Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Drtič RUBBLE MASTER RM80GO! ve firmě HB Radek Brožovský Chotoviny

Zveřejněno: 9. 5. 2015

Firma HB Radek Brožovský Chotoviny se rozhodla rozšířit své stavební stroje o drtičku. To tedy učinili a nakonec zvolili RUBBLE MASTER RM80GO! od firmy RUBBLE MASTER. Zda bylo toto rozhodnutí správná volba, se můžete dočíst v tomto článku.

Firma Brožovský nabízí širokou škálu služeb. V posledních letech se ale neustále potýkala s nepříjemným problémem. Jednalo se o stavební odpad ze zakázek, který nechávali zpracovat formou dodavatelské služby. Dodavatelé ale nebyli schopni službu poskytnout vždy tak a v takovém rozsahu, jak by to vyhovovalo Brožovským. Z tohoto důvodu vznikl nápad pořídit si vlastní drtič a zajistit si tak potřebnou flexibilitu. Po důkladném zvážení a díky dobrým referencím padla volba na RUBBLE MASTER RM80GO!, který svou velikostí, výkonem, snadnou obsluhou a nízkými emisemi plně splňuje požadavky pana Brožovského. Ten k tomuto rozhodnutí říká: „Pro rozšíření firmy o drtičku jsme se rozhodli z důvodu poptávky ze strany našich partnerů v oblasti stavebnictví. RUBBLE MASTER jsme zvolili z důvodu kladných referencí od majitelů strojů této značky.” Díky svým kompaktním rozměrům a hmotnosti je možno stroj přepravovat spontánně bez jakýchkoliv povolení. Stroj lze navíc na místě po složení z podvalníku bez delších montážních úkonů okamžitě nastartovat a začít s prací. Je tedy možné bez problému vyjíždět i na malé zakázky, na které nemůže konkurence s většími stroji tak rychle reagovat.Hlavní přání firmy Radek Brožovský je ale s drtičem RUBBLE MASTER RM80GO! tzv. uklidit za sebou na vlastních stavbách. Jak pan Brožovský říká: „V průběhu let si firma pořídila veškerou potřebnou stavební techniku. Drtič RUBBLE MASTER RM80GO! je poslední článek v řetězu, který uzavírá kruh, a my jsme teď schopni poskytnout komplexní stavební služby.

Tab.: Rubble Master RM 80 GO! – Technický popis

Celková hmotnost23,6 t
Rozměry zprac. materiálu0,86×0,65 lxb m
Rozměry válce9,3×2,5×2,9 m
Typ zařízeníRM
Typ drtičePB
ŘízeníD/E
Výkon motoru1 168 kW

RM80GO!

Tento stroj vyniká především vysoce výkonným drtičem, vysokou spolehlivostí a dlouhou životností. Je maximálně flexibilní, transportní hmotnost je 23,6 t a vzhledem ke své velikosti produkuje za hodinu až neuvěřitelných 160 t kvalitního recyklátu. Má nízké provozní náklady a je koncipován tak, že je s ním možno pro jeho nízké emise pracovat i v obydlených oblastech a zpracovávat materiál přímo tam, kde vznikl. RM80 GO! je mobilní od stísněných úkolů ve městě až po horský terén. Nepotřebuje žádná speciální povolení na transport. Už za 10 minut je vyložen a připraven do akce. Odpadá tak nákladná přeprava materiálu z demolice a jeho nákladné uskladnění na skládce, zároveň se také z velké části ušetří za přírodní materiál, který nahradí recyklát.

Drtič je vybaven dálkovým ovládáním a dokáže se samostatně pohybovat po pracovišti.

Další předností je intuitivní uživatelské rozhraní pro snadné a bezpečné použití od prvního okamžiku. Cykly údržby jsou jasně popsány na definovaných místech, k obsluze vystačí pouze jeden muž.

Drtiče a třídiče RUBBLE MASTER

Tyto drtiče jsou produktem rakouských, českých a slovenských inženýrů a designérů, jejichž prioritou byla od počátku mobilita, kompaktnost a výkon strojů s dobrou akceptací jejich okolí tak, aby bylo možno zpracovávat materiál přímo v místě, kde vzniká.

Konstruktéři nezapomněli zohlednit těžké podmínky, ve kterých se stroje ocitnou, a proto se mohou s klidem nasadit i v extrémním prostředí. Stroje RUBBLE MASTER využívají nejmodernějších konstrukčních prvků, patentů a vtipných konstrukčních řešení, a to zejména u exponovaných nebo problémových partií mobilních drtičů. Firma RUBBLE MASTER je nositelem řady významných ocenění v oblasti konstrukce a designu mobilních drtičů.

Stroje RUBBLE MASTER jsou garantem snadného ovládání, vysokého výkonu, nízkého příkonu a bezpečné práce.

O firmě HB Radek Brožovský Chotoviny

Firma HB Radek Brožovský Chotoviny vznikla v roce 1992 sdružením dvou fyzických osob, Josefa Houšky a Radka Brožovského. Firma se zpočátku zabývala pouze vrtnými a zemními pracemi. Postupem času rozšířila svou nabídku o nákladní autodopravu, a tak se stala významnou součástí trhu, a to nejen v domácím regionu.

V současné době firma zaměstnává 30 osob a disponuje více než 35kusy techniky. Svou nabídku rozšířila nejen o zámečnickou výrobu a pneuservis osobních i nákladních vozidel, ale věnuje se také výrobě a servisu hydraulických hadic. V nedávné době se firma rozrostla o areál bývalé pily v Chotovinách, kde zůstal zachován prodej palubek a stavebního řeziva. Své služby firma poskytuje také prostřednictvím půjčovny malé stavební mechanizace. Mezi největší zakázky posledních let patří: Zemní práce a autodoprava na stavbách Dálnice D3 a Modernizace železniční trati v několika úsecích v rámci celé ČR.

Stroje, které firma vlastní

  • RUBBLE MASTER RM80 GO!
  • KOMATSU PC 30 pásové rypadlo
  • KOMATSU PC 55 pásové rypadlo
  • KOMATSU WB 97R traktorbagr
  • KOMATSU PW 160 kolový bagr (3 ks)
  • KOMATSU PW 180 kolový bagr
  • KOMATSU PC 210 pásové rypadlo (2 ks)
  • KOMATSU PC 240 pásové rypadlo
  • JCB 4CX traktorbagr (2 ks)
  • Bourací kladivo 1 200 kg
  • Vrták o průměru 63 cm a 75 cm
  • Bourací kladivo 460 kg
  • UNC Locust 752 kompaktní nakladač
  • LIEBHERR jeřáb samojízdný 30 t
  • TATRA 815 AD20 jeřáb
  • TATRA 815 AD28 jeřáb
  • KRAMER 950 kolový nakladač
  • AMMAN AC 150 vibrační válec
  • DESTA DV 35 AK vysokozdvižný vozík

Nákladní vozidla:

  • TATRA 815 6x6 (6 ks)
  • MAN 6×6 (2 ks)
  • MAN 8×4
  • RENAULT 8×4
  • AVIA D120 HR

Nákladní přívěsy:

  • VS-MONT VSTP18 sklápěčková nástavba
  • PANAV TS 3 sklápěčková nástavba
  • SCHWARZMÜLLER TÜV 146 plošinová nástavba

Ze seznamu strojů, které firma HB Chotoviny Radek Brožovský nyní vlastní, je zřejmé, že tato firma opravdu může nabízet a poskytovat komplexní stavební služby.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek