Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

JCB 3CX Compact – vysoký výkon v kompaktním balení

Zveřejněno: 13. 10. 2017

Společnost JCB poprvé představila koncept traktorového nakladače v roce 1953 a od té doby přináší na trh mnoho inovativních řešení. V rychle se měnícím světě představuje model rýpadlo-nakladače 3CX Compact další vývojovou evoluci.

Na český trh model JCB 3CX Compact uvedla letos společnost Terramet a stroj se stal nástupcem oblíbeného modelu kompaktního rýpadlo-nakladače JCB 2CX. Je navržen tak, aby poskytoval velký výkon v omezeném pracovním prostoru a jeho využití je mnohostranné.

Možnosti využití a jeho přednosti

Nový JCB model 3CX Compact může, díky své šířce pouhých 1,95 m a přepravní výšce 2,74 m, provádět práce všude tam, kde jsou stísněné prostory. Zvládne opravy silnic, může pracovat v rámci technických služeb. Dokáže zvedat materiál na paletách, připravovat základové patky, přepravovat maltu nebo beton, provádět terénní úpravy nebo zametat a čistit staveniště. Zkrátka je to všestranný pomocník. Váží pouze 6 tun, a proto není třeba se obávat poškození podkladu i při práci na čerstvě položeném asfaltu. Model JCB 3CX Compact je vysoce univerzální stroj a díky hydraulickému obousměrnému rozvodu je připraven pracovat se sbíjecím kladivem nebo naklápěcí svahovací lopatou. Samozřejmostí je možnost vybavit stroj zemním vrtákem pro zhotovování děr například pro oplocení. Na přání může být vybaven přídavným hydraulickým rozvodem pro ruční nářadí s možností připojení široké palety příslušenství, jako jsou například ponorná kalová vodní čerpadla, vrtačky, rozbrušovačky, ruční sbíjecí kladiva a celá řada dalšího příslušenství.

Způsob ovládání a pohon

Ovládání 3CX Compact je pohodlné a jednoduché. Požadovanou rychlost pojezdu stroje lze zvolit ze tří možností pouhým stisknutím spínače. Pro ovládání rýpadla slouží joysticky, které jsou součástí standardní výbavy a umožňují snadnou práci se všemi funkcemi stroje.

Rýpadlo-nakladač 3CX Compact je poháněn úsporným motorem JCB Diesel Kohler s výkonem 55 kW s vysokým krouticím momentem. Motor nevyžaduje náročnou úpravu výfukových plynů, takže stroj pracuje bez použití SCR – AdBlue a ve výfukovém systému není filtr pevných částic DPF. Stroj tedy pracuje bez přerušení práce či prostojů.

Nejdůležitější vlastnosti stroje shrnuté do bodů

  • O 35 % menší než standardní rýpadlo nakladač.
  • Pouze 1,95 m široký a 2,74 m vysoký.
  • Je navržen pro všestrannost a vyniká velkým množstvím možných aplikací.
  • Rychlost jízdy 40 km/h zajišťuje rychlé cestování mezi pracovišti.
  • Ergonomické a snadné ovládání.

Závěr

Model JCB 3CX Compact rozšiřuje sortiment oblíbené kategorie rýpadlo-nakladač o další žádaný model s kompletní škálou příslušenství, což zvyšuje jeho univerzálnost s rychlou návratností investice.

Více se o stroji můžete dozvědět na www.terra-world.com/cz.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek