Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Hydraulická minirýpadla Cat® řady E překvapí širokou výbavou a nízkou spotřebou

Zveřejněno: 23. 10. 2014

Společnost Zeppelin rozšířila sortiment stavebních strojů a představuje nejnovější řadu minirýpadel Cat® s označením E – modely 303.5E CR, 304E CR, 305E CR a 305.5E CR) v hmotnostech od 3,5 do 5,5 tuny.

Kompaktní minirýpadla značky Cat® jsou v oblasti stavebnictví nebo zemních prací vyhledávaným artiklem, ať už se jedná o nové nebo použité stroje. V jejich prospěch hovoří bohaté zkušenosti jak těch velkých zavedených firem, tak i začínajících živnostníků.

Vlastnosti a výhody minirýpadel

Nejčastějšími argumenty, které jsou ve spojitosti s kompaktními minirýpadly Cat uváděny, jsou nízké provozní náklady a všestranná využitelnost strojů, což se projeví na rychlé návratnosti investice a efektivním zhodnocení vynaložených prostředků.

Modely řady E (303.5E CR, 304E CR, 305E CR a 305.5E CR) v hmotnostech od 3,5 do 5,5 tuny disponují vynikající stabilitou – konstrukce s kompaktním rádiusem a integrovaným protizávažím dovoluje strojníkovi bezpečně zvládnout práci i ve stísněných prostorech. Stabilitu stroje ocení obsluha i při práci s těžším pracovním nářadím nebo s nářadím s dlouhou násadou.

Univerzální a nenáročný stroj

Doménou všech malých a středních strojů amerického výrobce je jejich všestrannost; v nabídce oficiálního dealera, společnosti Zeppelin CZ, lze k minirýpadlům vybírat z více než dvou desítek pracovních nástrojů (např. lopaty, čistící příkopové lopaty s naklápěním, hydraulická kladiva, zemní vrtáky, vibrační desky apod.).

Minirýpadla disponují na svou třídu až předimenzovanou rypnou silou; dostatek výkonu k pracovnímu nástroji je přenášen prostřednictvím revolučního hydraulického systému s funkcí regulace zatížení. Tento systém reguluje hydraulický průtok a tlak s ohledem na aktuální pracovní potřeby, což v praxi znamená jak úsporu paliva, tak ochranu jednotlivých komponentů před zbytečným opotřebením.

Minirýpadla Cat řady jsou navržena tak, aby vykonávala práci rychle, efektivně, bez zbytečných pojezdů nebo odstávek. Šalamounským tahem konstruktérů je možnost otáčet lopatou o více než 200 stupňů; při nakládání vozidel tak nedochází k odpadávání materiálu a stroje si hravě poradí při hloubení svislých stěn, aniž by musely popojíždět. Při finálním začišťování terénu nebo při zahrnování výkopů se uplatní jednoduše ovladatelná radlice dozeru s funkcí „plavání” ve standardní výbavě. V rámci volitelného příslušenství mohou majitelé sáhnout také po hydraulicky ovládané úhlové radlici s možností natáčení až o 25 stupňů.

K těmto konstrukčním prvkům přidejte výkonný a úsporný motor s funkcí automatického volnoběhu při nečinnosti (Cat® C1.8 23,6 kW a Cat® C2.4 30 kW) a máte před s sebou skutečně univerzálního a přitom nenáročného pomocníka na každé stavbě.

Kabina, do které se strojníci rádi vrací

Komfort a ergonomie ovládacích prvků na nejvyšší úrovni – to bylo vždy doménou „žlutých” strojů amerického výrobce. Ani u „éčkových” minirýpadel nebude obsluha nijak ošizena. Prostorné kabině s dostatkem místa na nohy vévodí odpružená sedačka s nastavitelnými loketními opěrkami a uzamykatelnou bezpečnostní schránkou vespod. Dvojice joysticků, sloužící k ovládání výložníku a přídavných hydraulických funkcí, padne dobře do ruky a práce s nimi je pohodlná a hlavně rychlá.

Úplnou novinkou je ovládací panel COMPASS, navržený výrobcem speciálně pro tuto řadu strojů. Ovládací panel přináší uživateli řadu užitečných informací, například diagnostické údaje, servisní intervaly, ale dá se pomocí něj nastavit také hodnoty hlavního i přídavného hydraulického okruhu, spustit nastavení „rýpadlo” nebo „rýpadlo-nakladač” a také aktivovat tzv. ekonomický režim. Velmi praktická je funkce zabezpečení proti odcizení, což znamená, že ke spuštění stroje je nutné pětimístné heslo. V případě potřeby si může vlastník nadefinovat dalších 5 hesel.

Výhodné financování

S výhodami minirýpadel Cat řady E se můžete podrobněji seznámit u nejbližšího prodejce společnosti Zeppelin CZ, který vám kromě představení stroje poradí také s jeho případným nákupem stroje. K němu můžete využít některou z aktuálně platných nabídek společnosti Zeppelin CZ, nebo některý z balíčků výhodného financování, zprostředkovaného renomovanou společností Caterpillar Financial Services ČR.

Více informací naleznete na webových stránkách www.zeppelin.cz.

Autor: Jan Rybář
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek