Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 4.5. – svátek slaví Květoslav

Drtič Hartl získal prestižní ocenění – Red Dot Design Award

Zveřejněno: 20. 4. 2004

V posledním březnovém týdnu se na mezinárodním stavebním veletrhu Bauma v Mnichově opět představila firma Hartl. Na venkovní ploše vystavovala několik osvědčených strojů. Čelis.ový drtič PC 1055 J a odrazové drtiče PC 1060 I a PC 1310 I. Velký zájem široké odborné veřejnosti vzbudil nový odrazový drtič PC 1375 I s výkonem do 300 tun za hodinu. Tento drtič nové generace je vhodný jak pro použití k recyklaci stavebního materiálu, tak i na drcení přírodního kameniva v lomech.



Kromě mnoha technických zdokonalení je tento stroj zajímavý také tím, že získal prestižní ocenění za design »Red Dot Deign Award«. Nejstarší ceny za design na světě – Red Dot Design Award, jsou udělovány již od roku 1955. 26 renomovaných odborníků z 9 zemí každoročně posuzuje nejzajímavější výrobky z hlediska designu. V posledním ročníku porota posuzovala 1494 vybraných výrobků z 28 zemí. Nejlepších 339 výrobků bylo oceněno medailí Red Dot Design Award. Absolutně nejvyšší ocenění, zlatou medaili »best of best« Red Dot Design Award, získalo pouhých 33 z nominovaných uchazečů.


Toto nejvyšší ocenění znamená, že výrobek splňuje nejnáročnější kriteria z hlediska inovace, formální kvality, funkčnosti, ergonometrie a ekologie. Protože jde o designovou soutěž, nejdůležitější je posuzování výrobků z hlediska estetického, symbolického a emočního. Mezi těmito 33 nejvýše ohodnocenými výrobky na světě je výrobek firmy Hartl, odrazový drtič PC 1375 I. Co je tak výjimečného na tomto robustním krasavci?
Určitě to, že při jeho vývoji bylo dosaženo souladu mezi vynikající funkčností tohoto zařízení a zcela novým kompaktním designem. Až doposud se v tomto odvětví kladl důraz především na funkčnost a spolehlivost strojů. Tento drtič nové generace dokazuje, že i v tak náročných podmínkách jako je nasazení v lomech, na stavbách a demolicích mohou pracovat stroje vysoké estetické hodnoty.


Z hlediska technických parametrů lze u tohoto držitele ceny »best of best« upozornit především na využití hydraulického pohonu odrazového drtiče, který umožňuje plynule měnit rotorové otáčky a optimalizovat tím proces drcení. Další velkou výhodou je použití reverzibilního dopravníku, který zrychluje změnu režimu drcení.
Plynulost celého procesu drcení je zajištěna tím, že při zahlcení drtící komory se automaticky zpomaluje vibrační podavač. Novinkou v konstrukci takovýchto těžkých strojů je také využití nových odlehčených materiálů v krytech drtiče, které umožňují rychlý přístup ke všem částem stroje, což velmi usnadňuje servis.
Možnost optimalizovat režim drcení pro jakýkoliv drcený materiál a minimalizovat tak provozní náklady při zachování vysoké produktivity je nespornou předností tohoto stroje nového tisíciletí. Nelze než na závěr konstatovat, že toto nejvyšší ocenění pro odrazový drtič Hartl PC 1375 I je praktickým důkazem toho, že vysoká funkčnost, velký výkon a spolehlivost mohou být znásobeny krásou těchto těžkých a technicky náročných zařízení.
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek