Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

demopark + demogolf 2015

Zveřejněno: 28. 3. 2015

Ve dnech 21.– 23. června se uskuteční na letišti v německém Eisenach již devátý ročník Mezinárodní výstavy zelené mechanizace s předvedením strojů demopark + demogolf.

Přípravy výstavy demopark + demogolf, která se bude konat 21. až 23. června 2015 v Eisenachu (Durynsko), jsou již v plném proudu. Z pohledu pořadatele vypadá vše zatím velmi pozitivně. Veletrh demopark + demogolf je největší výstava pod širým nebem v celém odvětví v Evropě. Návštěvníci zde mají možnost seznámit se s profesionálním použitím strojů určených pro péči o zeleň, zahradnictví, terénní úpravy a komunální sféry. Kromě toho tento veletrh poskytuje jedinečnou příležitost ověřit si veškeré stroje v praxi. Výstavu pořádá GzF (Gesellschaft zur Förderung des Maschinenbaus mbH).

Festival se koná každé dva roky na výstavní ploše větší než 250 000 m2. Pokaždé se ho účastní více než 400 vystavovatelů a zavítá na něj více než 36 000 odborných návštěvníků. Za reálných podmínek zde bude možné zhlédnout např. traktory, motorové pily, silniční zametače nebo pojízdné sekačky. Veškeré stroje budou podrobeny důkladným zkouškám.

Návštěvníci jsou zde informováni o nejnovějších trendech a inovacích v tomto odvětví a jejich velký počet přispívá také k vytváření obchodu v tomto odvětví. Akce poskytuje základ pro rozvoj obchodních vztahů a společnosti mají možnost oslovit velkou část trhu z jednoho místa a v krátkém čase.

Generální ředitel společnosti VDMA Dr. Bernd Scherer ve Frankfurtu nad Mohanem řekl: „Společnosti vyrábějící a prodávající inovativní stroje a nářadí pro zelený průmysl samozřejmě chtějí být na tomto veletrhu ve městě Eisenach, jelikož se po mnoho let jedná o centrální místo pro rozvíjení průmyslu a zároveň veletrh představuje důležitou platformu pro dialog.

Na co se mohou návštěvníci těšit

Dr. Scherer prozradil, jak vypadají prozatímní přípravy a jaké je očekávání od nastávajícího veletrhu: „Naše odpočítávání dní dalšího ročníku začalo pozitivně, a to díky silné odezvě od vystavovatelů, takže v roce 2015 můžeme očekávat velké množství zajímavých novinek.” Řekl, že firmy se svými prakticky orientovanými nabídkami, které jsou mnohem širší než omezené možnosti u krytých výstav, dokazují svůj profesionální přístup víc než kdy jindy. „Kde jinde můžete zažít na vlastní kůži, jak na dálkové ovládání funguje robot – sekačka, která pracuje na prudkém svahu, jak se betonují cesty nebo jak jezdí traktoristé se svými stroji v náročném terénu?

V tomto směru jde tedy o bezkonkurenční veletrh, který své brány v letošním roce otevře již podeváté. Součástí veletrhu bude také speciální sportovní výstava týkající se golfových hřišť. Poskytnuty budou veškeré osvědčené informace a chybět nebudou ani atraktivní ukázky v terénu a technické přednášky zahrnující různá sportovní témata, především tedy témata, jejichž náplní jsou golfová hřiště.

Více informací o veletrhu lze nalézt nawww.demopark.de/en .

Z veletrhu za kulturou

Pokud by si návštěvníci veletrhu chtěli svou cestu zpestřit, mohou veletrh využít také k návštěvě malebného městečka Eisenach. Jak už bylo řečeno, nachází se v západní části spolkové země Durynsko. Žije zde asi 45 000 obyvatel. Město leží na úpatí Durynského lesa. Mezi pamětihodnosti města patří pomník Martina Luthera, který ve městě pobýval nejprve mezi 14. a 17. rokem života jako student a poté v pozdějším věku, když nalezl útočiště na nedalekém Wartburgu. V Eisenachu se narodil také Johann Sebastian Bach. Mimo jiné má město poměrně dlouhou tradici výroby automobilů. Už v roce 1889 zde byl vyroben první vůz značky Wartburg. Výroba byla ukončena krátce po zániku NDR. Od roku 1992 se ve městě vyrábí vozy značky Opel.

¹) Přeloženo a zpracováno z tiskových podkladů a z www.demopark.de
Autor: Zuzana Fajfrová
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek