Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

DKNV – moderní řízení a nové obchodní aktivity pražské půjčovny nářadí a zahradní techniky

Zveřejněno: 21. 4. 2008

Společnost DKNV stavební, s.r.o. se již několik let profiluje na stavebním trhu v ČR jako operativní, precizní a spolehlivý partner investorů, projektových organizací, dodavatelů a drobných zákazníků. V oboru půjčování nářadí, zahradní techniky, drobné mechanizace a mnoha dalšího je dnes DKNV stavební přední společností v Praze a okolí a zároveň jednou z největších společností tohoto druhu v České republice.

Vzhledem k době působení společnosti a vnitropodnikové politice je firma schopna včas reagovat na požadavky obchodních partnerů a tím realizovat v první řadě neustálé zkvalitňování poskytovaných služeb v oboru stavebnictví a dále neustále rozvíjet systém řízení, který se opírá o dodržování platných norem a jakostí ve stavebnictví.

Vysoká technická úroveň provedených služeb je zajištěna více než osmdesáti odborně vyškolených pracovníků. Samozřejmostí je certifikace ISO 9001, 14001 a OHSAS18001.

Vývoj a nové trendy

K původní činnosti zaměřené především na půjčování drobné mechanizace a nářadí bylo postupně přiřazeno z důvodu uspokojení moderních trendů v půjčování nářadí a s tím souvisejících služeb širší spektrum na sebe vzájemně navazujících stavebních oborů.

Naším cílem je především schopnost uspokojit každý požadavek a poptávku v oborech stavebnictví při důrazném zachování kvality poskytovaných služeb, bezpečnosti práce a v neposlední řadě dodržování ochrany životního prostředí. Díky výše popsaným cílům společnosti v souznění s její filozofií, která vede k neustálému rozvoji a zkvalitňování služeb je společnost DKNV stavební schopna operativně vyhovět takřka každému zadání a umožnit zákazníkům hospodárné využívání techniky, kterou by se jim nevyplatilo pořizovat do vlastního majetku.

Odborný personál

Na současné trendy a vývoj půjčování nářadí na podnikatelském trhu se společnost snaží reagovat co nejefektivněji s jednoduchým cílem, aby zákazník byl vždy maximálně spokojen a neustále překvapován novými službami, inovacemi služeb a růstem jejich kvality. Ke splnění tohoto cíle využívá společnost DKNV stavební několik metod.

V první řadě se jedná o práci s personálem, kde je hlavní zásadou odbornost, které dosahujeme pravidelným školením např. ze strany dodavatelů. Samozřejmostí je také stále vyšší úroveň servisních techniků, aby stroj odcházel k zákazníkovi vždy ve 100% stavu a určité druhy servisních oprav zajišťujeme přímo na stavbě u zákazníka.

Informační systémy

Dále se jedná o informační systém firmy, kde obchodní oddělení firmy průběžně provádí ankety zájmu o specifický druh nářadí či stavební mechanizace, aby dle potřeb obchodních partnerů byla nabídka stále obnovována a přizpůsobována trhu v určitém předstihu. Zde je pro důležitý každý podnět, ať se jedná o velkého obchodního partnera či drobného zákazníka.

Do informačního systému společnosti je taktéž zařazen vlastní originální půjčovní software, který umožňuje vytvářet a vyhodnocovat do detailu veškeré informace o situaci v půjčovnách a každém předmětu, který nabízíme. S touto informační technologií jsme schopni mít vždy po ruce dostatek informací o daném stroji či zákazníkovi, ale zároveň i minimalizovat čas strávený administrativními úkony při zápůjčce.

Jelikož jde vývoj v této činnosti služeb ruku v ruce s trendy v tomto odvětví, musíme neustále upravovat podnikatelský program tak, aby byl obchodním partnerům šitý přímo na míru a současně umožňoval další vývoj.

Hlavní činnosti

Dominantní činností společnosti zůstává stále půjčování profesionálního elektrického a motorického nářadí a stavební techniky, která se poslední dobou rozrůstá i o těžší techniku, jako jsou například vibrační a ježkové válce, dále pojízdná lešení a v neposlední řadě i zahradní technika, která je místy dost specifická oproti nabídkám jiných firem. Jedná se o pařezové frézy, velké drtiče větví a další. Veškeré toto zboží a mnoho dalšího, včetně spotřebního materiálu a nástrojů, které je k zařízení potřeba, naleznete na našich provozovnách v Praze Libuši a Říčanech u Prahy, kde každý zákazník na základě svých požadavků dostane vždy takový stroj, aby splnil jeho požadavky.

Nové call centrum

V případě, že budete potřebovat informace o stroji ihned, případně se budete potřebovat jen poradit jaká alternativa by pro vás byla nejlepší, můžete zavolat na bezplatnou telefonní linku 800 600 700, kde jsou zaměstnanci v nově zřízeném call centru vždy schopni poskytnout informace o požadovaném sortimentu, jeho ceně, dostupnosti a případně vyřešit konkrétní rezervaci. Tato služba je k dispozici v pracovní dny vždy od 7:00 do 19:00 hod. a v sobotu od 7:00 do 12:00 hod. Obchodní a technické informace také naleznete na pravidelně aktualizovaném webu www.dknv.cz, z kterého je možné taktéž vytvořit rezervaci pomocí e-mailu. Tato služba je k dispozici nonstop. Pro stálé zákazníky zajišťujeme bezplatnou dopravu strojů a nářadí v pravidelných rozvozech až na místo stavby, případně výjezd servisního týmu.

Další výrobní činnosti

V souvislosti s moderními technologiemi ve stavebnictví patří k dalším výrobním činnostem společnosti DKNV stavební ještě například:

  • Aplikace diamantové řezací a vrtací techniky firmy HILTI
    Tyto aplikace přinášejí řadu výhod při přestavbách, demolicích, ale i u realizace nových staveb (prostupy atd.). Nespornou výhodou těchto technologií je především vysoká přesnost bez nutnosti dalších úprav a poměrně široké spektrum aplikace na míru dle potřeby (kruhové prostupy do průměru 400 mm, řezání stěnovou pilou až do hloubky 700 mm). Použité technologie (jádrové vrtání, řezání stěnovou případně lanovou pilou) je možné aplikovat u železobetonových, betonových a cihlových konstrukcí.
  • Systémy požární ochrany HILTI
    Tento systém těsnění prostupů a spár v budovách a stavebních komplexech omezuje šíření ohně a kouře, ale především také snižuje případné škody na minimum. Jde o kompletní systém pro těsnění prostupů všech typů instalací skrze požárně dělící konstrukce ve stěnách i stropech a lze jej použít například pro kabelové trasy, kabelové svazky a samostatné kabely, stavební spáry, trubky apod. Součástí opatření je i dodávka protipožárních dvířek, bezpečnostních značení a přenosných hasících přístrojů.
  • Chemické kotvení
    Znamená vlepování výztuží a kotevních šroubů i velkých průměrů. Technologie umožňuje jednoduchá a relativně levná řešení i tam, kde si klasické technologie neporadí. V souvislosti s kotvením se ve velké míře používá technologie „nastřelování” hřebů. Nastřelování umožní rychlé a efektivní upevňování konstrukcí pomocí hřebů do betonu nebo oceli. Takto provedené upevnění se vyznačuje vysokou houževnatostí a pevností spojení, velkou odolností a optimální ochranou proti korozi.
  • Zámečnická výroba
    Jedná se o ocelové konstrukce menšího rozsahu, zakázkovou kusovou výrobu, schodiště, vrata, ploty, mříže zábradlí a další stavební prvky.
  • Montážní nosné systémy HILTI
    Jedná se o montáže nosných kabelových konstrukcí pro vedení technologických tras v široké nabídce typů stavebnicovým systémem s možností maximální variability rozměrů, které se používají hlavně při realizaci dopravních staveb podzemní dráhy např. metra, ale také pro stavby a rekonstrukce kolektorů pro trasy rozvodů vody, plynu, chlazení, elektrických kabelů a vzduchotechniky.
  • Dopravní značení
    Patří sem speciální pokládka barevně odlišných přechodů pro chodce s 3D efektem na pozemních komunikacích.

Zatím poslední nově zavedenou činností zahájenou v loňském roce jsou zemní a výkopové práce včetně pokládky inženýrských sítí. V současnosti připravujeme nový výrobní program pro zajišťování TZB jako kompletní dodávky a montáže.

Trvalým cílem společnosti DKNV stavební, s.r.o. je maximální uspokojení potřeb odběratelů v operativnosti, sortimentu, čase a kvalitním servisu vůbec. Pro tým pracovníků firmy stále platí heslo „náš zákazník - náš pán!” Je to jediná správná cesta k rozvoji a k dalšímu posílení pozice firmy na stavebním trhu.

Autor: Milan Menda
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek