Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 1.5.

INTERMAT 2006 - výjimečně úspěšné konání

Zveřejněno: 10. 8. 2006

7. konání veletrhu INTERMAT 2006 proběhlo s velmi dobrým výsledkem. Celkový počet návštěvníků byl 209 032, z toho 45 % ze zahraničí ze 160 zemí.

INTERMAT v číslech

Na veletrhu INTERMAT 2006 vystavovalo 1 400 vystavovatelů, z nichž 75 % bylo zahraničních. Zastoupeno bylo 42 zemí. Zahraniční podíl vystavovatelů a návštěvníků na veletrhu se zvedl o 21 % v porovnání s rokem 2003, přičemž počet návštěvníků vzrostl o 16 %.

Veletrh navštívila řada delegací a skupin ze zahraničí jako např. z: Ruska, Ukrajiny, Bosny a Hercegoviny, Rumunska, Chorvatska, České republiky, Moldávie. K těm tradičním patřila: Jižní Korea, severní Afrika, USA, Japonsko, Mexiko.

INTERMAT - důležité centrum obchodních jednání, příznivá hospodářská situace

„Množství objednávek a podepsaných kontraktů, které byly zrealizovány na stáncích, je největší v celé historii veletrhu. Řada vystavovatelů vyslovila své přesvědčení, že INTERMAT 2006 je důležitým místem pro obchodní jednání (průzkum provedený v závěru veletrhu)," řekla ředitelka veletrhu Maryvonne Lanoë.

INTERMAT 2006 proběhl ve znamení dobrého vývoje evropského trhu strojů pro stavební práce, který v roce 2005 zaznamenal nárůst o 10 % oproti roku 2004 s celkovým obratem 21 miliard Eur.

Experti avizují další nárůst o 1,6 % v letošním roce (oproti 1 % v roce 2005) pro oblast Stavebnictví v EU (zahrnuje veškeré stavby - bytovou výstavbu, průmyslové a obchodní zóny...).

Také ze strany návštěvníků byly zaznamenány výborné ohlasy, neboť 99 % z nich vyjádřilo velmi vysokou spokojenost se svou návštěvou, přibližně 30 % jich přímo na místě učinilo konkrétní objednávku nebo získalo informace pro své naplánované investice.


Pravá mezinárodní platforma inovací

Velký počet konstruktérů, výrobců strojů, prodejců techniky pro stavební práce a pro průmysl stavebních hmot prezentoval své novinky právě na veletrhu a návštěvníci o ně projevovali velký zájem. 86 % dotazovaných řeklo, že vystavené novinky viděli poprvé právě až u příležitosti jejich návštěvy na veletrhu.

Palmares de l’Innovation (seznam novinek) byl středem zvýšené pozornosti - tendence v oboru: automatizace, recyklace, kompaktnost/hutnost, obsluha/bezpečnost, ergonomie/pohodlí a trvale udržitelný rozvoj.

Veletrh přispěl také k představení laureátů, pro které je inovace „mozkem" konkurenceschopnosti. V jednotlivých kategoriích byli vítězové následující:

Kategorie Stroje:

Bomag, Groupe Fayat/zlato, Sarl R. Brunone/stříbro, Frutiger Baumaschinen GmbH/bronz.

Kategorie Díly & Komponenty:

Michelin/zlato, Man Camions & Bus S.A./stříbro, MTG/bronz.

Kategorie Služby:

Poclain Hydraulics/zlato, Progistik/stříbro, zvláštní cena poroty Fairco.

Letošní konání bohaté na praktické ukázky

PARIS DEMO - zóna praktických ukázek je „majákem" veletrhu INTERMAT. Na venkovní ploše 30 000 m2 se představilo 15 firem a návštěvníci měli možnost vidět opravdové divadlo strojů ve skutečném prostředí použití. Šlo o jedinečnou světovou atrakci. Po celou dobu 6 dnů veletrhu byly 2 předváděcí zóny doslova přeplněny a návštěvníci je s velkým zájmem obklopovali ze všech stran.

Závěrem lze říci, že INTERMAT 2006 opět potvrdil pozici druhého největšího veletrhu ve svém oboru na světě.


1 Redakčně zpracovala dle tiskové zprávy INTERMAT Mgr. Helena Hejhálková
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek