Dále je Hydradig vybaven zařízením Michalis, příkopovou lopatou, vykopávací lopatou a připevňovacím zařízením pro pokládání dřevěných pilířů, které stabilizují některé hráze.

Vedoucí podniku Selby Area IDB říká: „Pro naše potřeby je flexibilita JCB Hydradigu perfektní. Dopoledne může provádět čištění břehů a odpoledne odjet na jinou práci, třeba na sečení. Rozsah úkolů, které tento stroj může vykonávat, je úžasný. Podle mého názoru je to jako mít ‚švýcarský armádní nůž’ na kolečkách.

Stroj JCB Hydradig se už zapojil skoro do všech prací v řadě projektů společnosti Selby Area IDB, která pokrývá 19 747 ha běžných vodních toků východně od Leeds v Yorkshiru. Provozovatel Selby Area IDB, Matthew Coolledge, je ohromen. Řekl: „Použil jsem Hydradig pro odplevelování a sečení. Trávím v něm 14 až 15 hodin denně, takže jsem více času v Hydradigu než doma. Má velmi dobrou kabinu s velmi dobrou viditelností. Vidíte všechna čtyři kola a vše kolem sebe, je to mnohem lepší než u větších bagrů. Je desetkrát lepší,” a pokračuje: „Poloměr otáčení je velmi malý, takže se vejde do úzkých míst a máte k dispozici také krabí chod. Jízda je hladká a může se pohybovat rychlostí až 40 km/h. Zvedáme betonové potrubí a stroj se nehýbe – je docela robustní. V Hydradigu průměrně spotřebuji asi 80 litrů paliva denně, traktor spotřeboval 150 litrů – takže je to velká úspora. Spolehlivost je skvělá, vše je na dosah ruky, nemusíte nikde lézt.

Revoluční model JCB Hydradig 110W vytvořil od svého uvedení na trh v roce 2016 zcela nový segment v Evropě, který poskytuje jedinečnou viditelnost, stabilitu, mobilitu a provozuschopnost.

JCB Hydradig je poháněn dieselovým motorem JCB EcoMAX 444. Rám podvozku všech kol zajišťuje kompaktní poloměr otáčení menší než čtyři metry, a stroj se může pohybovat rychlostí až 40 km/h.

Hydradig se představil na Expo Lesní lom (foto Jiří Hejhálek)
Hydradig se představil na Expo Lesní lom (foto Jiří Hejhálek)
Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv redakce
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek