Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Efektivní řešení přepravy s TATROU PHOENIX

Zveřejněno: 23. 7. 2017

Technologická doprava v prostředí povrchových dolů je činnost, která klade vysoké nároky na techniku, zaměstnance a v neposlední řadě i na způsob organizace práce. Samotná doprava je součástí komplexního systému těžby a zpracování nerostných surovin. K tomu, abychom přepravili surovinu rychle a co nejhospodárněji, je potřeba vyspělé techniky. Nyní vám chceme představit efektivní řešení přepravy v náročných podmínkách povrchových dolů.

TATRA PHOENIX představuje spojení unikátního podvozku TATRA s pohodlnou kabinou, výkonnými motory PACCAR a převodovkami ZF. Díky této kombinaci vás TATRA dostane dál – na takovou úroveň výkonnosti a hospodárnosti, kam jiné stroje ani nedohlédnou.

Unikátní podvozek TATRA

Koncepce podvozku firmy TATRA se zrodila ve dvacátých letech minulého století a dosud nebyla překonána. Základem je použití centrální nosné roury, nezávislé zavěšení každé polonápravy a zároveň spojení všeho v jeden robustní celek. Tato koncepce se v průběhu desítek let vyvíjela až k dnešní kombinaci vzduchových vaků a listových per. Díky vzduchovým vakům je zachován komfort jízdy při prázdném vozidle a zároveň i vysoká nosnost jednotlivých náprav. Tento jedinečný základ všech TATER poskytuje každému vozidlu obrovský potenciál přepravních výkonů a je jen vaší volbou, jestli TATRA bude pracovat i pro vás.

PHOENIX – rychlejší a hospodárnější přeprava

TATRA PHOENIX 8×8 ve verzi pracovní stroj s kapacitou korby 22 m3 (dle SAE 2:1) je schopna přepravit až 35 tun. Takovou porci materiálu zvládne převézt rychle, s nízkou spotřebou a přitom řidiči poskytne bezkonkurenční pohodlí, jako by plul na moři.

Celková denní přepravní kapacita TATRY PHOENIX 8×8 je díky její rychlosti minimálně stejná, jako denní kapacita kloubových damperů o nosnosti 40 t. Přitom každou tunu PHOENIX převeze s menšími náklady na pohonné hmoty obvykle jsou náklady nižší o 30 %. A to jsou nemalé peníze, které vám mohou zůstat jako výdělek, nikoli jako ztráta v nákladech. Kromě vysokých výkonů je další výhodou pracovního stroje TATRA PHOENIX úspora na pravidelných ročních nákladech – kromě nízkého povinného ručení potěší, že neplatíte silniční daň a že vozidlo je bez tachografu. Navíc je možný jeho provoz bez nákladu na pozemních komunikacích (odpadá drahá přeprava na podvalníku).

Proč je TATRA PHOENIX správná volba?

Protože přepraví více materiálu za bezkonkurenční náklady. Asi se ptáte, jak si to můžeme dovolit tak jednoznačně tvrdit? Naše firma PAŠEK Autoservis s.r.o. TATRY nejenom prodává a opravuje, ale také dlouhodobě provozuje v počtu několika desítek vozidel. Díky těmto zkušenostem jsme přesvědčeni, že na trhu neexistuje lepší řešení přepravy.

Chcete garantovanou službu bez starostí?

Vzhledem k dlouholetým zkušenostem s těžební činností nerostných surovin, efektivní přepravou, optimální volbou nakládací a další potřebné techniky, s odborníky i kvalitním servisem strojů a v neposlední řadě s pokročilou telematikou, která zajišťuje optimální využití techniky, jsme schopni přepravit 20 000 m3 surovin denně na vzdálenost 1 km za velmi zajímavé ceny.

Chcete TATRU PHOENIX?

Uvažujete o koupi vozu TATRA PHOENIX a chtěli byste si vyzkoušet, jak by si vedla ve vašem provozu? Není nic jednoduššího, než si domluvit s naším řidičem jeden zkušební den ve vašem provozu ZDARMA. Po provedení provozních zkoušek vám předáme údaje o výkonech a spotřebě pohonných hmot, abyste si sami mohli zhodnotit, jak vám TATRA pomůže posunout se dál.

Objednávka jednoho dne práce ZDARMA na www.ChciTATRU.cz. Na webu také najdete nabídku vozidel ihned k prodeji.

Autor: Ing. Martin Pašek
Foto: Ing. Martin Pašek
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek