Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

HIAB - značka výkonnosti a spolehlivost

Zveřejněno: 2. 5. 2013

V minulém roce společnost Cargotec představila dva nové jeřáby – HIAB XS 544 a HIAB XS 622. Tyto dva nové typy jsou výsledkem mnohaletého vývoje, kdy při snížení hmotnosti stroje dochází zároveň k výraznému navýšení výkonnosti.

Například typ HIAB XS 622, jeřáb v kategorii 60 tm může mít horizontální výsuv až 25 m při devíti hydraulických a 1 manuálním výsuvu. V této vzdálenosti může bez potíží manipulovat s břemenem o hmotnosti více než 1000 kg. Pokud k tomuto jeřábu připojíte další rameno s hydraulickými výložníky, tzv. JIB, můžete bez problému nakládat do výšky 7. patra a vzdálenosti 19 metrů od osy jeřábu, a celkový dosah může být až 34 metrů.

Nové možnosti jeřábu HIAB XS 622

U tohoto nového jeřábu je možno užít několik jedinečných funkcí, které v praxi znamenají navýšení výkonnosti jeřábu, práci s vyšší přesností stroje či užití s nižší spotřebou díky užití čerpadla s proměnným průtokem oleje od renomovaného švédského výrobce SUNFAB.

Další výhodou je patentované dálkové ovládání HIAB XS DRIVE, které umožňuje obsluze velmi citlivou a přesnou manipulaci jeřábu. Díky tomuto jedinečnému ovládání a možnosti negativního prolomení lámacího ramene jeřábu může obsluha vyložit náklad do okna budovy či vzdálených garážových vrat.

Jednoramenné nosiče MULTLIFT

Dalším populárním produktem společnosti Cargotec jsou finské jednoramenné nosiče MULTLIFT, které se vyrábí ve verzích od 2 t do 32 t. Všechny nosiče jsou vyrobeny z kvalitní švédské oceli. Na českém trhu jsou velmi oblíbené nosiče MULTLIFT o nosnosti 21 t a 26 t. Nosiče této kategorie MULTLIFT nabízí ve dvou typech – posuvné nosiče typu S a posuvné a zalamovací nosiče typu Z.

Nosiče MULTLIFT jsou vždy navrženy tak, aby zvedly 1 tunu navíc, což např. znamená, že 21tunový nosič zvedne bez problému 22 t a v závislosti na výšce podvozku i násobně více. To platí i u malé řady nosičů, kde 5tunový nosič MULTLIFT běžně uzvedne náklad 6 t.

Novinkou v řadě nosičů je 18tunový nosič „pro future”, který je novou generací tzv. ekologických nosičů. Díky unikátní konstrukci vyvíjené po více než 60 let trvání společnosti MULTILIFT, nízké hmotnosti, rychlosti a nízké spotřebě paliva zaručuje tento nosič vysokou výkonnost, spolehlivost a rychlejší návratnost dané investice.

Výhody pro zákazníky

Co navíc společnost Hiab zákazníkům nabízí? Jelikož značka HIAB si stojí za kvalitou svých produktů, nabízíme dnes zákazníkům možnost prodloužené záruky jak u hydraulických jeřábů HIAB, tak i u nosičů MULTLIFT.

Dále je např. možné ke standardnímu lakování ve výrobním závodě nabídnout ošetření povrchu jednotlivých dílů zinkováním, čímž zabezpečíme dokonalou a dlouhotrvající ochranu nosičů, které pracující i v extrémně těžkých podmínkách.

HIAB dnes nabízí své produkty do mnoha průmyslových odvětví a díky své finanční dostupnosti a dobré kvalitě se těší velké oblibě. Kromě stavebních jeřábů HIAB, nabízí společnost Cargotec také lesnické jeřáby LOGLIFT a jeřáby JONSERED určené zejména pro recyklační průmysl. V neposlední řadě nabízí velmi rozšířené závěsné manipulační vozíky MOFFETT. Na loňské výstavě IAA v Hannoveru společnost MOFFETT představila světovou novinku – první elektrický přívěsný vozík, který lze dálkovým ovládáním připojit a odpojit od přívěsu.

Více informací o produktech společnosti Cargotec získáte na www.hiab.cz nebo www.cargotec.com.

Autor: Ing. Jiří Vrkoč
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek