Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

COMBILIFT dělá z velkých nákladů lehkou práci

Zveřejněno: 29. 10. 2007

COMBILIFT je čtyřcestný vozík koncipovaný zejména pro manipulaci s dlouhými břemeny v omezených prostorách. Je vhodný k používání ve vnitřních i venkovních prostorách, na středně těžkých terénech, operovat může až v dvoumetrových uličkách. Plně synchronizovaný čtyřsměrový řídicí systém poskytuje výbornou manévrovatelnost. Automatické natáčení všech tří kol během několika vteřin je patentovaná charakteristická vlastnost této značky.

Původní a dodnes nejžádanější typ vozíku COMBILIFT má nosnost 4 t a spalovací motor. Sortiment vozíků se neustále rozšiřuje, takže nyní je vyráběn v nosnostech od 2,5 t do 14 t ve variantách s dieselovým nebo plynovým pohonem, na přání také pohonem elektrickým. Vedle různých možností zdvihu (duplex a triplex, volný zdvih) a délky platformy může být vozík COMBILIFT vybaven spoustou přídavných zařízení jako hydraulické roztahování vidlí, zařízení se 4 vidlicemi pro dlouhá ohebná břemena, teleskopické nebo sklápěcí vidlice a mnoho dalších.

Pro práci ve velmi úzkých uličkách je možné vybavit COMBILIFT vodícími rolnami, které vozík vedou po instalovaných nízkých mantinelech, případně využít speciální typ vozíku s kabinou pro stojícího řidiče. Úspora pracovního prostoru vozíku ve skladu nabízí ekonomicky skutečně efektivní skladová řešení a maximální využití skladových prostorů a investic.

Další speciální novinka, vozík COMBILIFT Telecombi, který byl veřejnosti představen v roce 2006, umožňuje pomocí výsuvného teleskopického ramene např. pohodné nakládání a skládání kamionů z jedné strany.

„Otcem” vozíku COMBILIFT je ing. Moffet, který po mnohaleté zkušenosti a úspěších s vozíky značky Moffet zdokonalil tuto novinku se svým týmem až do dnešní podoby. Druhým spolumajitelem společnosti je ing. McVicar, nositel ocenění „Nejlepší manažer roku” ve své zemi za obchodní úspěch značky COMBILIFT. Zásluhou referencí o tisících vyrobených vozíků, zajištěnému servisnímu a technickému zázemí je COMBILIFT uznávanou a oblíbenou značkou manipulačních vozíků na celém světě.

Autor: Jaroslav Bula
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek