Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

DAF Construct - vozidla pro stavebnictví

Zveřejněno: 9. 5. 2005

Loňský podzim uvedl DAF na trh ucelenou řadu nákladních vozidel pro stavebnictví pod názvem DAF Construct. Jarní, druhé vlny akce Construct se zúčastnila i redakce časopisu Stavební technika.

V souvislosti s vývojem stavebního trhu v České republice i v okolních zemích narůstá poptávka po nových vozidlech pro přepravu stavebních hmot a materiálů. I menší stavební firmy a prodejci stavebnin potřebují obnovit vozový park. Je před nimi nelehký úkol, vložit nemalé prostředky do nákupu nového vozidla. Nemají možnost srovnání, dosluhující vozidla neumožňovala nijak široký výběr nástaveb a rozměrů.
Požadují cenově dostupné, pokud možno univerzální vozidlo. Právě na tyto nové zákazníky směřuje DAF svoji řadu DAF Construct. Standardní vozidla, nástavby české výroby, široká škála kombinací, pevně stanovené ceny, to vše má pomoci zákazníkovi při výběru vozidla. Poprvé se tak představil DAF jako producent hotových vozidel pro stavebnictví.






Multifunkční třístranná sklápěčka s hydraulickým jeřábem řady CF75

Během první vlny akce Construct oslovil jen v Čechách a na Slovensku na jedenáct tisíc potenciálních zákazníků z řad středních a malých firem. Kromě jejich příznivého hodnocení nabízených vozidel získal DAF důležité informace, které uplatnil v inovované řadě vozidel prezentovaných na druhé vlně akce Construct. Kolekci vozidel tak doplnila například dvounápravová sklápěčka na podvozku DAF LF55 E18 s jeřábem FASSI, a to bu. v tzv. off-road provedení nebo v provedení do soupravy.


Třínápravové valníky s jeřáby, zprvu pouze na podvozcích DAF CF75, jsou osazeny na podvozky DAF CF85 disponujícími výkonnějšími motory o objemu 12,6 l. Dalším z požadavků bylo zkrácení valníku, překvapil zájem o velkoobjemové sklápěče. Výraznou novinkou je akční nabídka společnost VB Leasing, která je přizpůsobena sezónnímu charakteru podnikání ve stavebnictví. Další výhodou je množství předváděcích vozidel, která umožňují zákazníkovi vyzkoušet si je v běžném provozu a přesvědčit se o kvalitách a vhodnosti zvolené konfigurace.


Univerzální nosič kontejnerů s hydraulickým jeřábem řady LF

Vyvrcholením jarní vlny akce Construct je velká předváděcí akce pro širokou veřejnost na zkušebním polygonu Tatry v Kopřivnici. K dispozici je 18 vozidel, z toho 13 řady Construct. Paleta představených vozidel zahrnuje malé dvounápravové sklápěčky, valníky a hákové nosiče na podvozcích DAF LF, většinou doplněné hydraulickým jeřábem, určené především k místní dopravě. Z řady CF, určené i proprovoz v náročných podmínkách mimo zpevněné komunikace, to jsou velké sklápěčky a valníky na vícenápravových podvozcích v provedení s jeřábem i bez. Řadu Construct doplnily třínápravový tahač, domíchávač a další sklápěčky na čtyřnápravových podvozcích DAF CF85.


Bobcat v akci

První den byl věnován novinářům, kteří měli možnost poznat vlastnosti prezentovaných vozidel při zkušebních jízdách na testovacím polygonu. Na další dny bylo pozváno na pět set firem českých i zahraničních, které projevily zájem o vozy DAF Construct. DAF přizval také všechny partnery dodávající nástavby na podvozky DAF, AUTO Tech Vinoř, s. r. o., EverLift, spol. s r. o., KOV Velim a Paragan, s. r. o., včetně společnosti VB Leasing. Program doplnili svou prezentací zástupci značek Shell a Bobcat.


Univerzální malá třístranná sklápěčka pro stavebnictví řady LF

Tato akce ukončila jednu etapu úsilí firmy DAF Trucks CZ nabídnout českým i zahraničním firmám, podnikajícím ve stavebnictví, univerzální a cenově dostupné vozidlo za předem definovaných podmínek. Jak se projeví případné připomínky uživatelů v další inovaci řady DAF Construct a jaké přibudou novinky?
O tom někdy příště.
Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Petr Volf
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek