Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Informace a novinky Správy a údržby silnic Pardubického kraje

Zveřejněno: 9. 10. 2008

V březnovém čísle časopisu jsme představili novou grafickou značku Správy a údržby silnic Pardubického kraje, která si klade za cíl modernizovat vizuální styl komunikace společnosti.

Nové logo společnosti v sobě spojuje a symbolizuje několik prvků: šipku vpřed, radlici na zimní údržbu silnic či silniční zametač.

Dále může nové logo asociovat dopravní značení, vodící proužky nebo upozornění na změnu směru v jízdě a v neposlední řadě v něm lze nalézt i stylizované písmena společnosti (SUS). To vše ve formě jednoduchých, ale nezaměnitelných tvarů.

Nová grafická značka vznikla v několika barevných variantách s možností různého využití. Barvy vyjadřují lehkost, vstřícnost a důslednost s bezpečnostním žlutooranžovým podtextem na straně jedné a stabilitu, serióznost a pevný postoj na straně druhé při použití šedé barvy.

Zkušenosti s novou grafickou značkou

A jaké jsou zkušenosti z půlročního užívání nového loga? „V současné době probíhá implementace nové tváře organizace do všech sfér života firmy; nové logo se tak objevuje na všech výstupech a to jak interně – tiskopisy, vizitky, navigační systém v budovách, tak samozřejmě navenek – označení vozidel, firemní pošta, reklamní a propagační materiály apod”, říká obchodní náměstek společnosti SUS Jiří Horák a pokračuje: „Přechod k novému vizuálnímu stylu je vždy obtížný; je to postupný, déle trvající úkol. Správa a údržba silnic Pardubického kraje pevně věří, že její nová korporátní identita bude pozitivně vnímána a že si široká veřejnost brzy zvykne na nové označení organizace.”

Hejtmanská jízda

Jedním z neobvyklých míst, na kterých se také představila nová grafická značka SUS Pardubického kraje, byla tzv. hejtmantská jízda, která se konala počátkem dubna letošního roku. Jednalo se o netradiční vyjížďku motorkářů, o jejíž pořádání se zasadil hejtman Pardubického kraje a vášnivý příznivec motocyklů Ing. Ivo Toman. Vyjížďka odstartovala u pardubické ČEZ Arény a pokračovala do měst Skuteč, Chrast a Chrudim.


Nová grafická značka SUS Pardubického kraje se objevila také mezi motorkami na hejtmantská jízdě

Byl bych rád, aby tady vznikla nejen tradice hejtmanských jízd na počest nedávno zesnulého hejtmana Michala Rabase, ale dokonce něco takového jako je v Americe Road 66 z Chicaga do L.A. Aby se „třicetsedmička” stala mezi motorkáři symbolem příjemného svezení a bylo zde vybudováno i odpovídající zázemí – občerstvovací stanice, odpočívadla apod.,” řekl k akci Toman. Kolona přibližně 150 až 200 strojů byla doprovázena sanitním vozem a také vedena dvěma policejními motocykly Honda Pan European a policejním Fordem Mondeo ST220.


O pořádání hejtmanské jízdy se zasadil hejtman Pardubického kraje a vášnivý příznivec motocyklů Ing. Ivo Toman

Čestný titul za etické podnikatelské prostředí

Správa a údržba silnic Pardubického kraje, kterou zřizuje Pardubický kraj, obdržela v červnu letošního roku čestný titul PODNIK FAIR PLAY 2007. Ten jí byl udělen Etickým fórem České republiky a Radou pro cenu PODNIK FAIR PLAY 2007 na základě provedeného etického auditu společnosti.

Tento audit zhodnotil všechny činnosti a chování organizace vůči svým zaměstnancům i obchodním partnerům. Organizace v uvedeném období dodržovala etické standardy ve své podnikatelské činnosti a aktivně se podílela na vytváření etického podnikatelského prostředí v České republice,” vysvětlil ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Ing. Miroslav Němec.


Správa a údržba silnic Pardubického kraje obdržela čestný titul PODNIK FAIR PLAY 2007, které převzali v prostorách rektorátu VŠE Praha

Získání titulu má významný vliv na snižování nákladů organizace v oblasti bezpečnosti práce, životního prostředí, požární ochrany a výdajů na pojistné. Radost z titulu neskrýval ani hejtman a gesční radní pro dopravu Ing. Ivo Toman: „Je to nádherná zpráva a další doklad toho, že naše SÚSka je opravdu kvalitní, profesionální a úspěšná společnost. Patří k těm, které se nemusíme stydět vystavit ve vitríně našich nej...

Společně se Správou a údržbou silnic Pardubického kraje tento titul obdrželo ještě dalších šest firem ze všech oblastí průmyslu a služeb.

Správa a údržba silnic Pardubického kraje je již držitelem certifikátů jakosti managementu řízení, péče o životní prostředí a řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Je držitelem tzv. Certifikátu výjimečnosti, který dostává jen velmi málo firem v České republice. Obdržela také ratingové hodnocení Aa1.cz a nyní čestný titul PODNIK FAIR PLAY 2007.

Významné výročí společnosti

V letošním roce slaví Správa a údržba silnic Pardubického kraje již šesté výročí svého vzniku. SÚS Pardubického kraje je krajská příspěvková organizace se sídlem v Pardubicích – Doubravicích a je organizací zřízenou pro zajišťování správy a údržby silnic II. a III. tříd v majetku Pardubického kraje. Na základě smluvního vztahu s Ministerstvem dopravy ČR zajišťuje částečně i údržbu silnic I. tříd.

Organizace vznikla sloučením bývalých Správ a údržeb silnic Pardubice, Chrudim, Ústí nad Orlicí a Litomyšl. V rámci kraje působí celkem patnáct optimálně umístěných cestmistrovství: v Pardubicích, Přelouči, Holicích, Chrudimi, Třemošnici, Luži, Hlinsku, Běstovicích, Litomyšli, Poličce, Žamberku, Ústí nad Orlicí, Lanškrouně, Svitavách, Moravské Třebové a detaš.pracoviště v Králikách.

Hlavní činností organizace je zejména zajištění zimní a letní údržby silnic v Pardubickém kraji. Jedná se především o zabezpečení údržby a oprav silnic s cílem odstranit závady ve sjízdnosti, opotřebení nebo poškození silnic, zajištění údržby a oprav mostů, zabezpečení sjízdnosti silnic v zimním období dle plánu zimní údržby, vedení majetkové evidence silnic, mostů, silničního příslušenství, pozemků a dalších nemovitostí, zajištění inženýrské a investorské činnosti.

Správa a údržba silnic Pardubického kraje mimo své hlavní činnosti provádí také doplňkovou ekonomickou činnost – práce a služby pro ostatní vlastníky komunikací. Jedná se prakticky o kompletní servis v oblasti silničního stavitelství jako je údržba opravy povrchů komunikací, údržba a osazení dopravního značení, doprava a mechanizace, prodej materiálů pro zajištění zimní údržby silnic.

Správa a údržba silnic Pardubického kraje mimo své hlavní činnosti provádí také doplňkovou ekonomickou činnost – práce a služby pro ostatní vlastníky komunikací. Jedná se prakticky o kompletní servis v oblasti silničního hospodářství jako údržba opravy povrchů komunikací, údržba a osazení dopravního značení, doprava a mechanizace, prodej materiálů pro zajištění zimní údržby silnic. V loňském roce výkony v této oblasti přesáhly částku 100 mil. Kč.

Publikace o historii pardubických komunikací

Správa a údržba silnic Pardubického kraje ve spolupráci s Luďkem Štěpánem, pamětníkem silničního hospodářství a Ing. Jaromírem Pražanem, profesorem a vedoucím pracovníkem Střední školy průmyslové a strojnické, technické a Vyšší odborné školy v Chrudimi připravuje vydání knihy o historii a vzniku silnic v Pardubickém kraji. Kniha bude obsahovat popisy a obrázky staveb, technologií, výpovědi pamětníků a vývoj silnic od poloviny 18. století až po současnost. Publikace se bude skládat z deseti kapitol a rejstříku firem, které se na opravách, modernizaci a výstavbě silnic v kraji podílejí. Předpokládané dokončení publikace je plánováno na první čtvrtletí roku 2009.

1 Zpracováno z tiskových podkladů společnosti
Autor: Ing. Hana Solařová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek