Dnes je 10.5. – svátek slaví Blažena

Den stavební techniky MANATECH CZ s.r.o. se těšil velkému zájmu

Zveřejněno: 30. 4. 2009

Dne 19. 2. se v sídle společnosti MANATECH CZ s.r.o., v Jiřících u Humpolce, uskutečnil Den stavební techniky. Zájemci si mohli vyzkoušet manipulátory Dieci, smykové nakladače, rypadlo nakladače, minibagry a minidumper, ale zcela výjimečně i největší kloubový teleskopický manipulátor Redrock. Návštěvníkům byli k dispozici technici, kteří ochotně předváděli stroje, a samozřejmě i produktoví manažeři.

Akce začala v 9 hodin a trvala zhruba do 14 hodin. V průběhu této doby si na venkovní ploše mohl každý příchozí stroje sám vyzkoušet a osobně se přesvědčit o jejich kvalitách. Ve vnitřních prostorách firmy pak průběžně probíhaly přednášky, kde se posluchači mohli ohřát a něco zakousnout a zároveň se dozvěděli o přednostech jak jednotlivých strojů, tak i servisní zázemí společnosti MANATECH CZ s.r.o.


Sněhová fréza připojená za traktor není žádné ořezávátko

Sněhová fréza na traktoru MANATECH

Je třeba také ocenit perfektní videa prezentující nabízenou techniku, která byla promítána na plátno v mezičase, kdy nikdo nepřednášel.


Pásový a kolový smymem řízený nakladač v akci

Smykem řízené nakladače EUROCOMACH 168.4 (pásový) a 150.4 (kolový)

Naši redakci však chladné zimní počasí do vnitřních prostor nezahnalo, a tak jsme se mohli věnovat předvádění a zkoušení, ze kterého je následující fotoreportáž. Velké díky zde patří panu Miroslavu Zástěrovi, který nám techniku představil, zodpověděl na spoustu dotazů a některé stroje s námi vyzkoušel.


Zákazníkům přednášel i ředitel společnosti Miloš Lesina

Kolegyně Věruš „řádila se smykáčem“

Zájemci, kteří si chtějí prohlédnout více fotografií a video z této akce, zveme na naše internetové stránky www.stavebni-technika.cz


Novinka v nabídce – teleskopický manipulátor Redrock TH500S

Náš průvodce Miroslav Zástěra předvádí minidumper aneb „motorizované kolečko“

Přestože jsme původně neměli v úmyslu v této reportáži popisovat podrobněji žádný z předváděných strojů, zmíníme okrajově jednu novinku – manipulátor Redrock TH500S.


Zájem o předváděcí akci byl i přes chladné počasí velký

Kloubový teleskopický manipulátor Redrock TH500S

Nejvytíženějším strojem předváděcí akce byl více než 11 tun vážící kloubový teleskopický manipulátor Redrock TH500S. Srdce stroje tvoří 6ti válcový motor Iveco o výkonu 130 kW (toč. moment 700 Nm při 1400 ot.) spolu s 6ti rychlostní převodovkou powershift, která, když je potřeba, dokáže přenést tento obrovský točivý moment. Konstrukce manipulátoru umožňuje snadné zvedá- ní nákladu o hmotnosti až 5000 kg do výšky 5 m, na silnici pak lze jet rychlostí až 42 km/h.


Kloubový teleskopický manipulátor Redrock
Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Archiv redakce
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Fanoušci techniky Komatsu si dali sraz na akci Pamětník 2024

Zveřejněno 8.5. Oblíbená předváděcí show společnosti KUHN-BOHEMIA a jejich partnerů se letos podruhé pod názvem Pamětník (dříve Marokánka) odehrála na březích krásného jezera Štít u Chlumce nad Cidlinou. Dne 18. dubna, tedy těsně před uzávěrkou tohoto vydání, se na… celý příspěvek

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek