Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

DAVON s.r.o. – český výrobce rozbíjecích zařízení a speciálních strojů s již 22letými zkušenostmi

Zveřejněno: 21. 6. 2016

Ryze česká společnost DAVON s.r.o. již dvacet dva let vyvíjí, vyrábí, prodává a servisuje zařízení pro těžební a stavební průmysl. Za tu dobu si upevnila svou pozici na tuzemském i zahraničním trhu. V současnosti je výrazně exportně orientovanou, prosperující, stabilní a konkurenceschopnou firmou, jejíž výrobky jsou velmi žádaným zbožím.

Firma se specializuje na tři hlavní skupiny výrobků: stacionární rozbíjecí zařízení pro uvolňování kamene v drtičích v kamenolomech, drapáky různého určení a speciální stavební stroje.

Stacionární rozbíjecí zařízení

Stacionární rozbíjecí zařízení jsou dnes hlavním produktem a vývozním artiklem společnosti. Používání stacionárních rozbíjecích zařízení v drticích linkách nahrazuje používání zastaralých, namáhavých a nebezpečných způsobů uvolňování primárních drtičů ucpaných vzpříčením velkých balvanů nebo vytvořením klenby v násypce nebo v dopravních cestách. Nasazení rozbíjecích zařízení umožňuje rychlou likvidaci příčiny ucpávání drtiče, zajišťuje plynulý tok materiálu, zvyšuje produktivitu a bezpečnost práce a komfort obsluhy.

Stacionární rozbíjecí zařízení DAVON RK 3042
Stacionární rozbíjecí zařízení DAVON RK 3042

V letošním roce se firma DAVON bude opět účastnit veletrhu EXPO Mokrá 2016. Na stánku firmy bude možné zhlédnout mimo jiné rozbíjecí zařízení typu RK 3042 s hydraulickým kladivem Atlas Copco SB 452. Toto zařízení ze střední řady RK 3 je určené především pro stacionární drtiče s předpokladem příležitostného provozu. V České a Slovenské republice je rozbíjecí zařízení z řady RK 3 nejrozšířenější a nejčastěji instalovanou řadou rozbíjecích zařízení DAVON. Zařízení je montováno k drtičům velikosti cca. 1200 × 1000 mm s předpokladem provozu jen při potížích a je určeno pro kladiva do hmotnosti cca. 750 kg. Tato zařízení bývají vybavena hydraulickým agregátem s výkonem v rozmezí od 15 do 30 kW.

Dalším exponátem, který bude možné uvidět na stánku firmy DAVON, bude rozbíjecí zařízení typu RK 4064 HD/C ARCTIC s hydraulickým agregátem HA 75 R ARCTIC a hydraulickým kladivem Atlas Copco MB 1500. Toto zařízení z těžké řady RK 4 je objednáno zákazníkem z Ruska a vyrobeno podle speciálních požadavků klienta. Zařízení bude pracovat s hydraulickým kladivem Atlas Copco MB 1700 DP jako primární drtící zařízení na roštu (aplikace grizzly) ve velmi nízkých arktických teplotách.

Proces výroby stacionárního rozbíjecího zařízení DAVON RK 4064 HD/C ARCTIC
Proces výroby stacionárního rozbíjecího zařízení DAVON RK 4064 HD/C ARCTIC

URZ 7000 – „gilotina”

Firma DAVON v letošním roce pracuje také na nové modernizované verzi stroje RBA 6500 – Gilotina (model 2003) určeného k rozrušování betonových a asfaltových povrchů silnic a podobných ploch (např. dálnice, betonové letištní plochy atd.). V letošním roce bude vyroben nový modernizovaný model s označením URZ 7000. Tento stroj (po absolvování zkušebního provozu) si bude možné ve firmě DAVON pronajmout na práce odpovídající zaměření stroje. Vzhledem k tomu, že je tento model právě ve vývoji, nebude možné jej bohužel ještě zhlédnout na letošním EXPO Mokrá 2016. Eventuální zájemci o tento výrobek nebo jeho pronájem však mohou již na stánku obdržet technické informace k tomuto stroji.

Hlavní změny a modernizace modelu URZ 7000 v porovnání se starším modelem RBA 6500 zahrnují:

  • nový pracovní nástroj (deska) o hmotnosti cca 7 000 kg s vyměnitelnými břity různého tvaru,
  • rozšířené původní ovládání o rádiové (RDO) s digitálním přenosem obrazu,
  • zařízení bude vybaveno dvěma sensory, které budou posílat informace do řídícího PLC.
Autor: Ing. Lukáš Horák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek