Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 1.5.

Ekologické plnění ostřikovače

Zveřejněno: 28. 5. 2017

EcoTank jako unikátní řešení doplňování kapaliny do ostřikovačů se má stát do dvou let standardem pro čerpací stanice. Pozitivní vliv na životní prostředí, moderní design, jednoduchá instalace či snadná obsluha jsou základními přednostmi tohot inovativního řešení.

EcoTank představili slovenští vynálezci s cílem stát se celosvětovým standardem pro čerpací stanice. Ale velmi jednoduše lze aplikovat ve všech firemních autoprovozech apod. Záměrem autorů bylo odlehčit životní prostředí.

Toto unikátní zařízení na doplňování tekutiny do ostřikovačů EcoTank z dílny vynálezců Richarda Vámoša a Juraje Saktora bylo představeno v celosvětové premiéře na výstavě UNITI EXPO v německém Stuttgartu. EcoTank zaujme zejména designem, originální technologií a business řešením. Je navržen jako standard pro jakoukoliv čerpací stanici s důrazem na snadnou instalaci bez stavebních úprav a snadné použití bez nutnosti zapojovat do provozu pracovníky čerpací stanice. Tvůrci zařízení chtějí ušetřit až 500 tun tradičních plastových obalů na kapalinu do ostřikovačů, pokud se jejich vynález stane standardní součástí na 15 % čerpacích stanic v Evropě.

Kromě plastů se EcoTank může pochlubit i ekologickým dopadem na celkový provoz, jelikož díky principu samospádu potřebuje napájení pouze 24 voltů.

EcoTank je v pilotním provozu nainstalován v Bratislavě. Motoristé si v rámci testovacího provozu mohou vyzkoušet, jak si pohodlně a jednoduše doplnit vodu do ostřikovačů. Vizí EcoTanku je stát se do dvou let evropským standardem čerpacích stanic a ušetřit tak miliony tun plastového odpadu ročně.

Pravdou ale je, že systém čerpání kapaliny do ostřikovače „ze stojanu” není nic nového, u některých čerpacích stanic obchodních řetězců podobné zařízení bylo možné vidět už před několika lety. Ale asi šlo o technicky jinak řešený systém.

Autor: Mgr. Jiří Krenar
Foto: Archiv autora
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek