Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

FINLAY CZ – bude to dobrý rok ...

Zveřejněno: 9. 6. 2014

Před pár dny proběhla v Irsku prezentace novinek společnosti TEREX|FINLAY pro rok 2014 a také připravované projekty pro další roky. Jak to tak bývá, úspěšná a rozvíjející se společnost musí myslet dopředu a snažit se nabídnout něco nového.

Po opravdu mimořádně úspěšném uvedení na trh prvního plodu spolupráce TEREX|FINLAY a SPALECK tj. třídiče FINLAY 883 SPALECK se již chystá jeho nová varianta FINLAY 883 + SPALECK.

Třídič FINLAY 883 + SPALECK

Zásadní změnou a obrovským posunem kupředu je prodloužená spodní sítová plocha o 1,2 m na celkových 4,8 × 1,52 m!!! Nárůst výkonu je velmi působivý a není způsoben pouze prodloužením spodní sítové plochy Flip Flow, ale také skutečností, že spodní plocha je rozdělena na dvě části, z nichž každá má jiný sklon a jiný rozkmit. To je zase další doslova revoluční počin, protože efektivita třídění se výrazně zvýšila podstatně více, než pouhým nárůstem délky.

Ti z vás, kdo se chystají počátkem května na výstavu IFAT do Mnichova, budou moci vidět prototyp třídiče na vlastní oči na stánku společnosti SPALECK. Do sériové výroby bude stroj puštěn v červnu letošního roku ihned po ukončení náročného testování.

FINLAY 883 SPALECK třídí zeminu
FINLAY 883 SPALECK třídí zeminu

Kromě toho v těchto dnech probíhá kompletace dalšího prototypu s označením FINLAY 693+ SPALECK, který nabídne sítovou plochu 6,1 × 1,52 m s oběma plochami Flip Flow! Dvě síta Flip Flow nad sebou a s délkou přes 6 metrů – tak to je opravdová pecka.

Třídění jemných materiálů v lomech, pískovnách, recyklačních dvorech atd. se stane skutečností. Kdo to viděl na vlastní oči, ten již ví a kdo dosud ne, ten se brzy přesvědčí, protože ke dvěma již dodaným třídičům FINLAY 883 SPALECK brzy přibude několik dalších. Je úžasné slyšet od stávajících uživatelů o tom, jak díky této nové technologii FINLAY 883 SPALECK nacházejí úplně nové aplikace, které jsou ekonomicky nesmírně zajímavé a o kterých by bez tohoto stroje vůbec neuvažovali. Je to velice povzbudivé a inspirativní. Tenhle stroj vám prostě doslova otevírá nové možnosti tam, kde klasické třídiče narazily na své limity. Nechte se také inspirovat.

Flip Flow síto v akci
Flip Flow síto v akci

Další zajímavé novinky

Nicméně inovace se netýká pouze spolupráce TEREX|FINLAY a SPALECK, ale samozřejmě i ostatního sortimentu drtičů a třídičů. Jako nejzásadnější bych označil novinku FINLAY 883 +, která nabídne delší spodní sítovou plochu a spousty dalších dílčích vylepšení. Tato novinka bude uvedena na trh v průběhu několika týdnů. Jak jsme se mohli přesvědčit, posun v oblasti výkonu je velmi působivý a FINLAY 883 + se tak posouvá na samotnou špičku třídy hrubotřídičů s třídicí plochou do 5 m.

Nový hrubotřídič FINLAY 883 +
Nový hrubotřídič FINLAY 883 +

Pro ty z vás, kteří potřebují bezkonkurenční výkon, je k dispozici také varianta FINLAY 893, která nabídne třídicí plochu 6,1 × 1,8 m, jež vám zaručí výkonu až na hranici 800 t/hod.

Zajímavou novinkou je uvedení na trh čelisťového drtiče FINLAY J-1175 a kuželového drtiče FINLAY C-1540 s elektrickým pohonem. Stroje jsou vybaveny vlastním diesel generátorem a mimo to jsou schopny připojit se na externí zdroj, ať již generátor, anebo síť. Zásadní přínos spočívá ve snížení provozních nákladů a také emisí, a to zejména hluku. Zkoušky probíhají velmi intenzivně a také úspěšně, a proto se první stroje dostanou k zákazníkům ve druhé polovině letošního roku.

Kuželový drtič FINLAY C-1540 E s předtříděním
Kuželový drtič FINLAY C-1540 E s předtříděním
Kuželový drtič FINLAY C-1540 Elektro
Kuželový drtič FINLAY C-1540 Elektro

Zapomenout nesmíme ani na odrazový drtič FINLAY I-100 RS s vratkou a hmotností 32 500 kg v plné výbavě. Díky svým rozměrům a hmotnosti je ideální pro využití na menších zakázkách. K dispozici je samozřejmě i provedení bez vratky s označením FINLAY I-100, kde se s hmotností pohybujeme na úrovni 23 500 kg.

Na závěr vám mohu prozradit, že kromě dalších modelových obměn chystáme něco opravdu mimořádně zajímavého a nečekaného. A to je nejlepší důkaz toho, že společnost TEREX|FINLAY se rozvíjí a myslí na budoucnost jak svou, tak i tu vaši.

Autor: Ing. Tomáš Novák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek