Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

ISUZU D-MAX: Domovem je terén

Zveřejněno: 28. 2. 2018

Oblíbenost pick-upů v zámoří je poměrně známá každému, kdo se alespoň trochu orientuje v automobilovém průmyslu. I evropský trh začíná v posledních letech čím dál více této kategorii vozů přicházet na chuť. Svědčí o tom fakt, že mnoho automobilek nedávno představilo řadu nových modelů s cílem ukousnout si podíl z trhu terénních užitkových vozidel. Konkrétně na českém trhu si je možné už vybírat z docela široké škály modelů s nejrůznějšími stupni výbav a motorizací.

Relativně mladým modelem na českém trhu v kategorii pick-up je typ D-Max od japonského výrobce Isuzu. V nabídce českého zastoupení je od roku 2012 a minulý rok automobilka představila inovovaný model. V redakci jsme měli možnost vyzkoušet vrcholný model ISUZU D-Max 1.9 D DC Premium+ AT.

Decentní úpravy

Zákazníci si mohou vybírat ze třech výbavových stupňů, z nichž si každý vybere podle toho, kde vůz bude převážně využívat a co preferuje. D-Max je možné osadit širokou škálou nástaveb, včetně těch speciálních. Automobilka dovoluje i úpravy v podobě možnosti montáže připojení pro sněžné pluhy či posypové nástavby na korbu pro komunální účely.

D-Max si u nového modelu stále zachovává ráz pracanta, jehož revírem je terén, než vozu na každodenní ježdění, což umocňuje i velká míra použití plastů dávající najevo, že se nacházíme spíše v užitkové verzi vozu. Oproti staršímu modelu se po vizuální stránce omladily vnější partie vozu, které působí decentním dojmem. Nově přibylo denní LED svícení. Interiér nese jen drobné změny, stále působí stroze, ale funkčně. Přepracování se dočkal hlavní středový panel, kde je soustředěno veškeré ovládání do kruhového stylu, jako je klimatizace a vytápění. Ve vyšších verzích je nově k dispozici bezklíčový vstup a startování vozu či vyhřívaná elektricky nastavitelná vnější zrcátka. Testovací vůz byl vybaven variantou kabiny Double Cab, kde se i do zadní části vejdou v pohodě lidé vyššího vzrůstu bez jakéhokoliv omezení. Zatímco se volant přizpůsobuje jen nakloněním, je snadné si nastavit komfortní polohu za volantem prostřednictvím elektricky polohovatelného sedadla řidiče. Vůz lze vybavit sedmipalcovým systémem s dotykovým displejem, který je rychlý a snadno se spáruje s mobilním telefonem. Nabídne i navigační systém a obrazovka slouží také jako výstup couvací kamery. Ve verzi s dvojitou kabinou pak oceníte velmi dobré ozvučení rádia prostřednictvím osmi reproduktorů.

Jeden motor – nespočet variant výbav vozu

Co bude mnohé z vás zajímat, je jistě pohonná jednotka. U všech modelů je použit pouze turbodieselový motor o objemu 1,9 litrů, který slibuje dobrou akceleraci při nízkých rychlostech, a to i s plně naloženým vozem a nízké provozní náklady. My jsme dosáhli během týdne průměrné spotřeby kolem devíti litrů na sto kilometrů – okrsky, dálnice, terén. Motor vlastní konstrukce nabídne výkon 120 kW (163 k) a točivý moment 360 Nm při 2.000 až 2 600 ot/min. Motor a konstrukce dovolí tahat přívěsy až o hmotnosti 3,5 tun a vůz odveze náklad o hmotnosti až 1 225 kg. Délka vnitřní nakládací plochy může činit až 2.305 mm (v závislosti na použité verzi kabiny – Single Cab, Space Cab a Double Cab). Počítat můžete s asistentem rozjezdu do kopce či jízdy z příkrých svahů. Vůz se může pyšnit předním nájezdovým úhlem o 30 stupních a světlou výškou mezi nápravami až 250 mm. Motor plní nejnovější emisní předpisy bez systému SCR, není tedy nutné dolévat močovinu AdBlue. Zákazník si může vybírat mezi šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. Vůz je komfortní, ale jak to u všech vozidel typu pick-up bývá, je potřeba si na silnici zvyknout na tuhost zadní nápravy, kterou pak ale oceníte v terénu a při odvozu materiálu. Motor je svižný, ani na dálnici neztratíte tempo. Automatická převodovka, kterou byl vybaven testovací vůz, řadí při vyšších otáčkách. Hlučnost při jízdě je trochu vyšší, než je tomu o konkurence. Pohon obou náprav se zapíná ručně prostřednictví otočného spínače na středovém tunelu (pohon pouze zadní nápravy 2H, pohon všech kol 4H a redukce 4L). Jak jsme si mohli v offroadovém terénu ověřit, nový D-Max je přímo stvořen do těžkých podmínek, jako je provoz na stavbách, v zemědělství a nikterak před konkurencí nezaostává, naopak ji se svými schopnostmi v terénu i předčí. Prodejní ceny začínají na 490 000 Kč (Single Cab, 4×2), verze s pohonem obou náprav přijde na 610 000 Kč.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek