Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 21.5. – svátek slaví Monika

Drticí lžíce MB Crusher – zajímavosti z veletrhu INTERMAT

Zveřejněno: 15. 6. 2009

Veliké pozornosti se na letošním veletrhu INTERMAT 2009 v Paříži opět těšily stroje, které bylo možno vidět v nasazení, zvláště potom ty, které měly různá přídavná zařízení. Mezi ně patřila i čelisťová drticí lžíce od společnosti MB S.p.A.

Nebyla to ledajaká lžíce, ale pořádný drtič. Dokázala totiž poměrně hrubou suť (cihly, kámen, beton...) rozdrtit tak, že se původní – nepoužitelný odpadní materiál – dal znovu použít. A to přímo na místě, kde se odpad vytvořil. Tím tedy odpadne převoz odpadu na skládky. Je-li třeba, potom dokáže takto připravený materiál naložit na korbu nákladního automobilu a materiál může putovat tam, kde je využit. Jediné, co je k lžíci zapotřebí, je standardní rypadlo.

A kde se takový čelisťový drtič dá použít?

Míst je opravdu hodně. Je to například při demolicích, všeobecně při jakékoli výstavbě, při přemisťování zeminy, provádění výkopových prací, výstavbě liniových staveb, dobývání a těžbě, při rekultivaci, drcení materiálu z lomu atd.

Krátké představení výrobce drtících lžic – společnosti MB S.p.A.

Společnost MB byla založena před osmi lety v malém městě v italské provincii Vicenza za účelem realizace projektu bratří Azzolinů, kteří do firmy vnesli specifické technické zkušenosti. Společnost rostla díky intuitivnímu rozhodnutí zkonstruovat nový způsob drcení inertních materiálů přímo na místě. Toto je pozadí pro vývoj inovované drticí lžíce, které vyústilo ve vznik dosud neexistujícího tržního segmentu a k revoluci pracovních metod na stavbách.

Důsledná specializace na tento výrobek umožnila společnosti MB soustředit maximální zdroje na výzkum a vývoj technicky stále modernějších řešení. Po počátečním prodeji v Itálii během několika let společnost MB pronikla na všechny hlavní evropské a světové trhy, kam postupně rozšiřovala svůj původně kuriózní výrobek, jak na lžíci bylo původně nahlíženo.

Lžíce (čelisťový drtič) se kompletně vyrábí v továrně v Breganze za použití špičkových materiálů. Dnes je k dispozici ve čtyřech kompletních typech, důležitého příslušenství – separátoru železných prvků, prezentovaného poprvé na výstavě SAIE v Bologni v roce 2007. Je konstruována ve čtyřech odlišných hmotnostních kategoriích, pro různé pracovní výkony a obory uplatnění. Přesné výrobní zpracování, stálý dozor nad výrobou, kvalifikace, technika a inovace stojí za trvalým růstem kvality výroby a výrobků. Nechybí ani stálý technický výzkum, který vychází vstříc potřebám zákazníků.

V návaznosti na tento vysoce kvalitní výrobek může MB zajistit zákazníkům obsáhlý servis jak během prodeje, tak následně formou poprodejního servisu. V době dodání je instalovaná lžíce plně otestována. Strojníkovi jsou podány in formace, jak má plně využít možnosti lžíce. Technická pomoc je poskytována přímo z továrny nebo prostřednictvím pečlivě vybraných místních servisů. Tento rok, nehledě na změnu právní formy fir my z s.r.o. na akciovou společnost, MB získala certifikát řízení jakosti ISO 9001:2000, jakožto důležitý krok při za jišťování vysoké kvality pro zákazníky.

Některá z ocenění

Implementace nových řešení při vývoji výrobku, výzkum a technická inovace, marketing... to jsou jen některé z oblastí, kde je firma MB vpředu. To je potvrzeno mnoha uznáními, která tato mladá severoitalská firma obdržela. Nejprestižnějším uznáním je první cena na Gran Prix du Salon International des Inventions v Ženevě (Hlavní cena Mezinárodní výstavy vynálezů), což je jedno z nejdůležitějších ocenění na světě ve vztahu k množství posuzování a mezinárodní povahy účastníků. Tuto cenu získala MB mezi 650 společnostmi ze 40 různých států a více než 20 let předtím nebyla udělena žádné italské společnosti. V tomtéž roce firma MB obdržela jiné ocenění z výstavy Zeps v Bosně. Další důležitá ocenění byla získána na obchodních výstavách v Chorvatsku, Velké Británii, Polsku a Španělsku atd. Loni vyhrála firma první cenu v kategorii výrobek roku od Edilportale Marketing Awards.

Další informace o lžíci je možno získat přímo u výrobce nebo u českého a slovenského prodejního a servisního partnera BC Stavo s.r.o. nebo v nejbližším čísle Stavební techniky..

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

TVH distributorem dílů pro manipulační techniku Zoomlion

Zveřejněno 20.5. Během pouhých tří desetiletí se společnost Zoomlion stala jedním z předních čínských výrobců zemědělské, stavební a manipulační techniky. Součástí jejího širokého portfolia jsou mobilní zvedací pracovní plošiny, které prodává po celém světě… celý příspěvek

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek